Protejarea depozitelor cu ajutorul sistemelor de securitate

Blog Protejarea depozitelor cu ajutorul sistemelor de securitate

Exista mai multe metode de protejare a depozitelor cu ajutorul sistemelor de securitate.

Cateva dintre ele sunt:

  1. Folosirea cardurilor sau a amprentelor pentru controlul accesului. Acestea pot fi utilizate pentru a permite doar accesul persoanelor autorizate in depozit. Sistemele de acces bazate pe carduri sau amprente pot fi integrate cu sistemele de supraveghere pentru a permite urmarirea activitatii persoanelor din depozit.
  2. Instalarea de alarma si senzori de miscare. Acestea pot fi utilizate pentru a detecta orice activitate neautorizata. Alarmele pot fi si ele conectate la sistemele de securitate externe sau la companiile de paza pentru a asigura rapiditate in cazul unei situatii de urgenta.
  3. Utilizarea sistemelor de control acces. Barierele de acces sau turnichetii pot fi utilizate pentru a limita accesul in depozit.
  4. Utilizarea sistemelor de detectare a incendiilor reprezinta o parte esentiala in protejarea depozitelor. Sistemele de detectare a incendiilor pot fi conectate la sistemele de supraveghere si la serviciile de urgenta pentru a asigura o interventie mai rapida in cazul unui incendiu.
  5. Angajarea unor agenti de paza poate fi utila in monitorizarea constanta a depozitului. Paznicii pot fi antrenati sa protejeze si sa ia toate masurile necesare pentru a proteja depozitul.

Pe langa aceste metode, instalarea camerelor de supraveghere este o necesitate. Acestea pot fi utilizate pentru monitorizarea activitatii si pentru a detecta orice activitate neautorizata. Camerele de supraveghere pot fi conectate la un sistem de stocare pentru a permite accesul la inregistrari, necesare unor posibile investigatii.

Pentru aceasta solutie, magazinul online rovision.ro va ofera sisteme complete pentru monitorizarea depozitelor. Acestea pot contine de la 2 pana la 16 camere de interior sau exterior.

Ce contine un sistem de supraveghere complet?

In primul rand, camere IP sau Analogice. Gasesti diferenta dintre acestea AICI. In functie de camere, se alege un DVR sau NVR. NVR-urile sunt folosite pentru sistemele de camere IP, iar DVR-urile pentru cele Analogice. Numarul camerelor de supraveghere se stabileste in functie de dimensiunea spatiului supravegheat.

Urmatoarele pe lista componentelor unui sistem sunt cablurile si accesoriile de instalare (mufe, doze etc) si sursa de alimentare. De asemenea, pentru stocarea inregistrarilor este nevoie de un Hard Disk cu o memorie suficienta pentru 4-5 zile.

De ce sa tineti cont in alegerea unui sistem de supraveghere?

  1. Rezolutia imaginii

Rezolutia este unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de o camera de supraveghere. Calitatea si claritatea imaginii este definita de rezolutie. Imaginile vazute pe diferite ecrane sunt formate din multe puncte mici (pixeli) care, asezate impreuna, formeaza o imagine digitala. Cu cat o imagine are mai multi pixeli, cu atat mai usor vor fi recunoscute detaliile. Evolutia tehnologiei a facut sa apara pe piata camere cu rezolutii suficient de mari pentru a putea recunoaste persoane straine si numerele de inmatriculare ale masinilor.  O camera de supraveghere poate avea intre 1MP si 8MP.

Cea mai mare rezolutie si care ofera o calitate excelenta este cea de 8 Megapixeli (3840 x 2160 pixeli). Camerele cu aceasta rezolutie sunt recomandate pentru supravegherea spatiilor foarte mari, oferind imagini de 4 ori mai bune decat cele la calitate Full HD. Recunoastere faciala, numar de inmatriculare si detalii marunte oferite pe distanta de pana in 40 metri fata de camera. Recomandare camera 8MP.

  1. Infrarosu

Infrarosu (IR) este cel care asigura vizibilitatea in conditii de iluminare scazuta. Putem recunoaste o camera cu Infrarosu dupa LED-urile rosii care se vad noaptea. Principala problema a multor sisteme de supraveghere este calitatea slaba a inregistrarilor pe timp de noapte, desi acest aspect este cel mai solicitat in randul clientilor. Numarul infractiunilor au scazut odata cu aparitia camerelor care au capacitatea de a supravegherea foarte bine si noaptea. In lipsa unei surse obisnuite de lumina, camerele de supraveghere folosesc lumina Infrarosu pentru a functiona in intuneric. Aceasta dotare este necesara pentru camerele pozitionate la intrarile dinspre exterior, in subsoluri sau scari intunecate.

  1. Capacitatea de stocare

Magazinul online rovision.ro are oferte de sisteme complete de supraveghere care vin impreuna cu HDD-uri, cu ajutorul carora se stocheaza inregistrarile. De obicei, HDD-urile se vand separat de sisteme, iar memoria se alege in functie de mai multi factori. Numarul camerelor din sistem este cel care stabileste capacitatea de stocare, mai multe camera necesita o memorie mai mare a HDD-ului. Rezolutia camerelor constituie un alt factor care trebuie luat in calcul in momentul estimarii capacitatii de stocare, o rezolutie mai mare inseamna un spatiu de stocare mai mare. Compresia video este un alt parametru important. Aceasta contribuie in mod direct la reducerea capacitatii de stocare. Cele mai utilizate compresii video sunt H.264 si H.265.

Tinand cont de aceste informatii, magazinul online rovision.ro  va sta la dispozitie pentru alegerea unui sistem de supraveghere potrivit.