Camere IP vs Analog
O camera analogica este o camera utilizata in sistemele CCTV. Transmite semnalul video prin cablu catre DVR. Camerele IP sunt toate camerele digitale care pot transmite semnale prin cablu pentru a fi stocate in retea.
Daca va ganditi sa treceti la un sistem de securitate cu camere IP, luati in considerare aceste 11 puncte:
- Calitatea video
Camerele IP ofera o calitate video mai mare decat camerele analogice. Acestea inregistreaza detalii video mult mai precise, ceea ce le face mult mai bune pentru recunoasterea faciala sau pentru detectarea numerelor de inmatriculare.
Camerele analogice au o calitate a imaginii in general mai scazuta decat camerele IP, dar functioneaza mai bine in conditii de lumina scazuta. Acestea nu ofera acceasi claritate de zoom pe care o au camerele IP. Daca mariti imaginile analogice, veti obtine o imagine mai putin clara.
- Rezolutia
Rezolutia constituie cel mai important aspect al unei camere de supraveghere. Aceasta influenteaza in mod direct calitatea, claritatea imaginii si distanta de la care pot fi surprinse anumite detalii.
In general, camerele digitale ofera rezolutii de la 6 pana la 20 de ori mai mari decat camerele analogice.
Camerele IP au rezolutia de cel putin 1.000.000 de pixeli si sunt ideale pentru captarea detaliilor. Rezolutia camerelor Analogice nu depaseste 345.000 pixeli. Pixelii reprezinta punctele din care este formata o imagine digitala. Astfel, cu cat sunt mai multi pixeli, cu atat imaginea este mai clara.
- Mijloace de transmisie
Camerele analogice traditionale functioneaza prin cablu coaxial. Camerele IP functioneaza si prin cablu UTP, cablu coaxial si prin conexiuni wireless.
- Functia PoE
Unul dintre avantajele camerelor IP este ca au posibilitate de alimentare PoE. Astfel, cu un cablu Ethernet are loc si alimentarea, dar si transmisia semnalului video.
- Wireless
Conexiunile de retea wireless a camerelor IP pot fi o solutie foarte practica in zonele in care este prea dificil sau costisitor sa rulati cablul.
- Distanta
Camerele analogice pot trimite semnalul video pe distante destul de mari, dar transmisiile analogice isi pierd claritatea odata cu cresterea distantei si atunci cand semnalul este convertit dintr-un format in altul.
Camerele IP pot transmite semnalul video la 100 de metri prin cablu Ethernet si distante nelimitate prin retele IP. Deoarece imaginile sunt digitale, ele isi pastreaza 100% claritatea pe distante lungi si atunci cand semnalul este convertit intre diferite formate.
- Inteligenta
Camerele IP ofera gestionare de la distanta. Ele pot transmite imagini si diferite parti ale imaginilor catre diferiti destinatari simultan, pot efectua sarcini suplimentare, cum ar fi trimiterea unui mesaj atunci cand detecteaza miscare.
- Usurinta in instalare
Camerele analogice necesita mai multe cabluri decat camerele IP, prin urmare, sunt mai dificil de instalat.
Camerele IP pot accepta alimentarea, semnale video, audio, control PTZ printr-un singur cablu.
- Securitate
Camerele analogice sunt mult mai vulnerabile in ceea ce tine de securitatea datelor, deoarece fluxurile pot fi interceptate fizic, iar casetele și dispozitivele de inregistrare pot fi furate. De asemenea, fluxurile video analogice nu sunt criptate.
Camerele IP sunt dificil de interceptat. Ele cripteaza si comprima datele inainte de a le transporta pe Internet pe serverul tau si au suport VPN.
- Fiabilitate
Camerele de securitate analogice exista de mai bine de jumatate de secol si au o lunga istorie de fiabilitate.
Sistemele IP au fiabilitate incorporata datorita criptarii si compresiei datelor. Sunt la fel de fiabile ca si reteaua, desi pot fi instalate sisteme de rezerva pentru a minimiza intreruperile.
- Costuri
Sistemele de camere IP sunt considerate a fi mai scumpe deoarece costul camerelor este mai mare decât al camerelor analogice.
Magazinul online rovision.ro va pune la dispozitie o gama variata de camere si Sisteme de supraveghere IP.