Costurile furturilor din comunitățile rurale sunt în creștere (spre exemplu, în Marea Britanie, aceste pierderi au fost estimate pentru 2021 la 40,5 milioane de lire), incluzând aici și furturile de animale, echipamente sau vehicule. Costurile echipamentelor agricole cresc constant și tot mai mulți fermieri se gândesc să apeleze la tehnologie pentru a monitoriza fermele și optimiza producția. Cu toate acestea, o fermă este un spațiu dificil de securizat, deseori fiind necesară supravegherea unor spații de mari dimensiuni. O modalitate pentru a rezolva această sarcină este supravegherea video de la distanță și captarea de imagini termice – aceste modalități maximizează capacitatea de acoperire și eficiența.
Ce înseamnă agricultura modernă
Fermierii zilelor noastre sunt presați să optimizeze culturile și calitatea acestora, numărul consumatorilor fiind în continuă creștere. Aceasta înseamnă că fermierii trebuie să exploateze cât mai mult terenul pe care cultivă. Tehnologia îi poate ajuta în acest sens, unii fermieri folosindu-se de tehnologia GPS pentru a realiza harta fermei și a utiliza spațiul cât mai eficient.
Cu toate acestea, costurile pentru astfel de sisteme sunt încă ridicate. În plus, sistemele GPS sunt ușor de furat și reprezintă o amenințare reală pentru fermieri din cauza întreruperilor operațiunilor.
Supraveghere de la distanță pentru suprafețe de mari dimensiuni
Atunci când vine vorba de supravegherea terenurilor agricole, provocările pentru sistemele de supraveghere clasice sunt extraordinare. Fermele pot varia de la ferme de mici dimensiuni, deținute de o familie până la ferme de dimensiuni mari, deținute de companii. Pentru a vă face o idee, mărimea medie a unei ferme în Franța, în 2020, a fost de 69 de hectare. Nu este greu să vă imaginați provocările aduse de setarea unui sistem de supraveghere a unei astfel de suprafețe.
O altă provocare pentru sistemele de supraveghere este adusă de faptul că aceste zone rurale nu au acces, de cele mai multe ori, la energie sau rețele de alimentare. Puține sunt culturile care au astfel de utilități. Astfel, în mod obișnuit, fermierii pot doar să securizeze anumite zone ale culturii cu ajutorul metodelor moderne. Pentru a monitoriza animalele și culturii (sursele care produc venitul în sine), un fermier trebuie să le controleze fizic în mod regulat – o sarcină care consumă extrem de multă energie.
Pentru a asigura securizare eficientă și reală, este nevoie de instalarea unui sistem de la distanță. Acest sistem trebuie să fie independent de energie și rețea de internet. Acest sistem trebuie, de asemeni, să fie suficient de robust pentru a rezista la condițiile meteo nefavorabile și suficient de inteligent pentru a oferi fermierilor funcții eficiente de alertare, precum și posibilitatea verificării de la distanță a diverselor suprafețe.
Tehnologiile solare și termice – o combinație excelentă
Apariția camerelor de supraveghere alimentate solar, de tip 4 G, transformă radical supravegherea video pentru culturile agricole și ferme. Energia solară nu reprezintă o noutate și este folosită deja pentru a asigura energie pentru numeroase tipuri de dispozitive care sunt departe de sursele tradiționale de energie. Aceste aplicații merg de supravegherea de la distanță a conductelor și până la supravegherea festivalurilor și a altor evenimente de exterior temporare. Cu toate acestea, asemeni multor aplicații de supraveghere de la distanță, managementul energiei este fundamental pentru eficiență. Dacă energia se consumă prea repede, beneficiile sunt limitate, din moment ce camerele de supraveghere trebuie menținute și încărcate în mod regulat.
Consum mai mic de energie și de lățime de bandă
Producătorii de la Hikvision au găsit o soluție, incluzând tehnologia termică în camerele de supraveghere. Din moment ce canalele termice folosesc doar o mică parte din energia consumată de unul optic, ele vor rezista mai mult timp. Această caracteristică poate extinde durata de viață pentru baterie la o zi, în funcție de caracteristicile care sunt active pe camera de supraveghere. Panourile solare 80W pot încărca singure camera de supraveghere în doar 6 ore în timpul unei zile însorite. Utilizatorii au opțiunea de a programa modul Sleep pentru canalele optice sau termice, ceea ce extinde și mai mult durata de viață pentru baterie.
Camerele de supraveghere de acest gen rezolvă o altă problemă adusă de supravegherea de la distanță, respectiv cea a rețelei. Aceasta este necesară pentru a alerta fermierul în legătură cu diverse evenimente și a activa soluții complete de monitorizare de la distanță. Din moment ce nu există rețea conectată și nici Wi-Fi, camerele de supraveghere folosesc tehnologia 4G. În extinderea lățimii de bandă disponibile, tehnologia termică joacă un rol important. Din moment ce imaginile termice au nevoie de mai puțină lățime de bandă pentru a transmite informații, o aplicație tipică va presupune monitorizarea unei suprafețe cu senzor termic, urmând să se comute la lentila optică doar în cazul declanșării unei alerte. Aceasta înseamnă că un fermier poate verifica alertele cu o imagine vizuală optică, fără ca sistemul să treacă tot timpul prin imaginile optice consumatoare de lățime de bandă.
Aplicații inteligente
Încorporând algoritm de Deep Learning, camerele de supraveghere pot clasifica precis ființele umane și vehiculele, reducând dramatic alarmele false generate de animale sălbatice sau frunze care cad (sunt doar câteva exemple). Camerele sunt echipate cu lumină stroboscopică și alarmă audio, care au scopul de îndepărta intrușii înainte ca aceștia să pătrundă pe proprietate. Tehnologia combinată cu astfel de camere de supraveghere este utilă din multe puncte de vedere. Spre exemplu, tehnologia termică are numeroase scopuri, inclusiv prevenirea incendiilor și monitorizarea sănătății pentru animale.
Produse personalizate pentru diferite aplicații
Construcție rezistentă la condițiile meteo și prietenoasă cu mediul
Construite conform standardelor de rezistență IP67, kitul Hikvision Termic Solar poate fi folosit la exterior, putând rezista la ploaie și praf. Kitul este ușor și ieftin de instalat, având o cutie de joncțiune pentru a proteja cele câteva cabluri de vandalism, precum și un braț pentru montaj simplu. Kitul are proprietăți de sustenabilitate: are un consum redus de energie și poate economisi până la 104 kwh anual, ceea ce echivalează cu 17kg de CO2.
Fermierii sunt tot mai deschiși la tehnologiile moderne și mai scumpe pentru a optimiza managementul fermelor și al culturilor. Acest interes a contribuit la dezvoltarea unei noi inovații, capabile să protejeze echipamentul și să contribuie la performarea optimă a activităților din fermă. Combinarea energiei solare cu tehnologii optice și termice în camerele de supraveghere asigură o soluție de monitorizare sustenabilă, de la distanță, chiar și în mijlocul unui câmp cultivat. Astfel, fermierii își pot supraveghea animalele și culturile fără a fi nevoie să patruleze fizic de-a lungul fermelor.