Blog Cum sa alegeti un recorder NVR

Daca, pentru mult timp, sistemele de monitorizare video s-au adresat, exclusiv, clientilor comerciali si industriali, progresele in tehnologie si interesul crescut al persoanelor private au dus la aparitia unor sisteme cu preturi avantajoase pentru cei mai multi.

Astazi, nu mai este nevoie de angajarea unei intregi echipe pentru vizualizarea imaginilor captate de sistemele de supraveghere video sau de instalarea de zeci de metri de cabluri pentru a conecta camerele de supraveghere la recorderul aferent. Accesarea direct din telefon, prin aplicatie, a imaginilor captate de camere de supraveghere care nu necesita cablare la recorder este comuna si, mai ales, avantajoasa financiar pentru cei mai multi clienti.

Daca va intereseaza instalarea unui sistem de monitorizare video, este necesar sa adunati cat mai multe informatii despre componentele acestuia. Un astfel de element esential pentru monitorizarea video este recorderul NVR.

Ce este recorderul NVR?

Recorderele NVR inlocuiesc din ce in ce mai des recorderele dvr, indiferent daca este vorba despre monitorizarea spatiilor rezidentiale sau comerciale.

Recorderul NVR (network video recorder- recorder video in retea) este un program software care permite stocarea imaginilor video in format digital pe un drive, drive usb, card de memorie sau alte device-uri similare de inregistrare. Un recorder NVR nu poseda hardware specializat pentru capturarea de video. Cu toate acestea, software-ul foloseste un device specializat, cu un sistem de operare incorporate. Alternativ, pentru a amplifica functionalitatea, sisteme de operare standard windows si linux sunt folosite cu procesori standard intel si software de management a video-ului.

Un recorder NVR este, de regula, inclus intr-un sistem de monitorizare video ip. Cele mai multe sisteme NVR pentru rezidente sunt wireless, fiind usor de instalat si accesat prin browser web. Ele permit utilizatorului sa fie notificat prin e-mail daca o alarma este declansata.

Cele mai multe recordere NVR sustin doar video H.264 standard, dar compresia H.265 reprezinta viitorul in sistemele de monitorizare video.

Cum functioneaza un recorder NVR?

Recorderul NVR va inregistra si stoca imaginile video direct din reteaua in care este inclus. El este compatibil cu un tip avansat de camere de supraveghere video, respectiv camerele ip. Camerele de monitorizare ip vor captura si procesa datele video si audio prin intermediul unui cablu ethernet sau wireless printr-o retea Wi-Fi.

Odata ce video-ul este procesat, recorderul NVR functioneza la fel ca cel dvr. Dupa conectarea lui la un smartphone sau alt dispozitiv de vizualizare, veti putea accesa cu usurinta imaginile video in functie de necesitati.

Recorderele NVR sunt compatibile cu camerele de monitorizare ip, camerele poe si wi-fi, care pot converti  independent formatul video original in semnal digital si apoi transmite la recorderul NVR pentru stocare.

Va amintim ca recorderul NVR accepta date intrucat semnalul digital a fost deja procesat in camerele de supraveghere ip si nu mai necesita codare. Un recorder dvr, insa, va accepta semnalul analog de la camera si il va codifica in semnal digital inaintea stocarii.

Cum sa alegeti recorderul NVR?

Piata produselor de monitorizare video este extrem de generoasa si include produse pentru bugete de diverse dimensiuni. La cameresupraveghereieftine.ro va punem la dispozitie recordere NVR de la producatori renumiti (hikvision, dahua, uniview, asytech), dar si numeroase alte categorii de produse necesare in instalarea unui sistem de monitorizare video (camere de supraveghere rovision, cabluri si accessorii pentru instalare, etc).

Daca sunteti pentru prima oara in fata unei astfel de achitizitii, procesul de selectie a recorderului NVR va decurge anevoios. Va oferim cateva repere in acest sens pentru a va usura procesul de identificare a celui mai potrivit recorder NVR pentru aplicatia dvs de monitorizare si bugetul disponibil.

Alegeti un model cu performanta superioara de decodare video

Cu toate ca si recorderele NVR si cele dvr sunt recordere pentru sistemele de monitorizare video, recorderele NVR nu prezinta functie de inregistrare video. Odata ce au primit datele digitale video de la camerele de supraveghere, recorderul NVR va scrie data pe hardul hdd in mod direct. Spre deosebire de recorderele dvr, recorderele NVR nu necesita compresie video.

Cu toate acestea, si recorderul NVR este responsabil pentru decodarea video-ului. Procesul de decodare se petrece atunci cand utilizatorul reda inregistrarea video. Performanta procesorului NVR determina cate canale poate recorderul NVR sa redea in acelasi timp. Exista recordere NVR care redau 16 canale simultan cu o rezolutie 1080p.

Latimea de banda

Un recorder NVR nu are input video fizic pentru a primi semnal video de la camerele de supraveghere. In schimb, un recorder NVR are un port ethernet RJ45)  pentru a se conecta la retea. Prin intermediul conexiunii la retea, recorderul NVR va primi date video de la toate camerele ip conectate la retea. Latimea de banda total ape care recorderul NVR o poate sustine va determina dimensiunea datelor video pe care o poate manageria.

Spre exemplu, un model NVR va suporta maximum 256Mb latime de banda. Astfel, recorderul NVR va accepta transmite video de pana la 36 de setrui de camere 4K UHD in retea (36×7.1Mbps+ aprox 256). Cu cat este mai mare latimea de banda suportata de recorderul NVR, cu atat mai mare va fi rezolutia pentru imagini.

Capacitatea de stocare

Cat de multa informatie poate recorderul NVR sa stocheze este un alt factor demn de considerat. Un recorder NVR de mici dimensiuni va permite 1 sau 2 hard-diskuri. Unitatile mai performante permit 4 si chiar 8 hard disk-uri interne. Exista modele NVR de nivel comercial care permit configuratie raid (redundant storage- stocare redundanta). Va recomandam sa alegeti recorder NVR cu port esata ce permite acestuia sa aiba capacitate de stocare nelimitata.

Functii de analiza video smart

Un recorder NVR performant va oferi nu doar abilitati de stocare video de incredere, ci va si amplifica eficienta sistemului de monitorizare video. Conform studiilor, un om isi poate mentine focusarea pe o inregistrare video timp de 20 de minute. Modelele moderne NVR pot oferi numeroase functii de analiza video smart, mergand de la functii de baza precum detectia miscarii, pana la declansarea inregistrarii si a alarmelor. Recorderele avansate au functii de analiza video complexe ce va pot alerta in cazul detectiei de evenimente neplacute. Prin aplicarea analizei video sistemul de monitorizare video devine mai eficient.

Pe langa functia de detectie a miscarii, unele recordere NVR sunt capabile si de functii precum detectia patrunderii in perimetru, numararea de obiecte, detectie obiecte lipsa. Este posibila chiar si personalizarea functiilor de detectie, in functie de nevoile specifice ale aplicatiei.

Tipul de recorder NVR dorit

Este evident ca industria de monitorizare video trece de la modul analog la cel digital, ceea ce nu face decat sa duca la aparitia de recordere din ce in ce mai performante. Atunci cand vorbim despre recorderele NVR, putem vorbi de mai multe tipuri:

Recorderul de sine statator NVR

Acest tip de recorder se bazeaza pe un hardware dedicate pentru a oferi functionalitate superioara. El include sistem linux os, inclusive software de management video. Recorderul NVR incorporat are interfata sigura si bogata, fiind folosit exclusiv pentru supravegherea video. Interoperabilitatea este eficient iar costurile sunt reduce. Cu toate acestea, un recorder NVR incorporate nu va permite utilizatorilor sa modifice software-ul sau sistemul de operare. Producatorul va lansa noi variante, astfel incat utilizatorii sa upgradeze sau updateze sistemul pentru a suporta noile functii si elimina problemele.

Recorderul NVR bazat pe calculator

Recorderul NVR bazat pe pc poate fi instalat prin windows os sau linux os, fiind o structura de pc cu avantaje de flexibilitate si scalabilitate. Interoperabilitatea este buna, dar aceste modele au stabilitate mai scazuta, integrare hardware mai slaba, precum si mai putine optiuni pentru interfata.

Recorderul NVR de tip vms

Acest recorder foloseste tot calculatorul ca si hardware, avand instalat de regula windows os. Utilizatorii pot achizitiona vms de la diversi producatori, existand, insa, problema incompatibilitatii.

Numarul de porturi ethernet

In vederea simplificarii la instalare, multe recordere NVR pot sustine tehnologie poe (power over ethernet), astfel ca o camera poate fi conectata direct la recorderul NVR. Spre exemplu, un recorder NVR cu tehnologie poe poate avea 17 porturi ethernet, dintre care 16 sa fie pentru inserarea de date si energie, in timp ce unul ajuta recorderul NVR sa se conecteze la retea. Cele mai multe porturi suporta latimi de banda 10/100/1000mbps, iar recorderul NVR poate fi conectat la mai multe retele.

Cate canale pentru recorderul NVR?

La cameresupraveghereieftine.ro veti avea ocazia sa alegeti intre numeroase modele de recordere NVR. Cele mai intalnite sunt cele cu 4, 8, respective 16 canale.

NVR cu 4 canale

Recorderul NVR 4 canale este un sistem de baza pentru monitorizarea video a unei locuinte, magazin de mici dimensiuni, birouri mici. El este compatibil cu multe camere de supraveghere ip si nu necesita software sau hardware specific. Nu aveti nevoie decat sa conectati recorderul nvt in dispozitivul lan (switch sau router) si prin doar cativa pasi el va cauta si configure fiecare camera ip conectata. Nu este nevoie de munca suplimentara si puteti conecta pana la 8 camere ip prin reteaua locala sau prin internet.

NVR wi-fi 4 canale 4mp – hikvisionNVR wi-fi 8 canale 4mp – hikvision este un astfel de recorder ce permite conectarea de 1-8 camere. Rezolutia pentru acest recorder este, dupa cum urmeaza: 4MP/3MP/1080P/720P/WD1, in timp ce compresia video este H.265+/H.265/H.264+/H.264.

 

Recorder NVR 8 canaleNVR Dahua NVR2108HS-I AI WizSense 8 canale

Asemanator recorderului NVR 4 canale, cel de 8 canale este compatibil cu 8 camere ip. Nu este nevoie de hardware sau software in mod special, fiind nevoie doare sa introduceti recorderul in device-ul lan conectat, urmand ca acesta sa configureze fiecare dintre camerele ip conectate.

 

NVR Dahua NVR2108hs-i AI Wizsense 8 canale, 12mp, 80mbps este un model potrivit pentru aplicatiile complexe de monitorozare precum magazine, vitrine, banci, muzee, etc. Recorderul inregistreaza cu rezolutie pana la 12 mp si are latime de banda de intrare de maxim 80mbps. Rezolutia maxima de redare prin hdmi este de 4K. Recorderul foloseste interfata noua de utilizator (4.0) si este capabil de functii precum numarare de persoane, detectie de abandonare/disparitie de obiect, protectie perimetrala. El permite interoperabilitatea cu camere 4K de la diversi producatori.

Recorder NVR 16 canale

Cu cat spatiul ce necesita monitorizare video este mai vast, cu atat mai mare va fi numarul de camere de supraveghere necesare pentru acoperirea video. Recorderele NVR cu 16 canale functioneaza asemanator celor cu 4, respectiv, 8 canale. Ele vor necesita dispozitiv de stocare mai mare pentru a mentine intacte inregistrarile captate de cele 16 camere de supraveghere video.NVR 4K AcuSense 32 canale 12MP- 16 porturi PoE

 

Hikvision NVR 4k acusense 32 canale 12mp, este realizat cu tehnologie acusense bazata pe algoritmul hikvision deep learning. Acest algoritm inovator realizeaza invatarea de trasaturi, oferind performante excelente de analiza a continutului video. Acusense va extrage corpul uman si vehiculul dintr-un numar mare de obiecte. Mai mult decat atat, el va identifica intruziunea omului si a vehiculului, putand elimina alarmele false declansate de obiecte in miscare ce nu pun pericol.  Astfel de functii recomanda instalarea lui la supraveggerea de intrari in cladiri oficiale, parcari, spatii comerciale.

Recorderul inregistreaza la rezolutie 12mp/8mp/5mp/3mp/1080p/720p/wd1 si necesita stocare pe 4xHDD max 8tb 1 xeSATA. Compresia este H.265+/H.265/H.264+/H.264.

Tinem sa va amintim ca la cameresupraveghereieftine.ro veti gasi recordere NVR si cu 32, respective 64 de canale.