Ce Este Cablul Coaxial? Tipuri si Utilizari

Blog cablu-coaxial

Ce este cablul coaxial?

Inventat inca din secolul XIX in Anglia, cablul coaxial este folosit la scara larga pentru conectarea antenelor satelit cu rezidentele si institutiile abonate. Cablul coaxial este un tip de cablu electric, linie de transmisie care transporta semnale electrice de frecventa inalta cu pierderi minime. Este utilizat in aplicatii diverse, precum liniile de transmisie telefonica, cablurile de retea de Internet, semnale de televiziune prin cablu, conectarea transmitatorilor radio si a receptorilor cu antenele asociate.

Pe scurt, companiile de telecomunicatii folosesc cablu coaxial pentru conectarea sediilor centrale la stalpii de telefon din apropierea consumatorilor, dar este folosit si pentru camerele de supraveghere.

Definitie cablu coaxial

Cablul coaxial este compus dintr-un conductor interior inconjurat de un strat protector concentric conductiv, cele doua fiind separate de un material de izolare. Canalul de exterior are si functie de impamantare si multe cabluri coaxiale are au invelis protector exterior. Termenul „coaxial” vine de la conductorul intern si invelisul de exterior protector ce impart o axa geometrica.

cablu coaxial impedanta 75 ohmi

Cablul coaxial difera de cablurile cu protectie intrucat dimensiunile cablului si ale conectorilor sunt controlate pentru a asigura spatiere constanta si precisa pentru conductor—aceasta este esentiala pentru functionarea eficienta a liniei de transmisie.

Un cablu coaxial bun este realizat din cupru, are scut metalic si diverse elemente care diminueaza riscul interferentelor. Multe din cablurile sau perechile de tuburi coaxiale pot fi dispuse intr-o singura caseta protectoare si, prin intermediul releelor, pot trimite informatia la mare distanta.

Cablu coaxial cu alimentare

La rovision.ro gasiti cablu coaxial cu alimentare de diverse tipuri, pentru aplicatii variate. Acestea pot veni cu 2 fire de alimentare, invelite in camasa de protectie. Firul central este din cupru si aceste cabluri sunt recomandate pentru infrastructurile de televiziune cu circuit inchis.

Vezi si: Https://rovision.ro/produs/cablu-rg-59-coaxial-cu-alimentare-2×0-75-cupru-100-rola-100-m/

cablu coaxial cu alimentareDaca sunteti interesat, puteti gasi cabluri coaxiale cu fire de alimentare de 0,75mm, dar si 0,5mm. Spre exemplu, cablul coaxial cu fire de alimentare de 0.75 mm si invelis de aluminiu poate fi folosit pentru instalarea camerelor de supraveghere video. Cum rasucirile unui astfel de cablu nu vor afecta calitatea transmisiei, el este o optiune de incredere pentru aplicatiile de supraveghere video la exterior. Foarte flexibil, cablul poate fi montat de-a lungul partilor laterale ale cladirilor fara a se risca deteriorarea semnalelor video.

Cablul coaxial siamez

Profesionistii din domeniu sunt cei mai in masura sa vorbeasca despre terminologia care pe alocuri poate produce confuzii. Un exemplu in acest sens este „cablul coaxial siamez” care trimite cu gandul la gemenii identici, uniti.

Cablurile coaxiale siameze nu sunt, insa, identice, ci sunt mai degraba imbinate, ele avand scopuri diferite, dar fiind introduse in acelasi invelis. Cablul coaxial siamez combina un cablu coaxial (de obicei, RG59, dar poate fi si cablul RG6) cu doua cabluri de alimentare dublu-conductoare de 18 sau 20 grosime. Toate cablurile sunt intens si separat izolate. Un astfel de cablu este utilizat pentru a transmite atat semnale video, cat si electrice pentru operarea unui sistem de supraveghere CCTV (cu circuit inchis). Poti gasi cablu coaxial siamez in oferta Rovision.

Cablul coaxial cu sufa

cablu coaxial cu sufaUn cablu coaxial cu alimentare si sufa este o buna optiune pentru sistemele de supraveghere video, cablaje exterioare suspendate. Sufa otelita este un detaliu tehnic important, ea contand pentru suspendarea eficienta si sigura a cablului coaxial. Un astfel de cablu coaxial cu sufa va asigura transmisia video de inalta calitate in conditii de siguranta a instalatiei.

Cablul coaxial RG6

Cablul RG a evoluat mult de la prima lui utilizare. RG (Radio Guide) a fost dezvoltat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si a fost folosit in scopuri militare, ca unitate de indicare pentru frecventa radio. Astfel se explica de ce cablurile asociate cu valori numerice precum cablurile coaxiale au gradatie RG diferite si au specificatii si caracteristici aparte. Numerele asociate cu cablurile RG nu mai sunt atat de importante, dar multe dintre cablurile coaxiale de tip industrial sunt comercializate cu numele lor originale, asa cum este cablul RG6. Acesta este utilizat in numeroare aplicatii de ordin rezidential, devenind un standard in domeniu.

Cablul coaxial RG6 este folosit, in primul rand, pentru transmisia prin cablu si cea de semnal de satelit, atat pentru aplicatii de natura rezidentiala, cat si cele de natura comerciala. Este un cablu subtire, usor de pliat pentru instalare in tavan sau pe perete. Cablul coaxial RG-6 este optiunea preferata pentru semnalele de televiziune prin cablu.

Echipa cu un conductor de mari dimensiuni, cablul coaxial RG6 asigura semnal mai bun si are o izolatie dielectrica mai groasa. Astfel, riscul transmisiei unor curenti electrici periculosi este mai mic. Cablul coaxial RG6 are un invelis protector mai eficient si este compatibil cu semnalele de nivel GH, oferind protectie superioara la interferentele de semnal.

Cablul coaxial RG11

Cablul coaxial RG11 ofera performanta excelenta in aplicatiile audio si video precum distributia in CATV, CCTV, satelit, HDTV, antene TV. Acest cablu cu grosime de 14 (mai mare decat a altor cabluri video) ofera mai mult spatiu pentru transferul semnalului. El asigura frecvente 3ghz pentru distribuire pentru antene TV, HDTV, CATV, video. Este ideal in sistemele de intrare in cladire, care se extind pe fiecare nivel si camera in cladirile rezidentiale si comerciale.

Acest cablu asigura viteze inalte, dar nu are flexibilitatea necesara pentru aplicatiile uzuale, nefiind suficient de flexibil pentru a se plia in colturile ascutite. Cablul RG11 este un cablu gros si este folosit cu lungimi mari, ca si cablu de baza, cu pierderi minime de semnal. Utilizatorii de cablu coaxial RG11 se vor bucura de semnal de calitate inalta pentru transmisia de cablu, TV si internet, dar si de siguranta sporita pentru semnal.

Cablu coaxial pentru camere de supraveghere

Cablurile coaxiale pentru camerele de supraveghere au un conductor central cuprat cu invelis dielectric, iar impletirea firelor trebuie sa fie cu procent inalt. In sistemele de supraveghere CCTV se pot folosi cabluri coaxiale RG 59, RG6 si RG11. Cablul coaxial RG-59 este cel mai folosit cablu coaxial pentru camerele de supraveghere. Nu toate cablurile RG-59 pot fi insa folosite la camerele de supraveghere. Trebuie utilizat cablu RG-59 cu miez 100% din otel cuprat si invelis litat cu minim 95% cupru. Pentru raport calitate-pret bun, se poate apela si la cablu RG-59 cu miez din cupru si invelis litat din aluminiu.

Cablu RG 59 coaxial cu alimentare 2×0.75, CUPRU 100%, rola 100 m este o excelenta optiune profesionala pentru camerele de supraveghere, el avand 2 cabluri de alimentare pe langa cablul video RG59 si facilitand instalarea camerelor de supraveghere. Este un cablu realizat integral din cupru, cu fire de alimentare de 0,75mm si vine in rola de 100m. Realizat din cupru de inalta calitate, cablul rezista la efectul atenuarii (pierderea semnalului odata cu marirea distantei) si la conditiile meteo potrivnice. Poate fi trecut prin tuburi de cablare si retele sub pamant, pentru protectie superioara la umiditatea inalta. Riscul distrugerii prin taiere este mic. Este excelent pentru aplicatiile de exterior, flexibil si se popate monta pe partile laterale ale cladirilor fara se se piarda calitatea semnalului video.

Pentru camerele de supraveghere se poate folosi si cablul coaxial RG6, care poate transmite semnalul video de la camera cu pana la 100metri mai mult fata de cablul RG59. Un astfel de cablu de la rovision.ro este Cablu Coaxial RG6 TRISHIELD autoportant’305m’negru TSY-RG6-TRIS-MESS, cu suva galvanizata de sustinere. Cablul poate fi folosit pentru traversari aeriene pentru semnalele video, in infrastructurile de televiziune cu circuit inchis de tip TVCI, CCTV, CTV.

Cablul coaxial subtire

Cunoscut si sub denumirea de thinnet, cablul coaxial subtire este folosit in sistemele Ethernet. Cablul RG58/U are diametrul de 0,2inch si o impedanta de 50ohm, fiind cunoscut sub denumirea 10Base2, unde 2 se refera la distanta maxima de 200m recomandata intre noduri si repetari. Daca este pliat sau rasucit, cablul coaxial subtire poate fi distrus, de aceea manuirea sa trebuie realizata cu grija. Cu toate acestea, acest cablu nu este la fel de subtire ca cel de fibra optica.

Cablul coaxial gros

Cablul coaxial gros mai este cunoscut si sub denumirea de thickent. 10Base5 se refera la specificatiile pentru cablul coaxial gros care transmite semnale Ethernet. Numarul 5 indica lungimea maxima pentru segment care este de 500m. Cablul coaxial gros are invelis aditional protector, care tine umezeala departe de conductorul central. De aceea, cablul coaxial gros este o optiune excelenta pentru lungimile mari de la retelele de linii de autobuz. Acest cablu nu se indoaie usor, de aceea instalarea sa poate fi dificila.

Cablul coaxial RG59

Cablu coaxial RG59 este un cablu coaxial de uz general, cu impedanta de 75 ohm. El poate fi folosit in aplicatiile de interior, exterior si chiar ingropat in pamant. Poate fi folosit cu semnale de banda de baza, frecventa de distribuire, semnale video si audio pe distante de pana la 30m. Caracteristicile sale relativ scazute de atenuare a semnalului cu frecventa inalta, comparativ cu alte cabluri coaxiale, limiteaza capacitatile sale pe distante mari pentru internet de banda mare si semnale TV cu definitie inalta. Cablul coaxial RG59 este flexibil si usor de manuit. Cateodata, in denumirea sa se afla litera U, care pur si simplu semnalizeaza utilizarea sa in scop general.

Cablu coaxial RG59 cu alimentare aluminiu cuprat 40m este un cablu de inalta calitate, cu 2 cabluri cu invelis PVC, 2 cabluri de alimentare de 0.5mm cu invelis de aluminiu. Vine in rola de 40m si are culoarea neagra.

Cablu coaxial audio

Cablul coaxial digital este similar cablului audio RCA, dar transmite mai degraba semnale digitale si nu analog, asigurand o latime de banda mai mare, pentru conexiune mai sigura. Cablul coaxial de sunet asigura mai multa putere si durabilitate fata de cablul audio standard. Acest tip de cablu este o necesitate pentru sistemele audio profesionale, mentinand calitatea sunetului.

Perfect pentru utilizarea cu orice boxa sau difuzor, cablul coaxial audio are lungimi intre 75cm si 6m. Anumite cabluri coaxiale audio sunt perfecte pentru utilizarea cu subwoofer (un tip particular de difuzor, creat pentru reproducerea frecventelor audio grave, respectiv bas), asigurand o conexiune sigura si calitate inalta pentru sonor. Aceste cabluri vin cu lungimi presetate si sunt gata mufate. Exista, insa cablu coaxial de boxe gata taiat, pentru cablare manuala.

Cablul coaxial autoportant

Cablul autoportant este astfel realizat incat sa fie folosit in functionarea pe suporturile liniilor aeriene de comunicatii si ale liniilor de transport al energiei electrice, respectiv ale semnalelor video, audio, expuse solicitarilor aduse de vant, gheata, temperaturi extreme si combinatiilor acestora.

Cablul coaxial autoportant este un cablu de distributie pentru sistemele de interior CATV, CCTV si poate fi folosit si ca un cablu de conexiune pentru sistemele de satelit in care este nevoie de atenuare redusa.

Cablu Coaxial RG6 TRISHIELD autoportant’305m’negru TSY-RG6-TRIS-MESS este un cablu RG6 cu sufa galvanizata de sustinere, recomandat pentru traversari aeriene de semnale video. Este o buna alegere

Cablu coaxial – avantaje

Cablul coaxial aduce numeroase beneficii, ceea ce explica larga sa utilizare. El suporta niveluri de latime de banda inalta, putand sustine si pana la descarcare de 10Gbps in downstream si pana la 1Gbps in upstream. Fibra optica are, in teorie, latime de banda infinita, dar atingerea acestor performante este mai dificila si, de regula, mai scumpa decat implementarile cu cabluri coaxiale.

Un alt beneficiu al cablului coaxial este acela ca este usor de instalat, in timp ce un cablu cu fibra optica este mult mai dificil de instalat. Cablul coaxial este usor de instalat doar cu unelte de baza, indiferent de marimea sa. Exista doar un singur conductor de manuit si este suficient de mare pentru a vedea ce faceti. La interior, cablul coaxial poate fi despicat si extins. In acest moment, numeroase dispozitive au frecventa radio si nu sunt necesare conversii media, de regula destul de scumpe. In cazul in care se rupe, cablul coaxial este usor de reparat si protejat impotriva conditiilor meteo fara a fi nevoie de lipituri sau imbinari.

Cu multe cabluri, este nevoie sa se localizeze cablurile care sunt ingropate in pamant sau se afla in spatele peretilor. Intrucat cablul coaxial este metalic, este usor de atasat de el o culoare pentru a fi facil de detectat.

Dispozitivele electronice au nevoie de energie pentru a functiona si cablurile coaxiale pot asigura energia, intrucat sunt metalice. Spre exemplu, modemurile de retea pot mentine serviciul de internet in functiune chiar si in cazul unor caderi de tensiune.

Un alt avantaj prezentat de cablurile coaxiale este rezistenta lor. Spre deosebire de alte cabluri, acestea au rezistenta inalta la taiere, indoire, presare. Firele subtiri pot fi distruse cu usurinta si trebuie sa aiba invelisuri de protectie puternica pentru a fi distruse sau pliate.

Cum gasim cablu coaxial bun

cablu coaxial bun

Intrucat piata ofera cabluri coaxiale de diverse calitati, trebuie sa va stabiliti cateva repere atunci cand alegeti cablul coaxial pentru aplicatia dvs. Cautati un cablu cu un conector care se insurubeaza, intrucat cablurile care au conectori de tip push-on nu realizeaza o conectare la fel de buna, putand cauza intreruperi in transmisia datelor.

Uitati-va sa alegeti cabluri cu capete care se potrivesc prin presare. Aceste capete tind sa dureze mai mult in timp si nu se distrug repede. Ele nu cauzeaza pierderi atunci cand sunt trase, stranse sau cand sunt calcate. Alegeti cabluri care sunt cu gradatie RG-6 ce indica un cablu mai gros, de calitate inalta. Materialul folosit conteaza mai putin (cupru, aur, argint, etc), intrucat acestea sunt doar un strat subtire de material peste conector.

Cel mai bun cablu coaxial este cele cu protectie quad. Protectia va face cablul mai rezistent, iar semnalul va fi mai puternic.

Cablu coaxial BNC

Conectorii BNC (Bayonet Neil-Concelman) sunt printre cei mai raspanditi conectori. Ei au design pentru conexiune de tip rasucit si inchis, care necesita o intoarcere pe sfert pentru a se forma o conexiune. Cablul coaxial BNC are un design simplu, cel mai simplu dintre toate tipurile de conectori pentru cablurile coaxiale.

cablul coaxial bncPentru a se conecta cablurile coaxiala BNC nu este nevoie de nici un instrument si riscul unor deconectari este redus. Conexiunea se blocheaza in loc, prevenindu-se deconectarile accidentale cauzate de vibratii sau de alte miscari.

Cablul coaxial BNC are o frecventa limitata la DC-4Ghz si poate prezenta variatii in rezistenta si conectarea stratului de exterior, atunci cand este expus la vibratii mecanice. Cu toate acestea, cablul coaxial cu conectori BNC este folosit in sistemele comerciale audio si video, testarea echipamentelor RF.

Cablu coaxial banda

Cablul coaxial este un mediu modern folosit pentru comunicarile pe distante mari. Fabricat cu un set de fire de cupru protejate de invelis de plastic, cablul coaxial acopera latimi de banda de la 750Mhz si pana la 6000Mhz. Latimea de banda pentru cablul coaxial se alege in functie de aplicatie. Spre exemplu, latimea de banda pentru un cablu de telefon pe voce este in jur de 4000Mhz.

Cablu coaxial cupru

Cablul coaxial este un tip de cablu din cupru, special fabricat cu invelis din metal si alte componente gandite pentru a bloca interferentele de semnal. Utilizat mai ales de companiile de cablu TV pentru a conecta facilitatile de antene satelit la casele clientilor,  aceste cabluri sunt folosite si de companiile de telefonie pentru conectarea sediilor centrale la stalpii de telefon din apropierea clientilor.

Cablul coaxial de exterior

In anumite aplicatii, acolo unde este nevoie de instalarea la exterior, in soare direct, se foloseste cablul coaxial. Toti conectorii de compresie de metal de tip F vor asigura o conectare etansa, care nu se deterioreaza in timp. La interior, invelisul impletit si foita protejeaza cablul de interferentele EMI sau RFI, ce pot cauza imagini distorsionate.

Datorita invelisului flexibil, special construit pentru folosirea la exterior, cablul coaxial de exterior poate fi folosit cu usurinta. Cablurile de exterior cu rating F pot asigura durabilitate maxima la pret avantajos. Ele sunt alegeri excelente pentru cablu, semnale de antena TV, satelit.

Cablu coaxial digital

Cablurile coaxiale digitale sunt cabluri, special fabricate pentru a transmite semnal electronic digital. Teoretic, ele pot fi folosite pentru a transmite aproape orice fel de informatie digitala de la un receiver la altul si sunt folosite in diverse aplicatii de ordin industrial si stiinta informatiei. Consumatorii obisnuiti le folosesc in conectarile audio si video pentru televiziune, gaming si modemuri de internet de mare viteza. Aceste cabluri sunt importante pentru multe sisteme de tip „surround sound”.

In cele mai multe cazuri, cablurile coaxiale digitale sunt identice cu cele standard in ceea ce priveste aspectul si infrastructura de baza. Cu toate acestea, ele sunt mai eficiente in managerierea semnalului digital datorita tehnicilor de izolare diferite. Specialistii compara de multe ori aceste cabluri cu cele optice si opiniile sunt impartite despre care dintre aceste cabluri sunt mai potrivite in anumite aplicatii multimedia.

Cablu coaxial de calitate

Un ecran de cablu este o substanta metalica de obicei instalata chiar sub impletitura de cablu. Este un material conductiv fara gauri in el, precum impletitura de cablu. Nu toate cablurile sunt ecranate, dar cele mai multe dintre modelele noi sunt. Cablurile TV sau SAT fara ecran sunt denumite cabluri cu un singur ecran, in timp ce modelele cu ecran de cablu sunt denumite cabluri dublu ecranate. Un cablu de ecran va optimiza mult performanta cablului, reduce pierderile de semnal si proteja impotriva interferentelor RF/ EMF si pierderilor RF. Atunci cand se instaleaza cabluri coaxiale pentru sisteme satelit, este important sa se foloseasca un cablu coaxial dublu ecranat intrucat frecventele inalte folosite pentru satelit vor fi pierdute pe o sectiune scurta a cablului. Este, de asemeni, important ca atunci cand se instaleaza cabluri coaxiale pentru sisteme aeriene, unde portiunile scurte de cablu coaxial ecranat trebuie inlocuite (daca este posibil).

Cablu coaxial triplu ecranat

cablu coaxial triplu ecranat

Cablul coaxial triplu ecranat este un cablu de inalta calitate, utilizat in transmisa de date si semnale in gama de frecventa de la 5 Mhz la 1000 mhz pentru conectarea echipamentelor in sisteme in care sunt necesare pierderi mici in cabluri.

Acest tip de cablu poate fi utilizat doar in mediile in care agenti precum acetona, ciclohexanona nu ataca mantaua.

Cablu coaxial RG6

Cablul coaxial RG-6 este in principal folosit pentru transmisie de semnal de cablu si de satelit pentru aplicatiile rezidentiale sau comerciale. Este un cablu subtire si usor de indoit pentru instalari pe perete sau tavan, ramanand alegerea preferata pentru a transmite prin releu semnalele de cablu de televiziune. Dotat cu un conductor mare, cablul coaxial RG-6 asigura o calitate buna pentru semnal si are insulare dielectrica mai groasa. Astfel, el prezinta risc mai mic de a transmite curenti electrici periculosi. Cablul coaxial RG-6 foloseste un invelis mai bun si este compatibil cu semnalele Ghz si ofera protectie superioara la interferentele de semnal.

La magazinul Rovision gasiti Cablu coaxial RG 6 TRISHIELD’305m’alb TSY-RG6-TRIS   utilizat infrastructurile de televiziune cu circuit inchis TVCI (CCTV, CTV). Cablul coaxial implica bransament prin conectori de tip BNC, F, RCA- pentru cablurile coaxiale RG-6. Conectorii RG6 pot fi utilizati la cablurile coaxiale pentru aplicatiile de internet.

Cablul coaxial exterior RG11

Oferind mai putina atenuare si pierdere de semnal fata de alte cabluri coaxiale, cablul coaxial RG11 este gandit pentru a fuctiona cu frecvente inalte si pentru a mentine integritatea sunetului pe distante. Impedanta sa este este de 75Ohmi si cablul coaxial RG11 de exterior este utilizat in multe aplicatii care necesita parcurgerea unor distante mari, drepte, sau implica ingroparea.

Un astfel de cablu este umplut cu gel pentru a se proteja impotriva patrunderii apei in cablu. Mantaua sa este fabricata din PE rezistent la UV. Cablul RG11 de exterior are eficienta mare de ecranare si atenuare mica.

Cablu coaxial flexibil

Cablul coaxial flexibil este ideal pentru aplicatiile de inalta viteza de date si video care necesita flexibilitate, rezistenta la temperaturile inalte si scazute, precum si protectie la conditiile potrivnice. Aceste cabluri au, de regula, impedanta scazuta, de 50 si 75ohmi, integritate maxima pentru semnal, EMI redus si pot suprima diafonia. Chiar si conditiile de mediu cele mai grele, acest cablu va asigura transmisa de date de inalta viteza.

Cablu coaxial F11

Cablurile coaxiale F11 sunt excelente in aplictatiile de retea de tip HFC sau CATV. Ele au conductor central placat cu otel si sunt recomandate pentru distante mai mari de 45metri. Cablurile coaxiale din seria F11 au constructie standard impletita in procent de 60%. Sunt disponibile si modele cu invelis triplu si super-invelis.

Cablul coaxial vs fibra optica

Principala diferenta intre cablul coaxial si fibra optica vine din modul de operare. Fibra optica foloseste lumina ca si mediu, in timp ce cablul coaxial foloseste elecricitatea ca si mediu. Fibra optica este extrem de eficienta datorita luminii, care este mai rapida si este si redundanta la pierderi, prin comparatie cu cablul coaxial, care este mai putin eficient.

Fibra optica este mai scumpa decat cablul coaxial. Viteza de transmisie la fibra optica este de pana la 10Gbps, in timp ce la cablul coaxial este de pana la 10Mbps. Diferentele intre cele doua vin si de la materialele din care sunt facute: fibra optica este fabricata din plastic si sticla, in timp ce cablul coaxial este realizat din plastic si fire de cupru.

Instalarea fibrei optice este mai complexa si mai scumpa, in timp ce cablurile coaxiale sunt simplu de montat. Latimea de banda pentru date este mai mare pentru fibra optica decat pentru cablurile coaxiale.

Fibra optica este folosita in HDTV, domeniul aviatic si medical, in timp ce cablul coaxial este folosit pentru semnalele de cablu TV, internet si conexiunile telefonice.

Cablul coaxial H155

Cablul coaxial H155 este potrivit pentru aplicatiile cu frecventa de pana la 3Ghz. Linia RF este flexibila si recomandata pentru  aplicatiile de comunicare radio. Cablul coaxial de acest tip este flexibil, de inalta calitate si are pierderi reduse. Este adecvat in aplicatii precum GSM, 3G, 4G si Wi-Fi. Cablul H155 are cun conductor intern flexibil compus din impletitura de fire de cupru. Datorita invelisului de PVC, cablul coaxial H155 rezista la radiatiile UV si poate fi folosit la exterior.

Cablul coaxial H1000

Cablul coaxial H1000 este un cablu de inalta calitate, utilizat in aplicatiile cu frecventa inalta de 2.4Ghz. Este un cablu flexibil, cu impedanta 50ohmi, rezistent la conditiile meteo.

Cablul coaxial HDMI

Daca aveti antene la exterior sau interior cu cablu coaxial si fara input pentru coaxial la TV, veti avea nevoie de un adaptor simplu OTA de la cablul coaxial la HDMI. Este un adaptor ieftin, pentru ca nu sunt necesare componente majore de conversie, semnalele prin aer nefiind criptate precum la cablul TV.

Trebuie urmati anumiti pasi pentru a converti un cablu coaxial in HDMI, fiind necesar sa conectati cablul coaxial de la sursa la conextorul „Coax In” de la adaptor. Apoi trebuie sa conectati cablul HDMI in „HDMI Out” de la adaptor si sa conectati celalalt capat al cablului HDMI la TV. Urmariti ca cele doua dispozitive sa fie deschise si setati adaptorul la canalul 3 sau 4 pentru a primite semnal coaxial.

Cablul coaxial internet

De-a lungul anilor, cablul coaxial a fost utilizat in numeroase modalitati, precum liniile de telefon, datele de computer si transmiterea semnalelor TV. Astazi, cablul coaxial este mai des folosit pentru conexiunea la Internet si este o alegere comuna in cladirile cu multi locatari.

Datorita sigurantei si vitezei care permite cablului coaxial sa transmita eficient semnale de voce si televiziune, cablul coaxial este des folosit in domeniul de business pentru accesul la internet. Cablul coaxial de internet este un cablu de conectare comun pe care multi clienti il utilizeaza. Cablul coaxial de internet functioneaza prin transmiterea de semnal de date spre modem la locatia dvs. Conexiunea Ethernet a modemului la computer va transmite datele, asigurand acces la internet de mare viteza.

Cablul coaxial pentru internet

Cablul coaxial poate fi utilizat pentru a transmite semnale pentru conexiunile de internet, dar semnalele de internet au frecvente mai inalte decat video-ul analog traditional. In acest sens, a fost dezvoltat cablul RG-6 pentru a indeplini aceasta functie. El are un conductor mare, care asigura o calitate mai buna pentru semnal si insulatie dielectrica mai groasa. Cablurile RG-6 sunt fabricate cu un invelis aparte, ele putand transmite semnalele de nivel Ghz mai eficient.

Cablu coaxial impedanta

Impedanta este un termen care exprima proportia de voltaj intr-un cablu de lungime infinita. In cazul cablurilor coaxiale, impedanta este exprimata in termeni de impedanta in ohm. Cablurile coaxiala au, de regula, impedanta de  50ohm, 75ohm sau 95ohm.

Imbinare cablu coaxial

Exista mai multe feluri in care se pot imbina doua bucati de cablu coaxial. O modalitate este sa se foloseasca conector coaxial, care are capat Mama si Tata. Capatul Tata se insurubeaza pe o parte de cablu si capatul Mama se cupleaza cu alta parte a cablului. O alta modalitate este sa imbinati doua bucati de cablu coaxial prin mufa coaxiala—un conector care are capat Mama si Tata.

Cea mai eficienta modalitate sa imbinati doua bucati de cablu coaxial este sa puneti conectori Tata la fiecare cablu si sa folositi conector Mama la Mama pentru a conecta cei doi conectori la cablu. O problema care apare cand vreti sa imbinati cabluri coaxiale este ca trebuie sa urmariti ca impedanta sa fie aceeasi pentru cablurile coaxiale. Cablul coaxial RG6 este folosit in cele mai multe  case pentru cablul TV sau antene, are impedanta 75ohmi si nu se pot imbina cabluri care au impedante diferite. Astfel, veti fi siguri ca semnalul nu va fi degradat de imbinare. Nu uitati sa folositi conectori pentru imbinarea de cabluri coaxiale.

Inadire cablu coaxial

Inainte de a inadi cablul coaxial trebuie sa aveti la indemana unelte necesare: conectori de compresie, cablu coaxial aditional, adaptor de imbinare sau conector, patent pentru despicarea cablului coaxial.

Incepeti cu despicarea cablului coaxial—folositi un patent special pentru aceasta actiune. Despicati unul dintre capete, dar nu inainte de a fi siguri ca ambele capete se potrivesc cu marcajul de pe patent. Trebuie sa fie de aceeasi lungime a cablului coaxial inainte de incepe sa despicati. Dupa despicare, veti observa izolarea cablului coaxial si plasa  de fir ce o acopera. O portiune mica a cablului de cupru va iesi. Nu aveti nevoie de plasa de fir si o puteti introduce inapoi in invelis. Aveti grija sa nu lasati fire imprastiate pentru ca vor produce interferente, alterand calitatea semnalului.

Urmatorul pas este sa introduceti conectorii de compresie in cablul coaxial. Luati conectorul cablului coaxial si aveti grija sa-l fixati pe partea izolata a cablului coaxial fara sa distrugeti cablul de cupru care iese la capat. Repetati acest pas pentru celalat capat al cablului coaxial.

Manuiti cu grija uneltele de compresie a cablului coaxial. Acestea pot fi folosite cu multe tipuri de cablu coaxial. Prindeti capatul cablului coaxial cu un conector de compresie si apasati-l cu putere pana cand conectorul se pliaza cu firul. Acest pas trebuie repetat pentru celalalt capat al cablului coaxial.

Introduceti fiecare cablu in conector, avand grija ca firul protuberant de cupru sa fie introdus in porturile de conectare Mama, prezente la ambele capete. In final, strangeti conectorul de cablu pentru despicarea.

Se poate despica si innadi cablul coaxial fara conectori?

In cazul in care nu aveti unelte specializate, puteti despica si innadi cablul coaxial fara conectori. Despicati invelisul de cauciuc al cablului coaxial cu ajutorul unui cutit ascutit. Taiati o portiune mica a izolatiei la capete pentru a expune firul de cupru. Pentru innadire, puteti utiliza banda izolier — ea va asigura si o buna izolare.

Trageti inapoi spre ambele capete mesa de fire si sudati-le intre ele. Pentru mai buna conductivitate, acoperiti sudarea cu banda de izolare.

Ghid complet de configurare a unui sistem de supraveghere IP

Blog Ghid complet de configurare a unui sistem de supraveghere IP

Ce este o camera IP?

Este o camera care functioneaza pe protocol de retea IP si este folosita in supravegherea video si transmite datele intr-o retea locala. Un cablu Ethernet simplu este suficient pentru a integra o cameră IP în propria rețea. Rețeaua IP reduce semnificativ costurile de instalare și de operare.

Avantajele camerelor IP:

  • Vizualizare de la distanta – Aceasta proate trimite imagini catre orice locatie, ceea ce inseamna ca indiferent de locul in care va aflati, aveti acces la inregistrarile live ale camerei
  • Rezolutie mai mare – Camerele IP au de obicei o rezolutie mai mare, ceea ce ajuta la obtinerea unei imagini clare si detaliate pentru identificarea numerelor de inmatriculare sau recunoastere faciala.
  • Audio bidirectional – Nu este in cazul tuturor camerelor, dar unele sunt dotate cu audio bidirectional, ceea ce inseamna ca puteti comunica prin intermediul acesteia.
  • Camerele IP pot fi setate sa stocheze inregistarile pe cloud, pe un NVR sau pe PC. Acestea pot trimite alarme in cazul detectiei miscarii sau activitate sonora.

In cazul in care se doreste instalarea unui sistem de camere IP, este necesar un NVR care sa centralizeze imaginile primite de la camere. NVR (Network Video Recorder) este un dispozitiv digital care primește și stochează imaginile video transmise de camerele de supraveghere IP.

Un sistem de camere IP poate avea si functia PoE – Power over Ethernet – care permite realizarea legaturilor de date dar si alimentarea electrica, in acelasi timp, pe acelasi cablu de retea.

Care sunt avantajele functiei PoE?

  • Permite instalarea camerelor pe distante mult mai mari. Datorita functiei PoE, pot fi folosite lungimi de cablu mai mari pana la camere.
  • Utilizarea unui singur cablu. Pentru camerele IP cu functia PoE, un singur cablu este suficient pentru alimentare si semnal video, ceea ce inseamna o economisire a cablului si accesoriilor de montaj.
  • Usurinta in instalare

Ce contine un sistem de supraveghere IP?

  • In primul rand, camere de supraveghere IP. Magazinul online va ofera o varietate mare de camere de supraveghere IP, cu si fara functia PoE. Verifica AICI.
  • NVR – inregistrator video, vezi AICI optiunile disponibile pe ro
  • Hard Disk – pentru stocarea inregistrarilor – poti alege unul de AICI
  • Cablu UTP sau FTP – alege de AICI
  • Mufe pentru cablu

In cazul in care nu se foloseste PoE, mai sunt necesare si: cablu de alimentare, sursa de alimentare/swich PoE.

 

Recomandare sistem 4 camere IP PoE complet

Sistemul de supraveghere complet de la Rovision contine 4 camere full hd si un NVR cu hard disk preinstalat, impreuna cu toate accesoriile de montaj necesare.

Kit-ul vine gata configurat, PLUG and PLAY, fara a necesita setari avansate si fiind operational direct din cutie. Cu ajutorul aplicatiei mobile puteti vizualiza imagini live, in timp real, sau inregistrari anterioare, daca NVR-ul si telefonul dvs sunt conectate la internet.

Cele 4 camere sunt IP, PoE de 2MP, rezolutie Full-HD si ofera vedere pe timp de noapte pe o distanta de pana in 30m, asigurand o calitate ridicata a imaginii transmise. In cutia fiecarei camere se gasesc si suruburile de prindere. De asemenea, se gasesc si doua cabluri pentru conectarea la NVR prin intermediul cablului UTP, si pentru alimentare separata recomandata in cazul in care camerele sunt montate pe o distanta mai mare de 20 metri.

Camerele pot fi folosite in orice tip de spatiu, comercial sau privat, interior sau exterior, carcasa metalica oferindu-le rezistenta la temperaturi variabile sau umiditate.

NVR-ul este compatibil cu orice camera IP Full hd. Are 4 intrari, cate una pentru fiecare camera din kit, o mufa pentru conectarea la internet, 2 mufe USB, o mufa HDMI si o mufa VGA pentru iesire semnal video. In cutia acestuia se mai gasesc si: cablul de conectare la internet, mouse-ul, si sursa de alimentare.

Apasa aici pentru mai multe detalii

Recomandarea noastra este sa optati pentru un sistem de supraveghere video IP, in primul rand datorita configurarii si instalarii usoare, dar si datorita preturilor avantajoase.

Vezi AICI ce alte sisteme de supraveghere video IP am pregatit pentru tine.

De asemenea, nu uitati, ne puteti contacta pentru oferte, detalii, suport in efectuarea comenzii la numarul de telefon: 0334.405.358 sau pe email: vanzari@rovision.ro

Modalitățile de plată oferite de Rovision

  1. OP
  2. Plata online
  3. Plata în rate
  4. Ramburs

Mai multe detalii: https://staging.rovision.ro/modalitati-de-plata/

Verifică politica de retur: https://staging.rovision.ro/formular-de-retur/

Politica de garanțiehttps://staging.rovision.ro/formular-de-garantie/

Mai sunt 2 zile de Black Friday la Rovision!

Blog Black Friday 2022

Anul acesta Black Friday la Rovision este in perioada 11.11.2022 – 30.11.2022. Profita de cele mai mari reduceri din an, mai ai doua zile la dispozitie!

Rovision iti ofera o varietate larga de produse, intra si convinge-te AICI!

Iti prezentam 3 dintre produsele pe care le gasesti la super-preturi:

Sistem supraveghere 1 camera Rovision oem Hikvision, cu accesorii

 

Sistem supraveghere 1 camera Rovision oem Hikvision cu accesorii

 

Sistemul contine:

  • 1x Camera de supraveghere Rovision oem Hikvision, lentila 2.8mm, IR 40m
  • 1x DVR Hikvision 4 canale video
  • 1x Cablu sertizat 10 metri
  • 1x Sursa alimentare 12V 2A cu fir

Camera supraveghere Rovision oem Hikvision 2MP Full HD, lentila 2.8mm, IR 40m

  • Rezolutie 2MP Full HD
  • Lentila 2.8mm
  • Carcasă plastic si metal
  • Camera 4 in 1 buton osd diverse tehnologii ahd, cvi, tvi cvbs
  • Infrarosu 40 metri
  • Indice protectie IP67
  • Temperatura de funcționare de la -40° până la 60°
  • Dimensiuni: 78, 9mm x 75, 4mm x 216, 6mm
  • Greutate: 0, 32kg
  • Alimentare: 12V DC

Vizualizeaza prezentarea video a camerei AICI!

Vizualizeaza testarea camerei pe timp de zi si noapte AICI!

Camera de supraveghere video tip bullet Rovision2MP22 are o rezolutie video Full HD, înregistrările fiind făcute la o calitate ridicată, datorită lentilei fixe de 2.8 mm care oferă un unghi vizual de:
– diagonal 124.6°
– orizontal 106.4°
– vertical    57.9°

Camera este dotată cu LED-uri IR care oferă posibilitatea de a vizualiza imagini pe o distanță de 40m pe timp de noapte. Are grad de protecție IP67 care ferește camera de factorii externi ceea ce o face potrivită pentru spațiul exterior. Dintre funcțiile speciale, camera este dotată cu BLC,  HLC și DWDR. ICR (IR Cut Filter) este un filtru localizat între lentile și senzorul de imagine al camerei de supraveghere și este utilizat pentru filtrarea excesului de lumina. Acest filtru ajută camera să transmită imagini de o bună calitate și o acuratețe a culorilor. Smart IR este tehnologia care asigură uniformitatea luminozității în modul B/W (Black/White) în condiții de luminozitate scăzută.

Mai multe detalii despre acest sistem gasesti AICI!

Sistem de supraveghere video complet, 2 camere, DVR, accesorii de montaj si hard disk

Sistem de supraveghere video complet- 2 camere- DVR- accesorii de montaj si hard diskSistemul contine:

  • 2x Camera supraveghere 2MP 4 in 1, IR40m – Garantie 5 ani!
  • 1x DVR 4 canale Hikvision
  • 2x Cablu sertizat 10m
  • 2x Sursa alimentare 12V 1A
  • 1x HDD 500GB

Camera supraveghere 2MP full hd IR40m

Camera de supraveghere ROVISION2MP22, compatibila cu orice tip de DVR de minim 1080N, are o rezolutie video de 2 MP si o lentila fixa de 2.8mm. Camera este dotată cu LED-uri IR care oferă posibilitatea de a vizualiza imagini pe o distanță de 40m pe timp de noapte. Dintre funcțiile speciale, camera este dotată cu BLC,  HLC și DWDR.
ICR (IR Cut Filter) ajută camera să transmită imagini de o bună calitate și o acuratețe a culorilor. BLC este funcția care corectează imaginea în cazul expunerii la o lumină mult prea puternică sau mult prea slabă. HLC reduce intensitatea luminilor la care poate fi supusă o cameră și ajută la identificarea obiectelor supravegheate pe timp de noapte. DWDR (Digital Wide Dynamic Range) uniformizează sursa de lumină pentru a putea fi identificate detaliile când sunt supuse la expunerea prea mare sau prea mică a luminii, iar ICR (IR Cut Filter) este un filtru infraroșu responsabil pentru blocarea radiației IR din atmosferă în timpul zilei.

Alte detalii:

  • Carcasă plastic si metal
  • Camera 4 in 1 buton osd diverse tehnologii ahd, cvi, tvi cvbs
  • Temperatura de funcționare pleacă de la -40° până la 60°
  • Dimensiuni: 78, 9mm x 75, 4mm x 216, 6mm
  • Greutate: 0, 32kg
  • Alimentare: 12V DC

Sistem supraveghere IP PoE 4 camere UNV Starlight 4MP, Audio, NVR 4 canale PoE, accesorii

Sistem supraveghere IP PoE 4 camere UNV Starlight 4MP- Audio- NVR 4 canale PoE- accesoriiSistemul contine:

  • 4x Camera IP PoE 4MP Starlight, lentila 2.8mm, IR 50m, Audio
  • 1x NVR 4 canale 8MP
  • 4x Patchcord cablu UTP CAT5 20 metri


Camera IP PoE 4MP Starlight, lentila 2.8mm, IR 50m, Audio

Camera de supraveghere video UNV POE, din seria EasyStar cu transmisie IP, este echipata cu un senzor de 1/3′ de 4 MP cu functia „Progressive Scan”. Aceasta va ofera o imagine clara si de inalta calitate, reusind sa capteze imagini color si in conditii de iluminare scazuta. Permite identificarea obiectelor intr-un mod natural avand la baza o compresie de ultima generatie ULTRA – H.265, Compresie Ultra-H.265. Smart IR ofera imagini pe o distanta de pana la 50 metri pe timp de noapte. Lentila de 2.8 mm ofera un unghi de vizibilitate de pana la 101.1°. Camera este dotata si cu un microfon de inalta fidelitate integrat, posibilitate stocare pe microSD maxim 256GB (neinclus), PoE integrat, protectie descracari electrice 4kV.

NVR 4 canale 8MP

 

Network video recorder NVR301-04LS3-P4

este un produs cu performante si optiuni de exceptie care satisface orice exigenta de securitate. Suporta 4 canale IP 4K cu rezolutie de pana la 8 MP si un numar de 30 cadre/sec pentru fiecare camera.

Principalele avantaje ale acestul inregistrator (NVR) sunt:

  • Switch PoE 4 porturi 10/100 Mbps integrat, capacitate 54W total (13.5W per port).
  • Long PoE – pana la 250 metri date si alimentare pe cablu utp cat 5e/6e, (pentru camerele IP UNV din seia Advance si Project)
  • Functii de analiza video (VCA) integrata: Numarare persoane, detectie faciala, detectie audio, detectie intrus, depasire linie, etc.;
  • Calitatea video la inregistrare si viteza de procesare a imaginii care este redata cursiv la o rezolutie 4K UHD;
  • Suporta camere de supraveghere video din gama IP, cu rezolutii de pana la 8MP la un nr de 30FPS.
  • Softul de vizualizare pentru PC si mobil dezvoltat de ingineri si care este in permanenta actualizat pentru a oferi noi functii dedicate.
  • Gestionare dispozitive prin EZCloud, upgrade remote pentru firmware NVR si camere IP;
  • Securitate avansata impotriva atacurilor cibernetice.

 

Te asteptam si pe www.rovision.ro ca sa vezi multe ale variante de sisteme de supraveghere, camere si accesorii.

Ce oferim?

  • O gama larga de produse: camere, accesorii, sisteme de supraveghere video si fotovoltaice.
  • Reduceri personalizate in functie de brand si categorie
  • Diferite modele de camere supraveghere Rovision, UNV, Hikvision si Dahua
  • Suport tehnic
  • Asistență pre și after sale
  • Suport live prin chat
  • Servicii de B2B – înregistrează-te
  • Dropshipping – înregistrează-te
  • Transport gratuit la comenzi peste 500 RON
  • Te punem in legătură cu montatorii noștri colaboratori – https://staging.rovision.ro/solicita-montaj/

Pentru a-ți ușura munca în confingurarea unui sistem, am implementat „Configurator Kit supraveghere Rovision” care te ajută să-ți creezi singur propriul sistem personalizat.

Beneficiile ce vin odată cu un cont B2B Rovision:

  1. Prețuri speciale
  2. Discount-uri în funcție de brand și categoria de produse
  3. Vouchere și praguri lunare
  4. Livrare în 24-48 de ore
  5. Asistență gratuită inainte și după vânzare
  6. Transport gratuit la comenzi de peste 500 RON
  7. Suport tehnic pentru montatori, la orice oră, inclusiv în weekend!

 

Avantajele Dropshipping-ului:

  • Acces la prețuri engros, preț achiziție inclusiv pentru produse unice, necesar pentru un serviciu de dropshipping;
  • Livrari oriunde pe teritoriul României, dar și extern;
  • Acces la stocurile Rovision pentru a putea vedea numărul de produse disponibile;
  • Opțiuni de sincronizare cu e-commerce-ul dvs. prin API;
  • Livrări cu numele dvs. și cu imaginea companiei dvs.

Cum funcționeaza serviciul nostru de dropshipping?

  • Clientul dvs. cumpără de pe e-commerce-ul dvs sau de pe marketplace-urile dvs;
  • Dvs achitați la preț engros de pe Rovision;
  • Rovision procesează comanda dvs și gestionează livrarea;
  • Comanda dvs este livrată către client, cu numele și imaginea companiei dvs;
  • Dvs încasați direct contravaloarea comenzilor de la curier (conform contractului dintre voi).

 Modalitățile de plată oferite de Rovision

  1. OP
  2. Plata online
  3. Plata în rate
  4. Ramburs

Mai multe detalii: https://staging.rovision.ro/modalitati-de-plata/

Verifică politica de retur: https://staging.rovision.ro/formular-de-retur/

Politica de garanțiehttps://staging.rovision.ro/formular-de-garantie/

 

Nu uita! Mai ai doar 2 zile la dispozitie!

De asemenea, nu ezita sa ne contactezi pentru detalii suplimentare sau suport in efectuarea comenzi la numarul de telefon: 0334.405.358 sau pe vanzari@rovision.ro

Black Friday la Rovision!

Blog Black Friday 2022

În ultimul timp a crescut considerabil numărul persoanelor care optează pentru supravegherea locuințelor sau firmelor. Ai acum oportunitatea de a avea un spațiu monitorizat si sigur. Alege calitate, profesionalism și diversitate de produse. Alege camere, sisteme de supraveghere video si sisteme fotovoltaice prin Rovision!

Profita de cele mai mari reduceri din an.

In perioada 11.11.2022 – 30.11.2022 are loc Black Friday la Rovision – Importator supraveghere

Rovision oferă un portofoliu vast și complet pentru siguranța ta!

Intra pe site si convinge-te!

https://staging.rovision.ro/

Ce produse la preturi reduse gasesti pe site de Black Friday?

Iti prezentam patru dintre ele.

Sistem de supraveghere Rovision oem Hikvision IP PoE 4 camere pentru exterior, NVR, accesorii si Hard Disk.

 

oferte Black Friday 1

 

Acest sistem este unul inovativ, Plug and Play, foarte usor de instalat. Are Hard Disk-ul deja montat. Cele 4 camere au o rezolutie de 2MP Full HD, unghi larg de vizualizare si o vizibilitate pe timp de noapte de pana la 30 metri. Datorita functiei PoE, camerele nu au nevoie de alimentare separata. Incarcarea se face direct prin sursa NVR-ului pe acelasi cablu UTP pe care se face transmisia video. Una dintre functiile speciale ale camerei este 3D NR care-i permite sa reduca zgomotul de imagine si in conditii de iluminare scazuta.

NVR-ul este unul de 4 canale si are cel mai inalt standard de compresie H.265+ care face ca inregistrarile sa fie la o calitate superioara si sa ocupe cat mai putina memorie.

Camerele si NVR-ul vin insotite de toate accesoriile necesare instalarii.

Vizualizeaza o prezentare mai detaliata AICI.

Sistem de supraveghere complet 4 camere Rovision oem Hikvision, DVR, accesorii si Hard Disk

Sistem de supraveghere complet 4 camere Rovision oem Hikvision-DVR-accesorii si Hard Disk
Acest sistem de supraveghere contine 4 camere Rovision oem Hikvision pentru exterior, cu o rezolutie de 2MP Full HD si LED-uri IR care permit o vizualizare pe timp de noapte de pana in 40 metri. Camerele sunt dotate cu lentila de 2.8mm care ofera un unghi vizual generos. Indicele de protectie este IP67 care protejeaza camerele de factorii externi.

Sistemul mai contine si un DVR Hikvision de 4 canale, compresie video H.265+. La achizitionare primiti toate accesoriile necesare instalarii si un hard disk pentru stocarea inregistrarilor.

Sistem 4 camere Rovision oem Hikvision 2MP, DVR Hikvision 8 canale

Sistem 4 camere Rovision oem Hikvision 2MP- DVR Hikvision 8 canale

Sistemul contine 4 camere de supraveghere Rovision oem Hikvision cu o rezolutie de 2MP Full HD, sunt compatibile cu orice tip de DVR de minim 1080N. Lentila fixa de 2.8mm ofera un unghi vizual generos de 124,6 grade pe diagonala. Camerele sunt dotate cu un buton OSD care face posibila comutarea la diferite tehnologii: AHD, CVI, TVI, CVBS. LED-urile IR permit o vizualizare pe timpul noptii pe o distanta de 40 metri.

DVR-ul este unul Hikvision si este de 8 canale cu rezolutie pana la 5MP, iar compresia video este H.265+. Suporta un Hard Disk cu spatiu de stocare de pana la 4TB pe care il puteti alege de AICI.

Camera supraveghere Rovision oem Hikvision 2MP Full HD, IR 40m

Camera supraveghere Rovision oem Hikvision 2MP Full HD- IR 40m

Camera de supraveghere bullet ROVISION2MP22 este compatibila cu orice DVR de minim 1080N si are o rezolutie video de 2MP Full HD. Inregistrarile sunt facute la o calitate ridicata si datorita lentilei de 2.8mm care ofera un  unghi vizual generos. Camera este 4 in 1, avand un buton OSD de comutare la diferite tehnilogii: AHD, CVI, TVI si CVBS.

Vezi prezentarea video AICI

LED-urile IR cu care este dotata camera, ofera posibilitatea de a vizualiza imagini pe timpul noptii pe o distanta de 40 metri. ROVISION2MP22 are grad de protectie IP67 care protejeaza camera de factorii externi. Dintre functiile speciale, camera este dotata cu filtru ICR. Acesta este localizat intre lentile si senzorul de imagine si este utilizat pentru filtrarea excesului de lumina. Datorita acestei functii, camera transmite imagini de o calitate mai buna si o acuratete mai mare a culorilor. Functia BLC corecteaza imaginea in cazul expunerii la o lumina prea puternica sau prea slaba. HLC reduce intensitatea luminii la care camera ar putea fi expusa, iar DWDR uniformizeaza sursa de lumina.

Vezi testarea pe timp de zi si de noapte AICI.

Ce oferim?

  • O gama larga de produse: camere, accesorii, sisteme de supraveghere video si fotovoltaice.
  • Reduceri personalizate in functie de brand si categorie
  • Diferite modele de camere supraveghere Rovision, UNV, Hikvision si Dahua
  • Suport tehnic
  • Asistență pre și after sale
  • Suport live prin chat
  • Servicii de B2B – înregistrează-te
  • Dropshipping – înregistrează-te
  • Transport gratuit la comenzi peste 500 RON
  • Te punem in legătură cu montatorii noștri colaboratori – https://staging.rovision.ro/solicita-montaj/

Pentru a-ți ușura munca în confirgurarea unui sistem, am implementat „Configurator Kit supraveghere Rovision” care te ajută să-ți creezi singur propriul sistem personalizat.

Beneficiile ce vin odată cu un cont B2B Rovision:

  1. Prețuri speciale
  2. Discount-uri în funcție de brand și categoria de produse
  3. Vouchere și praguri lunare
  4. Livrare în 24-48 de ore
  5. Asistență gratuită inainte și după vânzare
  6. Transport gratuit la comenzi de peste 500 RON
  7. Suport tehnic pentru montatori, la orice oră, inclusiv în weekend!

 

Avantajele Dropshipping-ului:

  • Acces la prețuri engros, preț achiziție inclusiv pentru produse unice, necesar pentru un serviciu de dropshipping;
  • Livrari oriunde pe teritoriul României, dar și extern;
  • Acces la stocurile Rovision pentru a putea vedea numărul de produse disponibile;
  • Opțiuni de sincronizare cu e-commerce-ul dvs. prin API;
  • Livrări cu numele dvs. și cu imaginea companiei dvs.

Cum funcționeaza serviciul nostru de dropshipping?

  • Clientul dvs. cumpără de pe e-commerce-ul dvs sau de pe marketplace-urile dvs;
  • Dvs achitați la preț engros de pe Rovision;
  • Rovision procesează comanda dvs și gestionează livrarea;
  • Comanda dvs este livrată către client, cu numele și imaginea companiei dvs;
  • Dvs încasați direct contravaloarea comenzilor de la curier (conform contractului dintre voi).

 Modalitățile de plată oferite de Rovision

  1. OP
  2. Plata online
  3. Plata în rate
  4. Ramburs

Mai multe detalii: https://staging.rovision.ro/modalitati-de-plata/

Verifică politica de retur: https://staging.rovision.ro/formular-de-retur/

Politica de garanție: https://staging.rovision.ro/formular-de-garantie/

Beneficiile clientilor B2B pe site-ul rovision.ro

Blog Cum sa creezi un cont B2B

Astazi o sa vorbim despre clientii B2B – business to business. Ce inseamna asta? Este situatia in care doua afaceri fac tranzactii intre ele. Una dintre afaceri furnizeaza produse pentru procesul de productie  unei alte afaceri care se ocupa de productia in sine. O alta situatie care defineste serviciul B2B este achizitia de bunuri destinate revanzarii. Un portal B2B prezinta avantaje atat pentru vanzator cat si pentru comparator. Vanzatorul isi expune oferta de produse cu posibilitatea de a o actualiza oricand, iar cumparatorul se bucura de mai  multe avantaje.

 

Beneficiile ce vin odata cu un cont B2B rovision:

  1. Preturi speciale
  2. Discount-uri in functie de brand si categoria de produse
  3. Vouchere si praguri lunare
  4. Livrare in 24 de ore
  5. Asistenta gratuita inainte si dupa vanzare
  6. Transport gratuit la comenzi de peste 500 RON
  7. Suport tehnic pentru montatori, la orice ora, inclusiv in weekend!

In contul de B2B aveti posibilitatea de a va loga in calitate de client, urmand sa plasati comanda cu pretul de lista. Dupa 30 de zile de la finalizarea comenzii, veti gasi in contul dvs la sectiunea „Voucherele mele” cuponul aferent comenzii in calitate de client. Pentru a vedea voucherele, este necesara autentificarea ca reseller.

Rovision te compenseaza lunar in functie de valoarea comenzii tale:

  • 1% din valoarea fara TVA a comenzilor emise intr-o luna calendaristica intre 10000 si 20000 RON
  • 1,5% din valoarea fara TVA a comenzilor emise intr-o luna calendaristica intre 20000 si 30000 RON
  • 2% din valoarea fara TVA a comenzilor emise intr-o luna calendaristica intre 30000 si 50000 RON
  • 2,5% din valoarea fara TVA a comenzilor emise intr-o luna calendaristica intre 50000 si 100000 RON

Cum se creeaza un cont B2B?

  1. Primul pas este sa intrati pe site-ul rovision.ro

De pe pagina principala, derulati in jos pana ajungeti la „Creeaza rapid un cont reseller/montator”

  1. Creaza un cont B2BSe introduc datele si se bifeaza „Doresc sa devin reseller”

Urmeaza sa fiti contactat de un operator pentru activarea si confirmarea contului.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0334.405.358

 

Configurator sistem camere Supraveghere Rovision

Blog Configurator Kit Supraveghere Rovision

Bine v-am regasit!

Astazi va prezentam cum va puteti configura un Sistem de Supraveghere Video cu ajutorul configuratorului de pe rovision.ro

In situatia in care nu ati gasit un sistem de supraveghere potrivit nevoilor dvs, Rovision va pune la dispozitie un configurator de kit-uri unde toate produsele sunt compatibile.

Se cunoaste deja ca sistemele de supraveghere video sunt o necesitate intrucat reduc rata infractionalitatii si previn vizita unor musafiri nepoftiti pe proprietatea dvs. Sistemele de supraveghere pot contine 2 sau mai multe camere Analog sau PoE, cu sau fara audio, pentru interior sau exterior, cu rezolutii si vizibilitate pe timp de noapte diferite, color sau nu. Sistemele mai contin si un DVR sau NVR cu mai multe canale de inregistrare, cabluri de conectare si alimentare, mufe, surse de alimentare, Hard Disk pentru stocarea inregistrarilor.

Pentru a alege corect produsele, configuratorul Rovision este solutia ideala. In continuare, va prezentam cum se utilizeaza.

Sa incepem!

  1. Accesati rovision.ro
  2. Selectati „Configurator Kit Supraveghere Rovision

configurator kit supraveghere

Pasul 1). Pe pagina de start se selecteaza rezolutia dorita pentru camere, respectiv: 2MP, 5MP si 8MP.

Rezolutia este cea care stabileste claritatea si calitatea imaginii. Aceasta influenteaza in mod direct distanta de la care pot fi recunoscute detaliile marunte. O camera de supraveghere poate avea intre 1MP si 8MP. Camerele cu rezolutia de 1MP sunt recomandate pentru spatiile mici deoarece recunoasterea faciala este obtinuta pe distante de pana in 10 metri.

Cea mai mare rezolutie si, de asemenea, cea care ofera o calitate ireprosabila, este cea de 8MP, utilizata in special, in spatiile mari. Recunoasterea faciala, a numarului de inmatriculare si alte detalii sunt oferite pe o distanta de aproximativ 40 metri fata de camera.

Pasul 2). Urmeaza alegerea locatiei pentru amplasarea camerelor: interior, exterior sau mixt; si numarul necesar de camere.

 

configurare pasul 2

 

Pasul 3). Dupa completarea celor trei campuri, se apasa „Alege camere” si se va deschide o noua fereastra cu modele disponibile conform cerintelor selectate in pagina de start.

Numarul camerelor se alege in functie de dimensiunea spatiului pus sub supraveghere!

configurare pasul 3

Pasul 4). Se selecteaza camerele dorite si numarul acestora dupa care se trece la pasul urmator unde se alege modelul de DVR dorit dand click pe imaginea produsului.

configurare pasul 4

 

Camerele IP se conecteaza la un NVR (Network Video Recorder), iar cele Analogice la un DVR (Digital Video Recorder). Acestea pot fi cu mai multe canale de inregistrare, in functie de numarul de camere dorit.

Pasul 5). In pasul urmator se poate alege un Hard Disk pentru stocarea imaginilor insa, acest lucru este optional.

Magazinul rovision.ro are mai multe oferte de sisteme de supraveghere care vin insotite de un Hard Disk dar, de obicei, HDD-urile vin separat de sisteme. Numarul camerelor si rezolutia sunt factorii care stabilesc memoria Hard-ului. Prin urmare, mai multe camere si o rezolutie mai mare necesita un spatiu de stocare mai mare.

configurare pasul 5

 

Pasul 6). Urmeaza alegerea cablului: gata mufat, la rola sau fara cablu; dupa care se alege sursa pentru alimentarea camerelor.

configurare pasul 6

Ultimul pas consta in vizualizarea cosului in vederea finalizarii comenzii.

Pe langa produsele selectate de dvs, programul adauga automat mufele de conectare pentru semnal video si alimentare in functie de cablul ales. Se continua cu finalizarea comenzii unde se trece adresa de facturare si cea de livrare.

Speram ca v-am fost de ajutor!

Cum se instaleaza camera supraveghere IP Wi-Fi 1 MP, IR 7.5 m, 2.8 mm, slot card, microfon, audio bidirectional

Blog

Astazi va prezentam una dintre cele mai inovative si discrete solutii de monitorizare. Este vorba despre camera de supraveghere IP Wi-Fi de la EZVIZ. Camera are o rezolutie de 1MP (1280 x 720 pixeli) oferind inregistrari la o calitate ridicata. Lentila este de 2.8mm si permite un unghi vizual 111 grade. Are incorporate un microfon si un difuzor, ceea ce faciliteaza comunicarea bidirectionala direct de pe tableta sau telefon.

Pe timp de noapte, camera inregistreaza pe o distanta de 7.5 metri cu ajutorul LED-urilor IR. Temperatura de functionare porneste de la -10 grade si poate sa ajunga pana la +50 grade.

In cutia camerei se gasesc urmatoarele: manualul de utilizare, camera, incarcatorul si cablul de alimentare.

Camera supraveghere wifi monitorizare copil Mini O

Caracteristici:

  • Ideala pentru supravegherea camerei copilului, biroului sau spatiilor comerciale
  • Comunicare audio bidirectionala
  • Aplicatie pentru mobil poate fi instalata atat pe iOS cat si Android
  • Filmare si Monitorizare in timp real
  • Alerte pe telefon pentru detectie miscare

Functionalitate

  • Vizualizare in timp real de oriunde din lume datorita conexiunii la internet
  • Supraveghere discreta audio si video pe timp de zi sau noapte
  • Stocare in cloud timp de 7 zile

camera supraveghere IP Wi-fi 1 Mp

 

Comunicare

  • Se poate reda sunetul transmis de catre telefonul mobil prin intermediul aplicatiei
  • Inregistreaza pe MicroSD card
  • Inregistrare continua
  • Inregistrare cu senzor de miscare
  • Functie de suprascriere

instant motion alerts

 

Instalare

Prima data, se conecteaza camera la reteaua de curent electric. Se observa pe spatele camerei un port de alimentare, un slot pentru MicroSD card si un  buton de reset.

  1. Din AppStore sau MagazinPlay se descarca aplicatia EZVIZ
  2. Se creeaza cont nou cu un email valid
  3. Se alege regiunea (Romania)
  4. Se introduce adresa de email
  5. Se bifeaza „Continuare”
  6. Se bifeaza „Sunt de acord cu termenii si conditiile”
  7. Se creeaza o parola de conectare

Urmatorul pas consta in introducerea codului de verificare primit pe adresa de email furnizata. Apoi, se selecteaza dispozitivul „Camera”, se ofera permisiunea aplicatiei sa inregistreze video si se scaneaza codul QR de pe spatele camerei.

Se bifeaza „Dispozitivul este pornit”, se apasa „Urmator” si „Pornire” si apoi se permite aplicatiei sa acceseze locatia. Se bifeaza „Indicatorul clipeste in albastru” si se apasa din nou „Urmatorul”.

  1. Se introduce parola retelei Wi-Fi
  2. Se bifeaza „Conectare”
  3. Se alege numele si pozitionarea dispozitivului

Imediat ce se termina configurarea, se pot observa imagini de pe camera.

In ultimul pas, se schimba parola de criptare.

Speram ca v-am fost de ajutor!

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la numarul 0334 405 358.

Ce functii are si cum se instaleaza NVR-ul ROV7104NI-Q1/4P/M/1T Rovision cu 4 canale PoE

Blog NVR Rovision 4 canale POE

NVR (Network Video Recorder) este un dispozitiv digital care primește și stochează imaginile video transmise de camerele de supraveghere IP.

Astazi va prezentam NVR-ul ROV7104NI-Q1/4P/M/1T care vine impreuna cu un cablu de retea, o sursa de alimentare si mouse-ul. Acest NVR de la Rovision cu 4 canale, suporta pana la 4 camere si este compatibil cu orice camera IP de pana in 4MP. Compresia este de H.265+ care ajută la păstrarea calității imaginii și micșorează dimensiunea fișierelor, concepută fiind să folosească o lățime de bandă redusă utilizând tehnologii avansate de enconding/decoding.

Are o iesire HDMI si una VGA la o rezolutie de 1080P. De asemenea, acest NVR suporta un Hard Disk de pana la 6TB. O facilitate a acestui NVR este cautarea smart a zonei de protectie aleasa. Alte detalii:

  • Iesire HDMI/VGA la 1080P
  • Suport Hard disk de pana la 6TB
  • Cautare smart pentru zona de protectie aleasa
  • Playback smart pentru eficienta in playback
  • Cauta automat camerele conectate
  • Aplicatia Rovision Connect pentru a vedea live camerele
  • Interfata de retea de 100 Mbps
  • Latime banda intrare: 40 Mbps
  • Latime banda iesire: 60 Mbps

 

Camerele conectate vor fi gasite automat de catre acest NVR. Aplicatia Rovision Connect ofera posibilitatea de a vedea live, la un telefon smart,  camerele conectate. In urma analizarii fiecarui cadru, daca se detecteaza miscare, se va trimite o notificare in aplicatia Rovision Connect.

Aplicatia Rovision Connecta este oferita gratuit pentru a putea vizualiza imaginile live sau inregistrari de la distanta, daca ai internet in locatie iar NVR-ul este conectat la internet.

Cum se instaleaza

Se conecteaza sursa de alimentare la NVR. Acest NVR are un Hard Disk preinstalat. Conectam mouse-ul si cablul HDMI cu celalalt capat la monitor. Se conecteaza cablul UTP la camere  si NVR. Se conecteaza NVR-ul la reteaua de internet.

Instalarea NVR-ului

Se selecteaza limba dorita. NVR-ul va reporni dupa acest pas. Dupa resetare, se apasa butonul „Ignorare”.  Se poate selecta rezolutia Full HD. La pasul de activare se creeaza parola NVR-ului care necesita o MAJUSCULA, numere sau caractere speciale. Se bifeaza „Utilizati parola dispozitivului”. La ultima casuta se introduce o adresa de email valida. Se apasa „Activare”, se creeaza un model de deblocare pentru siguranta crescuta. Se selecteaza fusul orar, formatul datei, data si ora sistemului. Se lasa functia DHCP activata si se merge mai departe. Se activeaza serviciul Cloud pentru aplicatia mobila, se bifeaza „Am citit si sunt de acord cu Termenii de utilizare si Declaratia de confidentialitate”, se editeaza codul de verificare si se confirma. Se apasa „Urmatorul”. Se observa ca toate cele 4 camere sunt conectate la NVR.

In sectiunea de stocare se bifeaza Hard Disk-ul si butonul de initializare. Se apasa „Finalizare”. Se poate observa ca toate camerele sunt active si functionale.

Instalarea aplicatiei

Se descarca aplicatia Rovision Connect din Magazin Play sau AppStore. Odata deschisa aplicatia, se selecteaza regiunea. Se apasa butonul „Autentificare/Inregistrare” si se creeaza un cont cu numarul de telefon sau adresa de email. Apasand butonul „Adaugare dispozitiv” marcat cu un plus, se poate adauga NVR-ul in aplicatie. Se scaneaza codul QR de pe spatele NVR-ului si se observa recunoasterea imediata dupa scanare. Se apasa butonul „Adauga” si de introduce codul de verificare editat in setarile NVR-ului. Apare lista de dispozitive si se apasa pe NVR pentru a vedea inregistrarile live ale camerelor.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati: Tel: 0334 405 358

Sistem de supraveghere 6 camere ROVISION2MP22, DVR Hikvision, accesorii si Hard Disk incluse

Blog Kit supraveghere video 6 camere complet

Se stie deja ca prezenta camerelor de supraveghere reduc rata infractionalitatii, acestea fiind, in prezent, utilizate din ce in ce mai mult. In cazurile in care proprietatea pusa sub supraveghere este mai mare, un sistem de supraveghere este alegerea potrivita.

Astazi iti prezentam sistemul de supraveghere format din 6 camere Full HD Rovision oem Hikvision, un DVR Hikvision, accesoriile de montaj si Hard Disk.

Vezi produsul pe site-ul nostru: https://staging.rovision.ro/produs/sistem-supraveghere-6-camere-2mp-full-hd-dvr-8-canale-accesorii-si-hard-incluse/

Prezentare video:

Camera de supraveghere video tip bullet Rovision2MP22 are o rezolutie video de 2 Megapixeli (1920 x 1080 pixeli) Full HD, inregistrarile fiind facute la o calitate ridicata, datorita lentilei fixe de 2.8 mm care ofera un unghi vizual de:
diagonal 124.6°
orizontal 106.4°
vertical    57.9°.

camera supraveghere ROVISION2MP22 Full HD

 

Fiind dotata cu LED-uri IR, vizibilitatea pe timp de noapte este posibila pe o distanta de pana in 40 metri. De asemenea, camera este 4 in 1, avand buton OSD pentru tehnologiile: AHD, CVI, TVI si CVBS. Datorita carcasei de metal si indicelui de protectie IP67, camera este fiabila pentru mediul exterior, temperatura de functionare fiind de la -40° până la 60°.

Urmareste prezentarea video a camerei:

Testarea pe timp de zi si noapte a camerei:

Sistemul mai contine:

  • 1x DVR 8 canale, 1080P lite – Hikvision
  • 3x Cablu sertizat 20m BNC+DC alimentare si semnal video
  • 3x Cablu sertizat 10m BNC+DC alimentare si semnal video
  • 1x Sursa alimentare DS 12V 10A cu fir
  • 1x Splitter distribuitor alimentare 8 camere
  • 1x HDD 1TB

1). Primul pas in punerea in functiune a sistemului este instalarea Hard Disk-ului in DVR.

Se desfac cele 4 suruburi de prindere de pe spatele DVR-ului si se scoate carcasa. Se conecteaza cablul de alimentare al Hard Disk-ului – cel alb, si cablul de date SATA – cel albastru. Apoi, cele doua cabluri se conecteaza pe placa de baza a DVR-ului. Se fixeaza Hard Disk-ul special pentru supraveghere de carcasa DVR-ului cu ajutorul celor 4 suruburi de prindere. Ultimul pas este prinderea la loc a carcasei.

 

Explicatie video instalarea Hard Disk-ului in DVR:

 

2). In continuare se conecteaza DVR-ul la sursa de alimentare si mouse-ul la unul dintre porturile USB. Mai apoi, se conecteaza camerele la mufa BNC catre DVR. Urmatorul pas este alimentarea camerelor catre DVR cu ajutorul splitter-ului.

3). Urmeaza conectarea DVR-ului la reteaua de internet. Se selecteaza limba Dorita. Se apasa „YES” si „NEXT”, apoi sistemul va reporni. Se apasa „Urmatorul”, se selecteaza un nume de utilizator, o parola si un email valid. Pentru resetarea parolei se apasa butonul de activare, se creaza un tipar de deblocare, iar apoi se selecteaza fusul orar, formatul datei si ora sistemului. Se merge la urmatorul pas unde se lasa activa bifa DHCP. Click pe „Urmatorul” si se bifeaza casuta de activare si „Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile”. Se apasa „OK” si se introduce un cod de verificare. Se trece la urmatorul pas. Se observa ca cele 6 camere sunt active. Se apasa „Urmatorul”, se bifeaza casuta care indica Hard Disk-ul si apoi se apasa „Initializare”. Se asteapta sa se formateze Hard-ul si se apasa butonul de finalizare. Se pot observa imaginile.

Explicatie video:

4). Trecem la instalarea aplicatiei de pe mobil. Din GooglePlay sau AppStore se descarca aplicatia HiLookVision. Se apasa „Permite”, se selecteaza tara sau regiunea, click pe „Autentificare”, „De acord” si se introduce numarul de telefon. Se introduce codul de securitate primit prin SMS, si se merge la urmatorul pas unde se creaza o parola pentru dispozitiv. Se adauga dispozitivul in lista si se accepta toate permisiunile. Se scaneaza codul QR aflat pe monitor si se apasa „Adaugare”. Se observa aparitia dispozitivului in lista, iar la un click pe el se pot vedea imaginile.

Explicatie video:

Magazinul online Rovision va pune la dispozitie o gama larga de sisteme de supraveghere in functie de nevoile fiecaruia. Click AICI pentru a le vizualiza.

Serviciul de Dropshipping al Rovision

Blog Dropshipping Rovision

Serviciul de Dropshipping

Dropshipping-ul este unul dintre cele mai populare si apreciate modele de afaceri online. Reprezinta o metoda prin care un magazin online nu pastreaza in stoc produsele pe care le comercializeaza, dar atunci cand un client doreste sa cumpere, comerciantul le comanda de la un alt furnizor care le livreaza direct la adresa clientului. Astfel, printre avantajele dropshipping-ului se numara reducerea cheltuielilor, manipularea marfii, transportul, preluarea si depozitarea produselor nefiind o problema.

Ce este serviciul de dropshipping al Rovision?

  • Dropshipping reprezinta un model de afacere care va permite sa aveti toate stocurile Rovision la dispozitia dumneavoastra, fara a fi nevoie sa investiti;
  • Nu trebuie sa acumulati stoc sau sa investiti în stoc;
  • Noi facem pregatirea pentru comenzi si ambalare, ne transformam in operatorul dvs logistic;
  • Noi ne ocupam de livrarea directa catre clientul final si livram cu numele dvs si cu imaginea companiei dvs.

 

Link-urile feed pentru preluare automata in timp real produse (actualizare stoc si pret fără TVA), sunt urmatoarele:

Format json:  https://staging.rovision.ro/b2b-feed

Format CSV: https://staging.rovision.ro/b2b-feed?getcsv=1

 

Avantajele colaborariiDropshipping Rovision

  • Acces la preturi engros, pret achizitie inclusiv pentru produse unice, necesar pentru un serviciu de dropshipping;
  • Livrari oriunde pe teritoriul Romaniei, dar si extern;
  • Acces la stocurile Rovision pentru a putea vedea numarul de bucati disponibile;
  • Optiuni de sincronizare cu e-commerce-ul dvs. prin API;
  • Livrari cu numele dvs. si cu imaginea companiei dvs.

Cum functioneaza serviciul nostru de dropshipping?

· Clientul dvs. cumpara de pe e-commerce-ul dvs sau de pe marketplace-urile dvs;

· Dvs achitati la pret engros de pe Rovision;

· Rovision proceseaza comanda dvs si gestioneaza livrarea;

· Comanda dvs este livrata catre client, cu numele si imaginea companiei dvs;

· Dvs incasati direct contravaloarea comenzilor de la curier (conform contractului dintre voi).

Cum functioneaza plasarea si procesarea unei comenzi prin serviciul de Dropshipping?

  1. Accesati site-ul nostru rovision.ro
  2. Cautati dupa cod produsul comandat de catre clientul dvs
  3. Adaugati in cos cantitatea dorita

Ulterior, cand toate produsele de pe comanda dvs sunt in cos, selectati „Finalizare comanda”. Se completeaza datele firmei pentru a va putea emite factura fiscala. Puteti adauga o nota la comanda, daca este nevoie.

  • Selectati metoda de plata
  • Acceptati „Termenii si conditiile” dupa o analizare atenta
  • Selectati „Plaseaza comanda”

Dupa plasarea comenzii, se pot incarca documentele clientului.

  1. Se intra in „Contul meu” la sectiunea „Comenzi”
  2. Se selecteaza „Vezi” pe comanda dorita

Dupa datele comenzii, se regaseste spatiul destinate incarcarii fisierelor.

  1. Se selecteaza „Alege fisier”
  2. Click pe butonul „Incarca”

Este necesara incarcarea a 3 fisiere: factura fiscala, awb-ul si garantia.

Odata intrata comanda pe site-ul nostru, incepe procesul de facturare si listare a documentelor, cu ajutorul ID-ului de comanda identificam in ERP-ul nostru. Emitem un bon de vanzare unde eliminam taxa de transport, iar in urma acestuia, emitem factura fiscala care va fi trimisa automat pe adresa de e-mail pentru plata.

Printam factura fiscala in functie de care se vor alege produsele pentru impachetat. Listam documentele atasate comenzii ce vor fi puse in colet. Ulterior, colegii nostri din departamentul livrari vor pregati coletul impreuna cu actele necesare, care va fi predat curierului.

Conditii colaborare Dropshipping Rovision

  1. Trebuie sa detineti o societate comerciala inregistrata;
  2. Contract pentru livrare colete cu orice curier, preferabil SAMEDAY

 

Prezentare si Instalare Kit Supraveghere ROVISION2MP22 Full HD cu 4 camere

Blog Camera de supraveghere ROVISION2MP22

Kit Supraveghere cu 4 camere ROVISION2MP22 Full HD

Astazi va prezentam un kit de supraveghere format dintr-un DVR Rovision cu 4 canale, 4 camere ROVISION2MP22 Full HD, de 2MegaPixeli, cu IR pana in 40m, 4 seturi de VideoBalun, un cablu FTP de 50m, un Hard Disk bine sigilat, 4 surse de alimentare, 4 mufe MAMA si 4 mufe TATA cu fir.

Puteti achizitiona acest sistem cu 5% reducere folosind cuponul „5ROVISION” in cosul de cumparaturi.

 

Vizualizeaza produsul aici: https://staging.rovision.ro/produs/sistem-de-supraveghere-4-camere-rovision-2mp-full-hd-dvr-pentabrid-4-canale-accesorii-si-hard-incluse/

 

 

imagine kit ROVISION2MP22

Specificatii Camera:

 

Camera de supraveghere video tip bullet Rovision2MP22 compatibila cu orice tip de dvr minim 1080N are o rezolutie video de 2 Megapixeli (1920 x 1080 pixeli) Full HD, înregistrările fiind făcute la o calitate ridicată, datorită lentilei fixe de 2.8 mm. Este dotată cu LED-uri IR care oferă posibilitatea de a vizualiza imagini pe o distanță de 40m pe timp de noapte. Are grad de protecție IP67 care ferește camera de factorii externi ceea ce o face potrivită pentru spațiul exterior. Dintre funcțiile speciale, camera este dotată cu BLC,  HLC și DWDR. ICR (IR Cut Filter) este un filtru localizat între lentile și senzorul de imagine al camerei de supraveghere și este utilizat pentru filtrarea excesului de lumina. Acest filtru ajută camera să transmită imagini de o bună calitate și o acuratețe a culorilor. Smart IR este tehnologia care asigură uniformitatea luminozității în modul B/W (Black/White) în condiții de luminozitate scăzută.

Instalare Kit:

In continuare, va vom explica cum se instaleaza acest kit pas cu pas:

– Desfacem cele 4 suruburi de prindere de pe spatele DVR-ului si scoatem carcasa.
– Conectam cablul de alimentare al Hard Disk-ului – cel alb, si cablul de date SATA – cel albastru. Apoi, cele doua cabluri le vom conecta pe placa de baza a DVR-ului. Vom fixa Hard Disk-ul de carcasa DVR-ului cu ajutorul celor 4 suruburi de prindere.
– Ultimul pas este sa prindem la loc carcasa DVR-ului cu cele 4 suruburi. Dezizolam cablul FTP. Observam ca avem 4 perechi de cabluri. Vom folosi doua perechi pe partea de alimentare (portocaliu si maro), iar albastru pentru semnal video.
Incepem cu mufarea pentru semnal video. Desfacem perechea albastru-alb-albastru si dezizolam firele. Observam ca VideoBalun-ul are un plus si un minus. Firul albastru il vom conecta la borna de plus, iar alb-albastru la minus. Firele portocaliu si maro le vom uni si le vom folosi pe plus, iar alb-portocaliu si alb-maro – pe minus. Vom conecta mufa de alimentare dupa cum urmeaza: rosu cu perechea portocaliu-maro, iar firul negru cu perechea alb-portocaliu si alb-maro. Dupa ce le-am conectat, izolam toate legaturile. La fel vom proceda si cu celalalt capat al cablului FTP.

Urmatorul pas va fi conectarea camerei la DVR. Vom alimenta camera cu mufa TATA si VideoBalun-ul la camera. Conectam VideoBalun-ul la DVR, un mouse, un cablu de semnal catre un monitor si, la final, il alimentam la reteaua de curent. Ultimul pas va fi sa alimentam camera la priza cu mufa MAMA.

Conectarea DVR-ului si setarile necesare

  • Conectam DVR-ul la reteaua de internet, apoi selectam limba dorita.
  • Apasam „YES” si „NEXT”, apoi sistemul va reporni.
  • Apasam „Urmatorul”, selectam un nume de utilizator, o parola si un email valid. Pentru resetarea parolei apasam butonul de activare, vom crea un tipar de deblocare,  iar apoi selectam fusul orar, formatul datei si ora sistemului.
  • Mergem la urmatorul pas si lasam activa bifa DHCP. Apasam „Urmatorul” si bifam casuta de activare si „Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile”. Apasam „OK” si introducem un cod de verificare.
  • Trecem la urmatorul pas. Observam ca cele doua camere sunt active. Apasam „Urmatorul”, bifam casuta care ne indica Hard Disk-ul si apoi apasam pe „Initializare”. Asteptam sa se formateze hard-ul si apasam butonul de finalizare. Observam imaginile de pe cele 2 camere.

Instalarea aplicatiei pe dispozitive mobile

Trecem la instalarea aplicatiei de pe mobil. Din Google Play sau AppStore descarcam aplicatia HiLookVision.
Apasam „Permite”, selectam tara sau regiunea, apasam „Autentificare”, „De acord” si introducem numarul de telefon. Vom primi un mesaj cu un cod de securitate pe care il vom introduce. Mergem la urmatorul pas. Cream o parola pentru dispozitiv, adaugam dispozitivul in lista si dam accept la toate permisiunile. Scanam codul QR aflat pe monitor apoi apasam „Adaugare”. Observam ca dispozitivul a aparut in lista si daca apasam pe el, vedem live cele doua camere.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon: 0334 405 358

Cum se face conexiunea intre Camera, DVR si Sursa de Alimentare

Blog cum se face legatura dintre camera DVR si sursa de alimentare

 

Ati ajuns la concluzia ca supravegherea video a proprietatii dvs este esentiala, dar nu doriti sa platiti o echipa de montaj pentru instalare? In articolul de azi va spunem cum se face legatura dintre o camera de supraveghere Rovision si un DVR, folosind un cablu coaxial cu alimentare si o sursa de alimentare in comutatie 12V 10A.

Indiferent de proprietatea detinuta, camerele de supraveghere sunt o necesitate. Iata cateva motive pentru care este nevoie de supravegherea video:

  1. Protectia proprietatii si/sau a persoanei
  2. Protejarea spatiului public
  3. Prevenirea actiunilor de infractionalitate
  4. Scopuri cu caracter legitim

Pana a ajunge la montaj, trebuie sa cunoastem cum se alege o camera de supraveghere si ce contine un sistem complet. Astfel, o camera de supraveghere se alege in functie de locul pus sub observatie: interior sau exterior. Camerele facute pentru mediul exterior au factori speciali de protectie inclusi in dotarile camerei. Un alt criteriu este rezolutia. Rezolutia consta in numarul de pixeli din care este formata o imagine digitala. Cu cat sunt mai multi pixeli in imagine, cu atat mai concentrate sunt detaliile care pot fi recunoscute. Exista camere de supraveghere la preturi accesibile dotate cu rezolutii suficient de mari pentru a putea recunoaste persoane si numere de inmatriculare pe distante de pana la 30-40 de metri. Vizibilitatea pe timp de noapte este un alt aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o camera de supraveghere. Infrarosu (IR) este cel care asigura vizibilitatea in lipsa unei surse obisnuite de lumina. Astfel, puteti alege camere cu IR intre 20 si 80 de metri, in functie de nevoile dvs. Odata alese camerele de supraveghere, este necesara studierea atenta a locatiei pentru a stabili locul amplasarii acestora astfel incat sa fie acoperite unghiurile moarte prin pozitionarea corecta si eficienta a camerelor. De asemenea, in functie de distanta, se stabileste si lungimea cablurilor necesare montajului.

Camerele de supraveghere pot fi montate pe un domeniu privat?

Desigur! Daca locuiti la casa, intr-un loc mai izolat, un sistem de supraveghere este binevenit pentru a va simti in siguranta si pentru a va proteja proprietatea. Conform legii, orice persoana fizica are dreptul sa-si monteze camere de supraveghere acasa, singura conditie este ca acestea sa nu fie indreptate spre un alt spatiu privat sau public. Atata timp cat acestea sunt indreptate doar spre proprietatea personala sau in interiorul locuintei, le puteti utiliza cum doriti, cu mentiunea ca transmiterea live a respectivelor captari nu este justificabila. De asemenea, prezenta acestora trebuie semnalata.

In ce conditii se pot monta camere de supraveghere la bloc?

Chiar daca locuiesc la bloc, tot mai multe persoane isi doresc sa fie protejate, optand pentru instalarea unui sistem de supraveghere, fie pentru monitorizarea persoanelor care intra in bloc, fie pentru cazurile unor evenimente neplacute. Restrictiile legale nu permit montarea unui sistem de monitorizare care permite recunoasterea celor care suna la interfon. De asemenea, locatarul nu are voie sa inregistreze locurile comune precum holurile si nici sa puna camere care inregistreaza de pe balcon in exteriorul locuintei.

Cum se face legatura dintre camera, DVR si sursa de alimentare

Toate aceste aspect fiind clarificate, haideti sa vedem cum se face legatura dintre camera, DVR si sursa de alimentare.

-Pentru inceput, desfacem primele trei suruburi pentru a conecta un cablu de alimentare la sursa. Faza si nulul, respectiv firul maro si cel albastru le vom prinde la primele doua lacasuri, iar impamantarea celui galben la cel de-al treilea.
-Urmatorul pas va fi sa mufam cablul de conectare al camerei. In continuare, vom conecta cablul de alimentare la sursa. Observam ca avem doua iesiri de minus, doua de plus si un buton de ajustare a tensiunii. Vom conecta firul rosu pe plus, iar firul negru pe minus. In continuare vom conecta mufa de alimentare si de semnal a camerei.
-Conectam mouse-ul si cablul de semnal video la un DVR cu monitor.
-Alimentam si sursa la reteaua de curent. Observam ca s-a aprins LED-ul ce indica faptul ca sursa a fost alimentata. Conectam mufa BNC la DVR si camera la mufa de alimentare si semnal. In acest moment ar trebui sa observam imaginea transmisa de camera pe monitor.

Speram ca v-am fost de ajutor! 😊

Recomandari pentru un sistem de supraveghere in 2024

Blog Recomandari pentru un sistem de supraveghere

Camerele de supraveghere nu mai sunt de mult un moft, ci au devenit o necesitate, fiind destul de populare in utilizare. Prezenta acestora reduc semnificativ rata infractionalitatii si, un alt avantaj il constituie supravegherea prin internet, folosind un laptop sau un telefon mobil. Dar ce faceti cand o singura camera nu este suficienta. Optiunea corecta e sa alegeti un sistem complet.

Apelarea la o firma specializata pentru proiectarea si implementarea unui sistem de supraveghere video poate implica tarife destul de mari insa, daca aveti cunostinte tehnice minime, magazinul online rovision.ro este solutia pentru o varianta mai convenabila. Ofera sisteme complete, cu 2, 4, 6, 8, 12, chiar si 16 sau mai multe camere, pentru interior sau exterior, cu audio sau fara, rezolutii si vizibilitate diferite in functie de nevoile fiecaruia. Rovision.ro – importator direct – are cele mai mici preturi de pe piata, oferind consultanta tehnica si inainte si dupa cumparare prin email sau telefon.

Ce contine un Sistem complet de supraveghere?

ce contine un sistem de surpaveghere videoÎn primul rand, camere IP sau Analogice si DVR sau NVR. Camerele IP sunt mai cautate decat cele Analogice datorita calitatii imaginii si alimentarii care poate fi PoE, ceea ce inseamna ca transmisia video, audio, controlul si alimentarea se realizeaza printr-un singur cablu. Numarul de camere se stabileste in functie de spatiul pus sub supraveghere. Camerele IP se conecteaza la NVR (Network Video Recorder), iar cele Analogice la DVR (Digital Video Recorder). DVR-urile si NVR-urile pot fi cu mai multe canale, in functie de numarul camerelor instalate. Urmatoarele pe lista componentelor unui sistem sunt cablurile si accesoriile de instalare (mufe, doze etc) si sursa de alimentare. De asemenea, pentru stocarea inregistrarilor este nevoie de un Hard Disk.

Accesorii Sistem de supraveghere
Accesorii Sistem de supraveghere

Pentru utilizarea intr-un spatiu privat mic, 1-2 camere wireless sunt suficiente. Au avantajul instalarii rapide si usoare, conectandu-se prin wi-fi la router-ul de internet. Inregistrarea se face pe un card de memorie, iar prin aplicatie aveti acces la filmari anterioare sau vizionarea live a incaperii. Camerele de supraveghere wireless sunt potrivite pentru o supraveghere discreta audio si video a camerei copilului, birourilor sau oricaror tipuri de incaperi de pana in 100 metri patrati.

De ce sa tineti cont in alegerea unui sistem de supraveghere

  1. Rezolutia imaginii

Rezolutia reprezinta cel mai important aspect al unei camere. Aceasta defineste claritatea si calitatea imaginii si influenteaza in mod direct distanta de la care pot fi recunoscute detaliile marunte. Imaginile vazute pe diferite ecrane sunt formate din multe puncte mici (pixeli) care, asezate impreuna, formeaza o imagine digitala. Cu cat o imagine are mai multi pixeli, cu atat mai usor vor fi recunoscute detaliile. Evolutia tehnologiei a facut sa apara pe piata camere cu rezolutii suficient de mari pentru a putea recunoaste persoane straine si numerele de inmatriculare ale masinilor.  O camera de supraveghere poate avea intre 1MP si 8MP. Rezolutia de 1MP (1280 x 720 pixeli) este utila pentru supraveghere spatiilor mici, iar recunoasterea faciala este obtinuta pe distante de 9-10 metri. Recomandare camera 1MP.

2 Megapixeli (1920 x 1080) adica Full HD, este rezolutia recomandata pentru recunoasterea detaliilor pe distante de 14-15 metri, intr-un spatiu de aproximativ 200 metri patrati. Camerele cu aceasta rezolutie se gasesc pe piata la un pret accesibil. Recomandare camere 2MP.

Comparatie intre 720p, 2 MP si 3 MP

comparatie rezolutie camere

Comparatie 3MP si 1080P

3MP vs 1080P

Imagini video detaliateRezolutiile de 4 si 5 MP (2560 x 1920) se aleg pentru cazurile in care este nevoie de vizibilitate pe o distanta de 25-30m, pentru a recunoaste clar numerele de inmatriculare sau persoanele, calitatea imaginii mentinandu-se foarte buna si la focalizare. Recomandare camere 5MP.

rezolutie 4K camera supraveghere

Cea mai mare rezolutie si care ofera o calitate excelenta este cea de 8 Megapixeli (3840 x 2160 pixeli). Camerele cu aceasta rezolutie sunt recomandate pentru supravegherea spatiilor foarte mari, oferind imagini de 4 ori mai bune decat cele la calitate Full HD. Recunoastere faciala, numar de inmatriculare si detalii marunte oferite pe distanta de pana in 40 metri fata de camera. Recomandare camera 8MP.

  1. Infrarosu

Principala problema a multor sisteme de supraveghere este calitatea slaba a inregistrarilor pe timp de noapte, desi acest aspect este cel mai solicitat in randul clientilor. Odata cu aparitia camerelor cu capacitatea de a inregistra foarte bine si  noaptea, au scazut numarul infractiunilor. In lipsa unei surse obisnuite de lumina, camerele de supraveghere folosesc lumina Infrarosu pentru a functiona in intuneric. Infrarosu (IR) este cel care asigura vizibilitatea in conditii de iluminare scazuta. Putem recunoaste o camera cu Infrarosu dupa LED-urile rosii care se vad noaptea. Aceasta dotare este necesara pentru camerele pozitionate la intrarile dinspre exterior, in subsoluri sau scari intunecate.

Infrarosu - IR

Un alt beneficiu al camerelor cu IR este capacitatea acestora de a regla in mod automat intensitatea luminii, astfel, iluminarea este in functiune doar atunci cand este nevoie. Imaginile sunt, de obicei, alb-negru, iar distanta acoperita de iluminarea IR depinde de numarul LED-urilor dar si de tipul acestora. In cazul in care se doreste iluminarea pe o distanta mai mare, trebuie tinut cont ca si rezolutia sa fie performanta pentru a permite inregistrarea la o calitate ridicata.

supraveghere pe timp de noaptePe langa IR, camerele ar trebui sa mai aiba cateva dotari si functii pentru a ajuta la oferirea pe timp de noapte a unor imagini de calitate: Day&Night, Smart IR, WDR, DNR. Day&Night este un sensor de imagine special conceput pentru functionarea cu lumina Infrarosu si constituie un reper important atunci cand va doriti o supraveghere eficienta pe timp de noapte. Smart IR-ul este functia care ajusteaza intensitatea LED-urilor IR ale camerei pentru a compensa distanta unui obiect si impiedica supra-expunerea cand obiectul se indreapta spre camera. WDR (Wide Dynamic Range) este functia care uniformizeaza luminozitatea dintr-o imagine pentru a obtine o imagine cu lumina potrivita indiferent de intensitatea acesteia. DNR (Digital Noise Reduction) reprezinta o functie de eliminare a zgomotului de imagine.

  1. Capacitatea de stocare

Magazinul online rovision.ro are oferte de sisteme complete de supraveghere care vin impreuna cu HDD-uri, cu ajutorul carora se stocheaza inregistrarile. De obicei, HDD-urile se vand separat de sisteme, iar memoria se alege in functie de mai multi factori. Numarul camerelor din sistem este cel care stabileste capacitatea de stocare, mai multe camera necesita o memorie mai mare a HDD-ului. Rezolutia camerelor constituie un alt factor care trebuie luat in calcul in momentul estimarii capacitatii de stocare, o rezolutie mai mare inseamna un spatiu de stocare mai mare. Compresia video este un alt parametru important. Aceasta contribuie in mod direct la reducerea capacitatii de stocare. Cele mai utilizate compresii video sunt H.264 si H.265.

Capacitate stocare inregistrari

Tinand cont de aceste informatii, magazinul online rovision.ro  va sta la dispozitie pentru alegerea unui sistem de supraveghere potrivit.

 

Siguranta pe primul loc

Blog Siguranta pe primul loc

Alege un sistem de supraveghere Rovision si pune siguranta pe primul loc

Cu ajutorul unui kit de supraveghere video Rovision poti sa pui siguranta familiei tale, dar si a casei sau afacerii, pe primul loc. Un sistem de camere de supraveghere inseamna ca poti sta fara griji ori de cate ori lipsesti de acasa. Sistemul de supraveghere video nu inseamna o multime de aparate scumpe si complicate, dimpotriva, este alcatuit din cateva aparate simplu si usor de folosit si instalat. Astfel, principalele componente ale unui kit de supraveghere sunt camerele de supraveghere insotite de aparate tip DVR si NVR. In anumite cazuri, aceste kit-uri de camere de supraveghere includ si accesorii pentru montaj. Numarul de camere depinde de nevoile tale, asa ca poti alege un kit de supraveghere video cu 4 camere sau cu una, doua ori chiar mai multe. Alege intotdeauna in functie de suprafata pe care vrei sa o acopere sistemul de supraveghere si in functie de cum doresti sa plasezi fiecare camera.

Sistemele de supraveghere iti pot proteja cele mai de pret bunuri

Poti alege dintre sisteme de supraveghere exterior sau de interior. Cea mai buna optiune este sa alegi un kit care include atat camere de exterior, cat si cateva camere pentru punctele cheie de acces in incinte. Astfel, un sistem de supraveghere pentru exterior se poate combina cu succes cu unul pentru interior. Descopera oferta rovision.ro si comanda online, rapid si usor.

Ce alte beneficii mai aduc sistemele de supraveghere?

Beneficii sisteme de supraveghere

Cu toate ca principalul beneficiu adus de un sistem de supraveghere video il constituie securizarea bunurilor, oamenilor si proprietatilor, acesta aduce numeroase alte avantaje.

Colecteaza dovezi in caz de efractie

Unul dintre cele mai importante avantaje aduse de un sistem de supraveghere video il reprezinta furnizarea de dovezi, in cazul unei efractii, incident. In cazul in care resedinta/cladirea de birouri/magazinul/parcarea, etc reprezinta obiectul unei activitati infractionale, camerele de supraveghere vor oferi dovezi esentiale pentru organele de investigatie. Indiferent daca vorbim de sisteme de supraveghere traditionale CCTV sau sisteme digitale moderne, imaginile video vor ajuta la depistarea infractorilor.

Trimite alerte automate catre o firma de paza/politie

Pentru anumite locatii, sistemele de supraveghere video pot fi instalate astfel incat sa fie transmise alerte automate catre autoritati in cazul unei efractii. Cu ajutorul senzorilor si amplasarii adecvate a camerelor de supraveghere, sistemul de supraveghere video poate identifica efractia imediat si trimite notificare catre proprietar, firma de paza, politie.

Stocheaza inregistrari importante

Sistemele de supraveghere video pot oferi imagini esentiale pentru afaceri, mentinand rapoarte despre activitatile in anumite zone ale spatiului comercial. Fie ca vorbim despre un spatiu de birouri sau o fabrica, inregistrarile video oferite de sistemul de supraveghere video vor oferi informatii pe care le puteti omite, verifica anumite activitati si evenimente, dar si supraveghea modul de desfasurare a anumitor activitati.

Monitorizeaza evenimente in timp ce au loc

Colecteaza dovezi in caz de efractieIndiferent ca este vorba despre un incident petrecut in afara casei dvs sau a resedintei, sau ca au loc actiuni pe care doriti sa le supravegheati, sistemul de supraveghere video este o solutie la indemana. Puteti vizualiza inregistrarile in timp real pe monitoare sau accesa de la distanta ceea ce se inregistreaza.

Cu ajutorul unui sistem de supraveghere puteti accesa live inregistrarile, de oriunde v-ati afla, luand masurile necesare in cazul incidentelor neplacute.

Indeparteaza posibilii infractori

Simpla prezenta a camerelor de supraveghere poate indeparta infractorii. In urma studiilor, s-a evidentiat ca infractorii evita proprietatile unde sunt instalate camere de supraveghere video. De regula, infractorii petrec timp in a-si selecta urmatoarea tinta, eliminand proprietatile cu sisteme de supraveghere video. Chiar daca infractorii incearca dezactivarea camerelor, distrugerea imaginilor deja surprinsa va fi dificila, mai ales datorita solutiilor moderne de stocare a acestora.

Reduce cheltuielile pentru protectie

Odata ce veti instala un sistem de supraveghere, numarul personalului necesar pentru supravegherea video a unui spatiu comercial, industrial, se va reduce semnificativ.

Previne vulnerabilitatea in masurile de protectie

Supravegherea video poate fi elementul fundamental pentru masurile de protectie pe care le luati, dar si pentru a servi ca masura secundara atunci cand celelalte metode esueaza. Poate alte metode de supraveghere video nu va ofera informatiile pe care le cautati, in timp ce camerele de supraveghere video vor capta imaginile necesare.

Imbunatateste productivitatea

Un sistem de supraveghere in cladirea de birouri, magazine, poate avea efecte pozitive si asupra angajatilor. Acestia se vor simti in siguranta atunci cand stiu ca un sistem de supraveghere video protejeaza spatiul activitatii. Angajatii vor fi mai relaxati si se vor putea focusa pe activitati mai eficient, devenind mai productivi in munca lor.

Ce aspecte sa considerati inainte de achizitionarea unui sistem de supraveghere video?

Modul de instalare a unui sistem de supraveghere video

Intrucat exista numeroase modele de sisteme de supraveghere, este necesar sa examinati o multitudine de factori pentru a identifica sistemul perfect pentru nevoile dvs de securizare, specificul proprietatii, dar si bugetul de care dispuneti. Iata cele mai importante elemente de examinat:

Modul de instalare

Daca vorbim despre supravegherea video a unui spatiu de mici dimensiuni, sau daca nu sunt multe zone de supravegheat, este posibil sa instalati sistemul de supraveghere fara a apela la ajutorul profesionistilor. Piata va ofera sisteme de supraveghere care vin cu toate componentele necesare, camere, dispozitiv de inregistrare, card de stocare, accesorii, etc.

Pentru supravegherea spatiilor comerciale de mari dimensiuni, sau in aplicatiile unde sunt necesare multe camere de supraveghere, va sugeram sa apelati la profesionisti. Instalarea si setarea sistemului de supraveghere sunt mai complexe pentru aceste aplicatii.

Tipul de camera

Fiecare dintre tipurile de camere de supraveghere (IP si analog) prezinta avantaje si limite. Camerele de supraveghere IP (Internet Protocol) sunt preferate camerelor traditionale de tip analog, oferind mai multe functii si prezentand mai multe caracteristici. Camerele de supraveghere IP capteaza imagini la rezolutii inalte si permit analiza video, alerte automate, functii de inteligenta artificiala, etc.

Tipul de stocare

Exista trei tipuri de stocare pentru sistemele de supraveghere video: NVR, DVR si hybrid. Dispozitivul DVR (Digital Video Recorder) foloseste camere de tip analog, in timp ce dispozitivul NVR (Network Video Recorder) foloseste camere IP. Cu un recorder hibrid, veti putea folosi atat camere analog, cat si de tip IP.

Necesarul de stocare

Calitatea pe care o doriti pentru imagini, precum si durata video-urilor vor determina nevoia pentru spatiului de stocare pentru sistemul de supraveghere video. Daca intentionati sa inregistrati si pastrati video de inalta calitate, veti avea nevoie de mult spatiu de stocare pentru sistemul dvs. De asemenea, veti avea nevoie sa determinati daca veti stoca imaginile local pe drive-ul intern de stocare al camerei, hard-disk sau extern pe o platforma in cloud.

Caracteristicile

Sistemele de supraveghere video pot veni cu numeroase caracteristici, precum detectie inteligenta a miscarii, vizibilitatea pe timpul noptii, PTZ, etc. Evaluati aceste caracteristici si alegeti camerele de supraveghere in functie de necesitatile de securizare pentru spatiul dvs. Spre exemplu, daca aveti nevoie de un sistem de supraveghere de baza a spatiului comercial, alegeti unul capabil sa capteze imagini si pe intuneric si sa trimita alerte 24/7.

Specificul spatiului de supravegheat

Este necesar sa stiti unde vreti sa amplasati camerele de supraveghere, intrucat acest aspect va influenta tipul de camera de care aveti nevoie. Spre exemplu, daca aveti nevoie de supraveghere la intrarea in cladire, aveti nevoie de o camera rezistenta la elementele naturale, cu alerte de miscare si vizibilitate si pe timpul noptii.

Capacitatea de personalizare

Multe din sistemele de supraveghere actuale permit ajustarea lor la nevoile specifice ale clientului. Indiferent ca aveti nevoie de un sistem pentru supravegherea unei singure incaperi sau de un sistem pentru monitorizarea curtii si a cladirii de birouri, piata va ofera modelul necesar.

Pretul

Numarul de camere, tipul de spatiu pe care il monitorizati, dar si tipul de stocare dorit sunt cateva dintre elementele care vor influenta pretul pentru un sistem de supraveghere video. Caracteristicile pentru camere, dimensiunea spatiului de stocare, functiile precum analiza video, detectia miscarii sunt alti factori ce se reflecta in costul pentru un sistem de supraveghere video.

Cel mai bun DVR 4 canale in 2024

Blog Cel mai bun DVR 4 canale

Atunci cand vorbim de supravegherea video, trebuie sa vorbim si despre DVR (Digital Video Recorder). Acest dispozitiv ne ajuta sa inregistram filmarile pe care camerele de supraveghere ni le ofera, pentru a le putea vizualiza atunci cand avem nevoie. In cazul  unui incident, sistemul DVR ne va oferi dovada actului infractional si chiar ajuta in identificarea infractorilor.

Sistemele DVR moderne sunt capabole sa pastreze inregistrari de la 16 camere de supraveghere simultan. In plus, dispozitivele DVR vin cu hard drive-uri care va dau posibilitatea de a pastra inregistrarile. Modelele de ultima generatie sustin si stocare in Cloud si chiar vin cu aplicatii ce va permite monitorizarea live de la distanta.

Care este cel mai bun DVR 4 canale?

Daca sunteti in plina pregatire pentru instalarea unui sistem de monitorizare, probabil ca va indreptati si spre achizitionarea unui DVR. Pentru aplicatiile mai putin complexe, in care spatiul de monitorizat nu este impresionant ca in cazul unor spatii industriale, un sistem format din 4 camere supraveghere este o buna optiune. Odata ce ati ales camerele de monitorizare, este necesar sa achizitionati si un recorder DVR 4 canale.

La rovision.ro veti putea gasi cu usurinta modelul cel mai potrivit pentru aplicatia dvs. Modelele noastre acopera nevoi de monitorizare variate si vin la preturi pentru bugete diverse. Dispozitivele DVR 4 canale pe care le puteti achizitiona de la noi sunt de la producatori de renume: Hikvision, Dahua, Rovision, Asytech si Uniview. Chiar daca fiecare dintre modelele oferite sunt de mare calitate, cateva dintre ele impresioneaza cu performantele si raportul calitate pret.

Cele mai bune dispozitive DVR vor oferi functii complexe, integrare cu aplicatii pentru a vizualiza inregistrarile de oriunde de pe planeta, in price moment. Cu cat mai mare valoarea de fps, cu atat mai performant va fi recorderul. Detectia miscarii, vizibilitate pe timpul noptii, alarme de detectia miscarii (semnalate prin aplicatie), posibilitatea de a folosi propriul hard disk, inregistrarea de lunga durata si o interfata usor de navigat sunt caracteristici ale celor mai bune recordere DVR.

DVR Rovision ROV5104HS-4KL-I2 wizsense

DVR Rovision ROV5104HS-4KL-I2 wizsense, 4 canale, 4K-N/5MP face parte din seria AI si inregistreaza pe cele 4 canale cu rezolutie 4K. Atunci cand sunteti interesati si de captarea sonorului in aplicatia de monitorizare, acest dispozitiv este excelent intrucat sustine audio prin HDCVI—il puteti folosi alaturi de camere Dahua cu microfon incorporat (iata cateva modele: https://staging.rovision.ro/categorie-produs/camera-supraveghere/?filter_audio=da ) .

 

DVR rovision wizSense

DVR-ul Rovision suporta nu doar 4 canale BNC, ci si 4 camere IP cu rezolutie de inregistrare de maxim 8MP. Atunci cand vreti sa amplificati monitorizarea video, o veti putea face cu usurinta, intrucat recorderul permite folosirea de 8 camere. In ceea ce priveste stocarea, recorderul sustine un hard HDD de maxim 10TB (il puteti achizitiona separate). Recorderul functioneaza pe 4 canale audio HDCVI, iar tehnologiile AI conving pentru achizitionare. Protectie perimetrala (filtrare alarme false cauzate de animale, elemente naturale, surse de lumina), recunoastere/analiza faciala (sex, varsta, masca, etc), stocare inregistrari, SMD Plus (Smart Motion Detection) sunt cateva dintre aceste functii. Detalii vin mai jos.

Analiza Tripwire

 

analiza Tripwire

Cu ajutorul acestei functii se pot identifica persoane, obiecte/masini ce depasesc o limita predefinita (virtuala). Daca aplicatia dvs este de monitorizare video a parcarilor, intrarilor, sau a altor zone delimitate, va sugeram sa optati pentru acest DVR.

Detectie faciala

 

Camere cu recunoastere facialaAsa cum sugereaza si numele, aceasta functie permite identificarea persoanelor. Mai mult decat atat, aspecte precum sexul, varsta, ziua de nastere, purtarea de masca/ochelari, adresa, nr certificat si multe alte date personale pot fi obtinute datorita acestei functii. Pentru a diferentie categoriile alese, elementele sunt clasificate pentru fiecare optiune din baza de date.

Vizualizarea imaginilor de la distanta

Unul dintre cele mai importante beneficii aduse de progresul din domeniul supravegherii video este posibilitatea de monitoriza un spatiu de la distanta. Recorderul Rovision vine cu aplicatie, astfel incat veti putea monitoriza spatiul, oriunde v-ati afla! Nu aveti nevoie decat de un telefon mobil si de conectarea la o retea de internet!

SMD Plus (Smart Motion Detection)

 

smart motion detectionPrin aceasta functie, se pot declansa simultan alarma si inregistrarea. Recorderul va analiza automat dimensiunile intrusului pentru a reduce riscul alarmelor false. Compresia H.265+ este suficienta pentru folosirea latimii de banda (bandwidth) la maximum si diminua marimea fisierelor video. Acest efect se petrece fara a se altera calitatea imaginilor. Compresia diminueaza bitrate-ul si sustine performanta constanta si durabila a sistemului de monitorizare.

Functii de redare si backup

Lista functiilor de redare cu acest recorder este lunga si include functii precum: play, pauza, stop, redare rapida, derulare, fisierul precedent/urmator, camera precedenta/urmatoare, shuffle, selectie backup, zoom digital, etc.

In ceea ce priveste backup-ul, este realizat prin dispozitiv USB/retea.

DVR 4 canale 8MP 4K Hikvision DS-7204HTHI-K2(S) Audio

Atunci cand vorbim despre sisteme de monitorizare video, producatori precum Hikvision nu mai au nevoie de nici o introducere. Cu un raport calitate-pret extrem de atragator, recorderul DVR 4 canale 8MP 4K Hikvision DS-7204HTHI-K2(S) Audio este un exemplu foarte bun pentru calitatea produselor de monitorizare video de la Hikvision.

 

DVR 4 canale 8MP 4K Hikvision DS-7204HTHI-K2(S)Recorderul Hikvision are 4 canale turbohd 4.0 si inregistreaza TVI 4K 8MP, fiind capabil de compresie H.265Pro+/H.265 Pro/H.265. Capacitatea de inregistrare Turbo HD este, dupa cum urmeaza:

  • 8Mp, respective 3840×2160 pixeli 15fps,
  • 5MP 20fps
  • 3MP 18fps TVI
  • 2,1 Mp TVI 25fps.

Recorderul inregistreaza si AHD 5MP si 3MP, dar sustine si tehnologie HDCVI 4MP, 2MP, 1 MP. Sustine 4 camere IP Hikvision de pana la 8MP si ofera playback simultan de la 4 camere video. El inregistreaza pe 4 canale TVI audio over coaxial.

Cand ne uitam la detaliile tehnice, remarcam cele 4 intrari audio, alarme In/out 4/1, dar si functiile multiple de care este capabil. Detectie depasirea limitei, detectia de intruziune, analiza video de continut, cautare inteligenta pentru playback eficient (pentru cele 4 canale), detectie modificare brusca pentru 2 canale sunt cateva dintre aceste functii.

Cablarea recorderului o veti putea realiza cu un cablu coaxial de pana la 800m (RG6) pentru camerele Hikvision turbohd. Nu uitati sa achizitionati si conectori BNC.

Versatilitatea recorderului Hikvision este un factor decizional important pentru multi clienti. Acesta poate folosi simultan camere analogice clasice, Hikvision Turbo HD pana la 8MP, AHD 5MP, HDCVI 4MP. El gestioneaza 2 HDD SATA de maximum 10TB (fiecare).

DVR Pentrabrid 4 canale Rovision, 1080N H.265+

Chiar daca bugetul dvs este unul limitat, aceasta nu inseamna ca trebuie sa sacrificati calitatea recorderului DVR pentru aplicatia dvs. La rovision.ro veti gasi modele cu preturi avantajoase, capabile de performante notabile si de calitate superioara.

DVR Pentrabrid 4 canale Rovision, 1080N H.265+ este un astfel de model, fiind o alegere excelenta pentru clientii cu buget fix, dar la fel de interesati ca toti clientii sa beneficieze de produse performante.

 

DVR Pentrabrid 4 canale Rovision, 1080N H.265+

Recorderul Pentabrid Rovision este capabil de compresie video H.265+/H.264 si poate diminua bit rate-ul cu pana la 90%. Astfel, se va reduce semnificativ spatiul de stocare de care aveti nevoie pentru inregistrarile video. Versatilitatea recorderului este impresionanta, mai ales tinand cont de pretul acestuia. Astfel, recorderul sustine camere cu tehnologie HDCVI/AHD/TVI/CVBS/IP si este capabil sa identifice automat semnalul camerei, eliminand nevoia unor setari manuale.

Recorderul Pentabrid Rovision sustine rezolutie 1080P Lite pe toate canalele si transmite 720p pana la 1200m pe cablu coaxial. Scalabilitatea este si ea excelenta, intrucat recorderul permite conectarea de 6 camere IP.

In ceea ce priveste stocarea, veti avea nevoie de hard diska HDD cu capacitate maxima de 6TB. Veti avea nevoie de 2 USB-uri 2.0 pentru backup. Este posibila si vizualizarea pe telefon de la distanta. Aplicatia exista atat pentru telefoanele Android, cat si pentru cele iphone (aplicatia Rovision Connect).

Legea camerelor de supraveghere – care sunt limitele impuse de legislatia romaneasca asupra dreptului de a-ti pazi bunurile de valoare

Blog Legea camerelor de supraveghere

Indiferent daca sunteti proprietar sau chirias, instalarea unui sistem de alarma sau a unui sistem de supraveghere video complet este o miscare inteligenta de securitate. Spargatorii au spus chiar ca o casa cu o camera de filmat afara nu merita osteneala.

Dar cum ramane cu toata activitatea pe care o capteaza camera de supraveghere atunci cand nu este vorba de un jaf? Este in regula sa instalati o camera de securitate care este indreptata spre casa vecinului dvs? Va pot solicita fortele de ordine inregistrarile video?

Acestea sunt doar cateva dintre problemele de confidentialitate care impiedica oamenii sa-si instaleze camere de supraveghere. Din pacate, confidentialitatea este rareori o problemă simpla. Pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme, avem raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre camerele de securitate si confidentialitate.

Camerele de securitate sunt o incalcare a vietii private?

Nu. Simplul act de a instala o camera de supraveghere pentru a fi cu ochii pe casa ta (sau copiii sau animalele de companie) nu constituie o invazie a vietii private. O problema poate fi modul in care va folositi de filmarile video. Iata cateva momente in care o camera de securitate poate fi o incalcare a vietii private:

  • Camera poate vedea in casa unui vecin, mai ales daca puteti vedea locuri private, cum ar fi un dormitor sau o baie.
  • Aveti o camera intr-un loc privat din casa.
  • Utilizati o camera ascunsa fara consimtamant.

Poate vecinul sa va inregistreze video pe proprietatea dvs?

Vecinul poate să înregistreze video pe proprietatea dvs. dar numai dacă există consimțământul scris al dvs. ca proprietar. Din 25 mai 2018, în țara noastră a devenit activ Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), regulament ce se aplică și imaginilor captate de camerele de supraveghere. Imaginile captate cuprind, deseori, imagini cu persoane și pot fi folosite pentru a identifica persoane suspecte (direct sau indirect). Astfel, imaginile devin obiectul regulamentului GDPR.

Atunci când unghiurile de captare ale camerelor sunt îndreptate spre o proprietate privată a persoanelor terțe (aici sunt incluse case, uși, geamuri de apartamente, curți ale vecinilor), prelucrarea datelor prin imaginile video captate se poate realiza în urma obținerii consimțământului scris al persoanelor ce pot fi surprinse de camerele de supraveghere.

În cazul în care camerele de supraveghere video captează, exclusiv, spațiul privat al proprietarului (gestionarului) camerelor pentru nevoi personale și de familie, Legea nr. 133/2011, respectiv art. 2 alin. (4), exclude de la aplicabilitate prelucrarea datelor. Astfel nu sunt încălcate drepturile subiecților ale căror date sunt captate prin camerele de supraveghere. Legea precizată se aplică doar când unghiul de captare pentru camerele de supraveghere video excede spațiul privat al proprietarului camerelor.

Sistemele de supraveghere și GDPR

Toate instituțiile și persoanele fizice sau juridice de pe teritoriul U.E. care folosesc camere de supraveghere au obligația de a descrie scopul pentru care sunt utilizate camerele. Regulamentul GDPR se focusează pe persoana fizică, iar camerele de supraveghere pot deveni intruziune în viața acesteia. Regulamentul GDPR protejează datele persoanelor fizice pe bază de:

  • Consimțământ
  • Contract
  • Interes vital
  • Obligație legală
  • Interes public
  • Interes legitim.

Încalcă vecinul dvs. legea când folosește camere de supraveghere?

Nu, doar pentru că vecinul dvs. utilizează camere de supraveghere nu înseamnă că încalcă legea. Dar, folosirea de camere de supraveghere îl face să devină un operator de date cu caracter personal și el devine obligat să respecte obligațiile legale privind protecția datelor (dreptul la informare al persoanei vizate este unul dintre ele).

Chiar dacă este posibil ca vecinul dvs. să capteze imagini prin camere de supraveghere, trebuie să arate că modalitatea respectă regulamentul GDPR și că protejează drepturile persoanelor captate prin camerele de supraveghere.

Ce trebuie să facă vecinul dacă a surprins imagini cu persoane din curtea dvs.?

În primul rând, vecinul ar trebui să aibă un motiv clar și justificabil pentru supravegherea video. Iată câteva măsuri pe care vecinul dvs. ar trebui să le întreprindă înainte de montarea camerelor de supraveghere:

  • Să informeze clar, prin semne, că există camere de supraveghere. Trebuie să fie precizat și scopul înregistrării
  • Să nu capteze mai multe imagini decât are nevoie pentru îndeplinirea scopului
  • Să asigure securitatea imaginilor captate
  • Să păstreze înregistrările doar atât timp cât are nevoie
  • Să opereze sistemul de supraveghere doar conform scopului enunțat.

Ce se întâmplă dacă vecinul dvs. încalcă legea?

Dacă vecinul dvs. nu respectă legea privind protecția datelor, el poate fi supus unei sancțiuni din partea ANSPDCP.  Poate fi vorba despre o amendă, dar puteți și să întreprindeți o acționare în justiție pentru a solicita despăgubiri în instanță.

Cu ce scop poate fi utilizata supravegherea video?

Cf. Art. 4
Supravegherea video poate fi efectuata, in principal, in urmatoarele scopuri:
a) prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor;
b) supravegherea traficului rutier si constatarea incalcarii regulilor de circulatie rutiera;
c) asigurarea pazei si protectiei persoanelor, bunurilor si valorilor, a imobilelor si a instalatiilor de utilitate publica, precum si a imprejmuirilor afectate acestora;
d) indeplinirea unor masuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publica;
e) realizarea unor interese legitime, cu conditia sa nu se prejudicieze drepturile si libertatile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

In ce conditii poate fi utilizata supravegherea video?

Cf. Art. 5
(1) Supravegherea video poate fi efectuata in locuri si spatii deschise sau destinate publicului, inclusiv pe caile publice de acces de pe domeniul public sau privat, in conditiile prevazute de lege.
(2) Camerele de supraveghere video se monteaza in locuri vizibile.
(3) Este interzisa utilizarea mijloacelor de supraveghere video ascunse, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.
(4) Este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal prin mijloace de supraveghere video in spatii in care se impune asigurarea intimitatii persoanelor, cum ar fi: cabine de proba, vestiare, cabine de dus, toalete si alte locatii similare.

Legi care reglementeaza supravegherea video:

  • Prin adoptarea Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor datea fost implementat GDPR începând cu data de 25 mai 2018.
  • Parlamentul României a adoptat Legea 190/2018 Privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 679/2016. Această lege reglementează doar supravegherea video făcută de angajator la locul de muncă.
  • Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, împreună cu Decizia nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, reglementează instalarea camerelor de supraveghere în spațiile publice sau private.
  • Decizia nr. 52/2012 (articolul 4), permite supravegherea video numai în următoarele cazuri:
    • pentru prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor.
    • pentru supravegherea traficului rutier și constatarea încălcării regulilor de circulație rutieră.
    • pentru asigurarea pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor, a imobilelor și a instalațiilor de utilitate publică, precum și a împrejmuirilor afectate.
    • pentru îndeplinirea unor măsuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publică.
    • pentru realizarea unor interese legitime, cu condiția să nu se prejudicieze drepturile și libertățile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

Durata de stocare a datelor

Durata de stocare a datelor obtinute prin intermediul sistemului de supraveghere este proportionala cu scopul pentru care se prelucreaza datele, astfel ca inregistrarile sunt stocate pentru o perioada care nu depaseste 30 de zile, cu exceptia situatiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.

La expirarea perioadei de stocare, datele se sterg prin procedura automata de suprascriere in ordinea în care au fost inregistrate.

In cazul producerii unui incident de securitate, precum si in cazuri temeinic justificate, durata de pastrare a inregistrarilor relevante poate depasi limitele normale in functie de timpul necesar investigarii suplimentare a incidentului de securitate.

Pastrarea este documentata riguros, iar necesitatea pastrarii este revizuita periodic, si se va face cu aprobarea conducerii institutiei.

In cazul in care durata de stocare depaseste termenul prevazut de 30 de zile, aceasta se va consemna in Registrul inregistrarilor care depasesc durata de stocare, gestionat de administratorii sistemului.

De asemenea, sa nu omitem faptul ca supravegherea video trebuie anuntata VIZIBIL, astfel incat cine trece prin raza de actiune a camerelor, sa fie informat de faptul ca este supravegheat video.

Mai multe informatii privind politica generala a supravegherii video-audio AICI

Numai tu stii cat de multe eforturi ai depus pentru a achizitiona in sfarsit masina mult visata, cursiera aceea pe care o invidiaza toti amicii din gasca ta si, in general, fiecare dintre bunurile de valoare din colectia ta. Este de inteles dorinta de a proteja cat mai bine obiectele valoroase si de a avea posibilitatea de a identifica hotul care ti-a ochit bicicleta sau vecinul suparat caruia i-a scapat cheia pe portiera masinii tale.

Cea mai buna si la indemana solutie este aceea de a monta in anumite puncte cheie din casa si din jurul acesteia doua-trei camere video de supraveghere care sa te ajute in procesul de gasire a celui care a dorit sa-ti faca un necaz. Trebuie sa stii, totusi, ce conditii au impus legiuitorul roman si cel european in aceasta privinta, pentru ca filmarile sa iti fie cu adevarat utile in justitie si pentru a nu putea fi acuzat de felurite incalcari ale legislatiei de GDPR.

 Cuprins:

  1. Legislatia privind montarea camerelor de supraveghere si scopul acesteia
  2. Regulile privind inregistrarile realizate pe domeniul public

1. Legislatia privind montarea camerelor de supraveghere si scopul acesteia

Inainte sa faci o investitie intr-un kit performant de supraveghere este recomandat sa cercetezi in amanunt domeniul legal cu care interfereaza dorinta ta legitima de a-ti pazi casa, familia si bunurile de evenimente neplacute.

Legislatia in materie de inregistrari videoPhoto by Jürgen Jester on Unsplash

Legislatia in materie de inregistrari video a devenit una foarte bogata incepand cu anul 2016, cand a fost emis Regulamentul European nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Pe langa acest regulament si legea nr. 190/2018 Privind masurile de punere in aplicare a Regulamentului UE nr. 679/2016, in care se face referire in special la situatia inregistrarilor realizate de catre angajatori in spatiile de munca, este important sa consulti o serie de acte normative care pot prezenta interes pentru persoanele private care doresc pur si simplu sa isi supravegheze bunurile:

  • Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor;
  • Decizia nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

2. Regulile privind inregistrarile realizate pe domeniul public

 Daca intreaga actiune de montare si utilizare a camerei de supraveghere se va desfasura exclusiv pe proprietatea ta, lucrurile vor fi simple si clare inca de la inceput. Tot ce trebuie sa stii este ca legea nu distinge intre domeniul public si domeniul privat in materia scopului pentru care va fi montat sistemul de supraveghere. Articolul 4 al Deciziei nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal mentioneaza ca, in principiu, un sistem de supraveghere video poate fi montat pentru:

  • prevenirea si combaterea savarsirii unor infractiuni;
  • supravegherea traficului rutier si constatarea unor incalcari ale regulilor de circulatie rutiera;
  • asigurarea pazei si protecţiei persoanelor, bunurilor si valorilor, a imobilelor si a instalatiilor de utilitate publica, precum si a imprejmuirilor afectate acestora;
  • indeplinirea unor masuri de interes public sau exercitarea prerogativelor de autoritate publica;
  • realizarea unor interese legitime, cu conditia să nu se prejudicieze drepturile si libertatile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

Regulile privind inregistrarile realizate pe domeniul public
Atunci cand zona ta de interes se afla pe domeniul public, lucrurile stau putin diferit. Conform Legii 333/2003, persoanele fizice sau juridice care pot proiecta, instala, modifica si efectua operatiuni de intretinere a componentelor sistemelor de supraveghere si alarmare impotriva efractiei trebuie sa detina o licenta eliberata de Inspectoratul General al Politiei Romane. Acesta este primul aspect care ar trebui sa te preocupe. In plus, este esential ca persoanele care urmeaza sa treaca prin raza de captare a sistemului tau de supraveghere sa accepte, chiar si in mod tacit, ca datele lor cu caracter personal sa fie prelucrate. De aceea este imperios necesar sa plasezi la vedere un afis sau orice fel de semn care sa atentioneze trecatorii ca zona este inregistrata video. De asemenea, imaginile captate trebuie sa fie securizate, sterse periodic si accesate numai de catre persoanele autorizate.

In ultimul rand, in cazul intampinarii reticentei si al unui eventual conflict intre tine si trecatorii nemultumiti ca au fost filmati, trebuie sa le oferi acestora toate explicatiile pe care le solicita, pentru a nu fi afectat in cazul in care acestia aleg, totusi, sa depuna o plangere impotriva ta la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Odata ce esti informat corespunzator si ai gasit echipa perfecta cu care doresti sa colaborezi pentru furnizarea si montarea sistemului tau de supraveghere video, nu mai trebuie sa te preocupe aceasta problema. Poti savura linistit un ceai alaturi de familie in weekend, stiind ca toate bunurile tale sunt in siguranta.

Sursa foto: unsplash.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Cele mai bune camere de supraveghere

Blog

Sentimentul de siguranta este la baza nevoilor umane primare. Astfel, aproape in mod constant, mintea oamenilor va derula aproape zilnic o serie de ganduri legate de protectia personala, a casei si a bunurilor proprii. 

 

Camerele de supraveghere sunt azi un mijloc modern si eficient de a avea mereu sub ochi domiciliul propriu sau sediul afacerii pe care o detii. Desigur, pentru un maxim de securitate posibil, ai putea opta pentru un sistem de supraveghere video complet, insa solutia ar putea fi oarecum costisitoare daca spatiul tau propriu pe care il doresti supravegheat nu este unul de mari dimensiuni si cu o topografie in teren foarte complicata.  

In acest caz, poti opta pentru una sau mai multe camere de supraveghere care, amplasate strategic, pot oferi o acoperire video optima asupra obiectivelor de interes. Alegerea unei astfel de camere poate fi o sarcina destul de grea pentru un cumparator neavizat, iar de aceea, in acest articol, vei afla cateva detalii utile despre cele mai bune camere de supraveghere care pot fi folosite atat pentru observarea exteriorului obiectivului, cat si la interior.

1. Cele mai bune camere de supraveghere  – Clasament TOP 3

Atunci cand te-ai decis sa adaugi un plus de siguranta casei sau unui alt obiectiv, instalarea de camere de supraveghere este primul pas pe care ar trebui sa-l faci. In cele ce urmeaza, vei afla principalele caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare la alegerea unei astfel de aparaturi de top.

 

Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3 6mm carcasa metalica 100 M IR alimentare POE detectie miscare Camera Analog HD 4K-8MP lentila motorizata 2 7 13 5mm IR 80m – HIKVISION DS-2CE19U1T-IT3ZF Camera Cube IP 6 0MP lentila 2 8mm AUDIO WI-FI PIR SD-card – HIKVISION
Produs Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3.6mm, carcasa metalica, 100 M IR alimentare POE, detectie miscare  Camera Analog HD 4K-8MP, lentila motorizata 2.7~13.5mm, IR 80m – HIKVISION DS-2CE19U1T-IT3ZF Sistem de Supraveghere Wireless cu 6 Camere Hikvision de 4MP, 30m IR, lentila 2.8mm, NVR 8 canale
Caracteristici Rezolutie camera: 5MP(2K+)Senzor: 1/2.5″ PS5510 PIXART CMOS

Detectie miscare: Da, cu identificare faciala, alarmare la schimbare de cadre si scene filmate

Filmare infrarosu: da, IR la 100 m

Material camera: metal

Clasa protectie intemperii: IP67

Tip lentila: fixa

Tip de amplasare: exterior

Temperatura de operare:  -40°C ~ +60°C

Rezolutie camera: 8 MP (3840 × 2160)@15fps 5 MP (2560 × 1944)@20fps 4 MP@25fps 1080p@25fpsSenzor: 8.29 MP high performance CMOS

Filmare infrarosu: da,EXIR pana la 80 metri IR Cut Filter Smart IR

Material camera: metal

Clasa protectie intemperii: IP67

Tip lentila: varifocala motorizata 2.7~13.5 mm, asigura unghi vizual de 108°  pana la 46°

Tip de amplasare: exterior

Temperatura de operare:  -40°C ~ +60°C

Greutate: 695 gr.

Rezolutie camera: 6MP@20fps / 4MP/ 1080P / 720PSenzor: 1/2.9′ 6.0 megapixel progressive scan CMOS

Filmare infrarosu: da, pana la 10m

Audio: da, cu microfon integrat

Inregistrare: suport card SD integrat pana la 128GB

Transmisie: Wi-Fi IEEE802.11b 802.11g 802.11n. 2.4Ghz

Material camera: metal/plastic

Clasa protectie intemperii: IP67

Tip lentila: fixa

Tip de amplasare: interior

Temperatura de operare:  -30°C ~ +60°C

Greutate: 128 gr.

PRO – O camera de supraveghere din gama profesionala cu vizibilitate maxima pe timp de noapte de pana la 100 m 

– Rezolutia superioara de 5MP ofera, impreuna cu senzorul cu care este echipata imagini video de calitate si clare.

– Camera poate fi folosita la exterior pentru supravegherea unor obiective cu suprafete mari

– Camera beneficiaza de nenumarate functii inteligente printre care detectia faciala fiind capabila sa faca diferenta intre persoane sau animale ori pasari

– Camera cu o rezolutie maxima superioara a imaginilor captate de 8MP sau 4K 

– Camera dispune de lentila motorizata varifocala cu unghi generos de vizualizare

– Carcasa metalica si rezistenta la intemperii cu grad de protectie IP67 asigura protectie adecvata la intemperii

– Filmare pe timp de noapte la distanta generoasa de 80 m 

– O camera din gama cu posibilitate de transmisie Wi-Fi excelenta pentru stapii interioare sau pentru spatii exterioare protejate

– Rezolutia de 6MP ofera imagini clare iar camera poate stoca materialul filmat pe un card SD avand un slot adecvat ce poate suporta carduri pe pana la 128GB

– Camera ofera inregistrare audio dispunand de un microfon incorporat bidirectional. 

CONTRA – Pretul din gama superiara – Pretul poate fi considerat ca fiind din gama superioara – Pretul ridicat
VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL

 

2. Cum sa alegi o camera de supraveghere de top

Alegerea unui model bun de camera de supraveghere poate fi o actiune dificila daca nu tii cont de la bun inceput de cateva detalii si caracteristici care, insumate, iti pot da garantia unei optiuni bine facute. 

  • Rezistenta la intemperii 

Mai ales in ceea ce priveste camerele de supraveghere exterioare, rezistenta la intemperii este esentiala. Elementele naturii, razele solare, ploile, ninsoarea, inghetul, temperaturile ridicate sau foarte scazute, sunt cateva dintre amenintarile pe care le poate intampina o camera de supraveghere. De aceea, ar trebui sa verifici materialele din care este confectionata camera si, mai ales, clasa de protectie indicata de producator. 

  • Oferirea de imagini live 

Modelele de camere de supraveghere care ofera posibilitatea de a te conecta, prin telefonul mobil, laptop sau computer si a urmari in timp real ceea ce filmeaza sunt o buna alegere pentru securitatea obiectivului tau. Mai mult, prin intermediul internetului, poti accesa de la distanta camerele instalate si verifica in orice moment ce se intampla acasa sau in orice spatiu pe care l-ai securizat video. 

  • Rezolutia video ridicata

O atentie desebita la alegerea unei camere de supraveghere trebuie acordata rezolutiei video de care aceasta este capabila. Poti fi sigur ca vei alege o solutie buna de securitate daca modelul de camera ales are o rezolutie video ce se incadreaza minim in standardul HD sau 1080p. Camerele cu o rezolutie inferioara, de exemplu 720p sunt ceva mai ieftine, insa rezolutia imaginii nu este satisfacatoare mai ales daca filmarea este facuta de la o distanta ceva mai mare. De asemenea, rezolutii superioare din gama 2K sau chiar 4K sunt excelente din punctul de vedere al claritatii, dar echipamentele pot fi mult mai scumpe.   

  • Detectarea miscarii 

O camera de supraveghere buna ar trebui sa fie prevazuta cu un sistem de detectare a miscarii. Foarte multe camere moderne includ aceasta optiune care poate fi setata in multiple moduri prin aplicatia mobila a device-ului. Astfel, vei putea regla sensibilitatea la detectarea miscarii si chiar recunoasterea faciala sau a animalelor de companie. 

  • Filmarea pe timp de noapte 

Pentru o camera de supraveghere superioara filmarea pe timp de noapte este o caracteristica care nu ar trebui sa lipseasca. Exista modele care pot filma in conditii de noapte chiar si in culori, dar aceste modele tind sa fie ceva mai scumpe. Majoritatea modelelor mainstream filmeaza noaptea in alb-negru – ceea ce poate fi suficient in majoritatea situatiilor de lucru.  

3.Marcile de camere de supraveghere recomandate de Rovision.ro

3.1. Marca Rovision

Firma Cristal SRL are o bogata si indelungata activitate in domeniul IT si comunicatii, activand de nu mai putin de 30 de ani pe piata de profil din Romania. Brandul Rovision, care face parte din portofoliul firmei, vine ca o completare logica a experientei in domeniul sistemelor CCTV. 

Marca se distinge in piata prin rapoarte excelente calitate-pret precum si prin introducerea in modelele de camere si sisteme de supraveghere complexe a ultimelor tehnologii ale vremii.

3.2. Marca Hikvision

Chinezii de la Hikvision sunt recunoscuti la nivel mondial in domeniul tehnologiilor inteligente cu aplicabilitate in diverse zone de interes de la rezidential pana la domenii industriale diverse. 

Firma, cu sediul in Hangzhou, numara peste 42000 de angajati si se regaseste printre companiile cu o politica agresiva in domeniul cercetarii-dezvoltarii investind peste 10% din cifra anuala de afaceri in dezvoltarea de tehnologii si produse noi. 

4. Cum poti folosi o camera de supraveghere de interior sau de exterior

Camerele de supraveghere pot functiona atat cu alimentare prin fir, cat si cu baterii. In general, camerele tip wireless pot fi alimentate cu acumulatori. Avantajul acestora este dat de mobilitate si de posibilitatea de fi instalate in spatii in care nu exista posibilitatea conectarii la surse de curent electric. 

Folosirea unei camere de securitate poate urma una sau alta din strategiile de montare. Astfel, un obiectiv al montarii acestora poate fi descurajarea actelor de furt sau de distrugere de bunuri. In acest caz, camerele de securitate pot fi montate in locuri care sa fie vizibile din orice unghi. Mai mult, acest scop poate fi atins mai usor si prin montarea unor indicatoare sau afise care sa exprime explicit faptul ca obiectivul in cauza este supravegheat video. 

Totusi, descurajarea vizuala poate sa nu functioneze pentru toate categoriile de persoane predispuse la spargeri sau distrugeri. Mai mult, o camera de supraveghere amplasata intr-un loc vizibil poate fi si accesibila si poate fi chiar deteriorata inainte de producerea actului de spargere sau distrugere ca o asigurare a faptuitorilor ca nu vor fi inregistrati. 

In aceste situatii, folosirea camerelor de supraveghere trebuie sa urmeze o strategie opusa iar device-urile ar trebui ascunse privirilor celor ce se apropie de obiectiv sau chiar dispuse in locuri foarte greu accesibile. Dispunerea la o inaltime sau la o distanta apreciabila poate insa aduce prejudicii insemnate rezolutiei imaginilor filmate, in functie de caracteristicile camerei. 

Ascunderea camerelor de supraveghere poate fi o cale de actiune mult mai avantajoasa in aceste cazuri. Exista o serie de idei pe care le poti adopta in acest scenariu:

  • De exemplu, ai putea camufla o camera de supraveghere intr-un ornament arhitectonic al cladirii sau al curtii. Desigur, in aceste situatii nu este recomandabil sa apelezi la camere cu fir deoarece acestea ar putea da de gol amplasamentul, camerele de supraveghere wireless fiind mult mai potrivite in acest scenariu de camuflare. 
  • O alta idee de camuflare a camerelor este de a le ingloba in corpurile de iluminat exterioare sau interioare, dupa caz. Nimeni nu va putea realiza la prima vedere ca lampile ornamentale ascund de fapt “ochiul” vigilent al camerei de supraveghere instalate. 
  • Daca locuiesti intr-o zona cu arbori si vegetatie, o buna idee este pozitionarea camerelor de supraveghere pe ramurile catorva arbori amplasati mai strategic. Totusi, aceste camere ar trebui verificate mai des pentru a observa calitatea imaginilor transmise deoarece vegetatia arboretului, ramuri sau frunze, pot bloca, in cazul unei cresteri necontrolate, obiectivul camerei. 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune camere de supraveghere

  1. Ce tip de transmisie este mai buna la o camera de supraveghere?

Atat camerele de supraveghere wireless cat si cele cu fir clasic ofera acelasi avantaje. Poti opta pentru camere alimentate si cu transmisie prin fir daca deja casa sau obiectivul detine un sistem de cabluri deja realizat. In caz contrar, solutia mai viabila este alegerea unei camere de tip wireless. 

  1. Cum functioneaza sistemul de detectie a miscarii la camerele de supraveghere?

Camerele de supraveghere au posibilitatea de a compara doua cadre inregistrate si in cazul in care exista diferente in imagini, acest lucru declanseaza o alerta de detectare a miscarii. De asemenea, schimbarea intensitatii luminii (de exemplu, aparitia unei lanterne sau aprinderea unui bec) este un factor declansator. 

  1. Merita sa cumpar o camera de supraveghere pentru acasa?

Asigurarea unui sentiment suplimentar de siguranta este intotdeauna o idee buna. Camerele de supraveghere sunt, in cea mai mare parte, accesibile ca pret, iar tehnologia care evalueaza constat adauga mereu noi facilitati ergonomice in controlul acestora. 

  1. Cum pot sti ca achizitionez o camera de supraveghere buna?

Este recomandat sa verifici o mostra de filmare produsa de camera pe care o doresti. Verifica de asemenea, documentatia producatorului precum si conditiile de garantie oferite. 

  1. Voi putea folosi imaginile camerei pentru a proba o spargere sau a solicita despagubiri de la firma de asigurari?

Da, in cele mai multe cazuri. Imaginile inregistrare pot adauga greutate plangerilor pe care le vei face la organele de politie. De asemenea, pagubele suferite prin furt sau distrugere vor fi, de regula,acoperite prin asigurare daca detii un astfel de produs financiar. 

 

Sursa foto: rovision.ro, Pixabay.com.

Tutoriale Rovision

Blog

Proceduri tehnic produse Rovison

DVR ROVISION

DVR 5 megapixeli ROV504

RESETARE PAROLA
IN ECRANUL DE INTRODUCERE A PAROLEI SE BIFEAZA FORGOT PASWORD (sunt 2 variante de rezolvare)
– Trimitere key code scris in stanga jos
– Scanare QR code langa casuta de introducere parola Fiecare din variantele de mai sus se vor trimite catre noi prin intermediul aplicatiei WhatsApp ,ulterior se revine cu un cod de resetare parola catre client

Resetare parola DVR 5 megapixeli ROV504

DVR Pentabrid 5 in 1 cu 8 canale, camere full hd ROV508

RESETARE PAROLA IN ECRANUL DE INTRODUCERE A PAROLEI SE BIFEAZA FORGOT PASWORD (sunt 2 variante de rezolvare) – Trimitere key code scris in stanga jos – Scanare QR code langa casuta de introducere parola
Fiecare din variantele de mai sus se vor trimite catre noi prin intermediul aplicatiei WhatsApp ,ulterior se revine cu un cod de resetare parola catre client.

Resetare parola DVR 5 megapixeli ROV504

Dvr 4 canale 4K 8 megapixeli Rovision, ROV804

RESETARE PAROLA IN ECRANUL DE INTRODUCERE A PAROLEI SE BIFEAZA FORGOT PASWORD (sunt 2 variante de rezolvare)
– Trimitere key code scris in stanga jos
– Scanare QR code langa casuta de introducere parola
Fiecare din variantele de mai sus se vor trimite catre noi prin intermediul aplicatiei WhatsApp ,ulterior se revine cu un cod de resetare parola la client

Resetare parola DVR 5 megapixeli ROV504

PROBLEME DIVERSE

CAMERA nu se alimenteaza

a.Valabil pentru camere cu sursa separata/comuna

  • verificata sursa daca alimenteaza alta camera functionala
  • verificat cablul sursei, splitter-ul
  • daca este cablu alimentare splitter, sa alimenteze doar camera si dvr
  • sa puna sursa in alta priza, prelungitor
  • sa alimenteze cu alta sursa (daca are sursa proprie)
  • verificat video-balunul, conectorul Bnc, eventual schimbat cu unul functional
  • verificat cablul utp sau coaxial cu unul de la o camera functionala
  • verificata sursa cu un voltmetru, se mai ajusteaza voltajul din sursa
  • verificat lungimea cablului utp/coaxial
  • schimbata sursa

b. Valabil pentru camere POE, PoC

  • verificat portul Poe/PoC cu alta camera functionala
  • verificat cu alt cablu utp/PoC
  • verificata sursa Poe (daca este separata)
  • verificat din setarile Nvr-ului daca este activ portul Poe/Poc
  • verificat lungimea cablului
  • verificata mufa utp, conectorul BNC

CAMERA nu afiseaza

  • verificat daca se alimenteaza (vezi mai sus)
  • verificat conectorul Bnc, video-balunul, eventual luat de la o camera functionala
  • verificat cablul utp, coaxial, lungimea acestuia
  • verificat din switch-ul de pe fir tehnologia corecta pt camera
  • verificat din setari DVR tehnologia corecta pt camera sau pt canalul respectiv
  • verificat IP-ul camerei, setarile de retea din DVR
  • camera IP trebuie sa fie in aceeasi clasa de IP-uri cu DVR-ul
  • resetata din fabrica (din buton, daca are)

Cum se conecteaza un sistem de supraveghere la internet

Internetul foloseste “adresa IP” (Internet Protocol) pentru a reprezenta o adresa. Fiecare dispozitiv ce se conecteaza la internet primeste o adresa IP. Setarile necesare la DVR / NVR se fac folosind un monitor de calculator si un mouse .

Aceste setari se fac o singura data, dupa care raman salvate. Pentru a avea acces prin internet la sistemul video trebuie sa avem legatura de date intre DVR si sursa de internet, adica router-ul. Aceasta legatura poate fi pe fir (un cablu de retea care leaga portul LAN al DVR-ului cu unul din porturile LAN ale router-ului) sau wireless (folosind un access point legat pe fir cu DVR-ul si conectat wireless la reteaua wireless a router-ului).

CAMERA nu se conecteaza la net

Valabil camere IP, Wifi

  • daca e Hikvision – verificata daca este activata din soft SADP tool
  • daca e Dahua – verificata daca e activa din soft Config tool
  • verificat daca are ip-ul corect. IP-ul trebuie sa fie cu aceeasi clasa ca si routerul/Nvr-ul
  • daca se face port forward, verificate setarile din router
  • verificate setarile din meniul camerei prin intermediul Internet Explorer
  • resetata din fabrica daca nu se mai cunosc setarile
  • facut upgrade de firmware daca nu se mai conecteaza prin wifi
  • facut unbind din SADP tool/scoasa din aplicatie Hik Connect si readaugata

Daca e OEM Dahua – verificata daca e activa din soft Config tool

  • Verificat daca are ip-ul corect. IP-ul trebuie sa fie cu aceeasi clasa ca si routerul/Nvr-ul

Daca se face port forward, verificate setarile din router

  • Verificat daca are ip-ul corect. IP-ul trebuie sa fie cu aceeasi clasa ca si routerul/Nvr-ul

Daca se face port forward, verificate setarile din router

  • Verificate setarile din meniul camerei prin intermediul Internet Explorer

Resetata din fabrica daca nu se mai cunosc setarile

  • Facut upgrade de firmware daca nu se mai conecteaza prin wifi

DVR/NVR nu se alimenteaza

DVR cu sursa proprie/separata

  • verificat cablul sursei, splitter-ul
  • daca este cablu alimentare splitter, sa alimenteze doar dvr-ul
  • sa puna sursa in alta priza, prelungitor
  • sa alimenteze cu alta sursa (daca este posibilitatea)
  • verificata sursa cu un voltmetru, se mai ajusteaza voltajul din sursa

DVR/NVR nu afiseaza

  • verificat cablul HDMI/VGA daca sta bine in mufe
  • verificata rezolutia monitor/tv
  • daca e pe HDMI sa puna pe VGA si invers
  • sa schimbe cablul HDMI/VGA
  • sa schimbe monitor/tv
  • sa verifice alimentarea (vezi mai sus)

DVR/NVR nu se conecteaza la net

  • verificat cablul utp de la router la DVR
  • Daca e Hikvision verificat ip-ul cu soft SADP Tool
  • Daca e Dahua verificat ip-ul cu SmartPss sau Config Tool
  • verificat daca Dvr-ul din setari este pe DHCP
  • verificat daca router-ul este setat pe DHCP
  • intrat pe Internet Explorer daca se poate accesa DVR-ul

RESETARE camera din meniu ROV504

  • Main menu -> Encode-> se selecteaza canalul dorit si apoi mai jos se apasa Advanced si apoi Default
  • Se iese din Main Menu, se selecteza XVI settings -> se cauta canalul dorit
  • se apasa Restore

Tutoriale Dahua

Blog

DAHUA – CAMERE SI DVR

Resetare camere din meniu DVR

Se da click dreapta, se intra la Main Menu->Camera->Encode->se selecteaza canalul dorit si apoi se apasa jos Default.

Configurare tehnologie camere

Se intra la Main Menu->Camera->Channel Type-> si de aici se selecteaza tehnologia pt camera apoi Apply

Procedura de resetare parola

Dacă ați uitat sau trebuie să resetați modelul de deblocare pentru dispozitivul dvs., faceți clic pe butonul Forgot Pattern (Fig 1) În fereastra următoare, veți vedea ecranul de conectare a sistemului, faceți clic pe pictograma Parolă uitată pentru a accesa meniul Resetare parolă. (Fig 2)
Pentru a furniza o procedură sigură de resetare a parolei, se poate solicita o adresă de e-mail validă, numărul de serie etc. Toate informațiile achiziționate sunt utilizate numai pentru a verifica validitatea cererii și vă va oferi un cod principal de securitate . Faceți clic pe OK pentru a continua procesul de resetare.

Metoda 1

Interfata log-in DVR Login cu resetare de parola

Există mai multe moduri de a reseta parola pe noua generație de Dahua DVR / XVR, puteți utiliza metoda codului QR sau prin întrebări de securitate atribuite care au fost stabilite de dvs. în timpul configurării inițiale, resetare prin butonul fizic de pe placa
1.Resetarea parola folosind metoda codului QR Utilizarea metodei codului QR pentru a vă reseta parola va necesita descărcarea aplicației DMSS (Android) sau DMSS (Apple) din Google Play sau App Store. Dupa descarcarea aplicatiei va asigurati ca prima optiune de reset password este scanarea QR code .(Fig 3)

 

Resetare parola dvr DahuaIMPORTANT
Daca nu a fost setata o adresa de email la initializarea echipamentului, se poate seta in momentul in care se doreste resetarea parolei.
Daca nu se mai cunoaste mailul, va ramane varianta in care se va trimite mail direct la suport tehnic la adresa indicata acolo.

Pasi dmss resetare parola

 

Pentru început, deschideți aplicația DMSS
În aplicație, atingeți pictograma Acasă (1)
În meniul Acasă, atingeți Setare (2)
În meniul Setare, apăsați pe Securitate parolă.(3)
Apăsați pe Resetare parolă.(4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aplicația va solicita permisiunea de a utiliza camera pe smartphone-ul dvs. Scanați codul QR furnizat de DVR.(1)
După ce ați scanat cu succes codul QR, un e-mail va fi trimis la adresa de e-mail asociată dispozitivului dvs.
Notă importantă: Codul de securitate care a fost furnizat va fi valabil numai 24 ORE. Dacă nu se utilizeaza codul în termen de 24 de ore, va trebui să fie generat unul nou pentru a finaliza procesul de resetare a parolei. Introduceți codul de securitate furnizat în câmpul Cod de securitate din meniul Resetare parolă, apoi apăsați Următorul pentru a continua.(2)

Pasii urmatori in resetarea parolei pentru DVR Dahua in DMSS

Introduceți noua parolă în câmpul Parolă nouă și tastați-o din nou în câmpul Confirmare parolă. (1) Se recomandă utilizarea unei parole care are între 8 și 32 de caractere folosind o combinație de litere și cifre. Nu se recomanda sa utilizați caractere speciale precum, (‘”;: &). După ce ați introdus o parolă suficient de puternică, faceți clic pe butonul Salvare pentru a salva noua parolă pe dispozitiv. Noua dvs. parolă este acum aplicată dispozitivului dvs., dați clic pe OK. Acum vă veți putea autentifica folosind noua parolă. Introduceți noua parolă în ecranul System Login și apăsați OK pentru a vă conecta la sistemul dvs.

Metoda 2

Resetați parola folosind Întrebările de securitate Dacă nu doriți să utilizați metoda QR Code pentru a vă reseta parola, puteți răspunde la întrebările de securitate atribuite care au fost stabilite de dvs. în timpul configurării inițiale. Pentru a începe, navigați la meniul System Login și faceți clic pe pictograma Parolă uitată pentru a accesa meniul Resetare parolă. Din meniul derulant Reset Type, selectați Întrebări de securitate.(Fig.1) Introduceți răspunsurile pe care le-ați atribuit pentru fiecare întrebare de securitate și apăsați Următorul pentru a continua. (Fig.2)

Introduceți noua parolă pentru dispozitivul dvs. în câmpul Parolă nouă și tastați-o din nou în câmpul Confirmare parolă. Vă rugăm să rețineți, se recomandă utilizarea unei parole care are între 8 și 32 de caractere utilizând o combinație de litere și cifre. Nu se recomanda să utilizați caractere speciale precum, (‘”;: &). După ce ați introdus o parolă suficient de puternică, faceți clic pe butonul Salvare pentru a salva noua parolă pe dispozitiv. Noua dvs. parolă este acum aplicată dispozitivului dvs., dați clic pe OK

Metoda 3

Resetarea parolei folosind butonul de resetare
În primul rând, nu toate înregistratoarele Dahua (DVR sau XVR) au un buton de resetare. Pentru a reseta din fabrică dispozitivul, deconectați DVR-ul de la alimentare. Asigurați-vă că al dvs. are un buton. Pentru a începe procesul, va trebui să scoateți capacul DVR. Scoateti capacul prin desurubarea celor 4 suruburi de pe spatele și părțile laterale ale dispozitivului. După ce șuruburile au fost scoase, ridicați capacul pentru a expune placa de bază a DVR-ului. Pe placa de bază veți observa un mic buton negru. Acesta este comutatorul de resetare din fabrică pentru dispozitivul dvs.
Odată ce ati scos capacul si ati gasit butonul, apăsați și țineți apăsat comutatorul de resetare din fabrică timp de 4-5 secunde, continuați să țineți comutatorul de resetare și conectați din nou sursa de alimentare a DVR-ului în unitate, veți auzi un bip. Continuați să țineți comutatorul de resetare și permiteți dispozitivului să inițializeze timp de 20 – 30 de secunde și apoi eliberați comutatorul. După finalizare, DVR-ul va fi resetat la setările implicite din fabrică și veți putea configura DVR-ul din nou.

Resetare parola DVR metoda Hardware

 

RESETARE ROV1B04H din MENIU

RESETARE ROV1B04H din MENIU

Se intra in meniul DVR-ului la System
Se cauta Implicit/Default
Se bifeaza casuta “Selectati tot/Select all”
Se apasa pe buton jos Setari fabrica/Factory defaults
Se apasa OK.
La majoritatea echipamentelor se va cere parola de admin pentru a reseta.

Pasi RESETARE ROV1B04H din MENIU

INITIALIZARE DVR / CAMERE

La prima configurare, setați autentificarea parola pentru contul de admin (utilizator implicit al sistemului). Instrucțiuni cand este utilizat browserul web PC

Inițializarea dispozitivului
Pasul 1 – Deschideți browserul de internet și apoi introduceți adresa IP a dispozitivului în coloana de adresă și apăsați pe Enter.
Interfața de inițializare ar trebui să fie afișată Pasul 2 – Configurați parola de conectare a administratorului.
Nume utilizator: numele de utilizator implicit este admin.
Parolă / Confirmă parola: Parolele trebuie să aibă între 8 și 32 de caractere.
Poate conține litere, cifre și caractere speciale (cu excepția „’”, „„ ”,„; ”,„: ”,„ & ”). Parola trebuie să conțină cel puțin două dintre ele.

SmartPSS vă permite să inițializați dispozitive la distanță pe aceeași rețea LAN și acceptă inițializarea mai multor dispozitive în același timp.
Instrucțiuni:
Pasul 1 Deschideți și conectați-vă la SmartPSS.
Pasul 2 Pe noua interfață funcțională (făcând clic pe butonul din partea de sus a interfață), faceți click pe Device manager pentru a deschide Device Manager Interface. Pasul 4 Selectați dispozitivele pentru inițializare, apoi faceți clic pe „Inițializare” pentru a introduce interfață de inițializare a dispozitivului Pasul 5 Configurați parametrii de inițializare a dispozitivului (Nume utilizator, Parolă / Confirmă parola, e-mail).
Pasul 6 Faceți clic pe „Inițializare”, iar sistemul va configura dispozitivul.

Instructiuni cand este utilizata interfata dispozitivului

Inițializarea dispozitivului
Pasul 1 – Deschideți browserul de internet și apoi introduceți adresa IP a dispozitivului în coloana de adresă și apăsați pe Enter.
Interfața de inițializare ar trebui să fie afișată Pasul 2 – Configurați parola de conectare a administratorului.
Nume utilizator: numele de utilizator implicit este admin.
Parolă / Confirmă parola: Parolele trebuie să aibă între 8 și 32 de caractere.
Poate conține litere, cifre și caractere speciale (cu excepția „’”, „„ ”,„; ”,„: ”,„ & ”). Parola trebuie să conțină cel puțin două dintre ele.
Pasul 3 Desenați și setați un model de deblocare pentru a oferi o securitate sporită. Puteti omite peste acest pas dacă nu doriți să setați o blocare a modelului. Pasul 4 Configurați informațiile de securitate a parolei. Adresa dvs. de e-mail și / sau întrebările de securitate pot fi folosite pentru a reseta parola de administrator. E-mail: Introduceți o adresă de e-mail pentru a fi utilizată la resetarea parolei.
Când resetați o parolă cu e-mailul dvs., va fi trimis pe aceasta adresa un cod de securitate.

 

Tot ce aveti nevoie sa stiti la achizitionarea unui NVR

Blog Cum sa alegeti un recorder NVR

Daca, pentru mult timp, sistemele de monitorizare video s-au adresat, exclusiv, clientilor comerciali si industriali, progresele in tehnologie si interesul crescut al persoanelor private au dus la aparitia unor sisteme cu preturi avantajoase pentru cei mai multi.

Astazi, nu mai este nevoie de angajarea unei intregi echipe pentru vizualizarea imaginilor captate de sistemele de supraveghere video sau de instalarea de zeci de metri de cabluri pentru a conecta camerele de supraveghere la recorderul aferent. Accesarea direct din telefon, prin aplicatie, a imaginilor captate de camere de supraveghere care nu necesita cablare la recorder este comuna si, mai ales, avantajoasa financiar pentru cei mai multi clienti.

Daca va intereseaza instalarea unui sistem de monitorizare video, este necesar sa adunati cat mai multe informatii despre componentele acestuia. Un astfel de element esential pentru monitorizarea video este recorderul NVR.

Ce este recorderul NVR?

Recorderele NVR inlocuiesc din ce in ce mai des recorderele dvr, indiferent daca este vorba despre monitorizarea spatiilor rezidentiale sau comerciale.

Recorderul NVR (network video recorder- recorder video in retea) este un program software care permite stocarea imaginilor video in format digital pe un drive, drive usb, card de memorie sau alte device-uri similare de inregistrare. Un recorder NVR nu poseda hardware specializat pentru capturarea de video. Cu toate acestea, software-ul foloseste un device specializat, cu un sistem de operare incorporate. Alternativ, pentru a amplifica functionalitatea, sisteme de operare standard windows si linux sunt folosite cu procesori standard intel si software de management a video-ului.

Un recorder NVR este, de regula, inclus intr-un sistem de monitorizare video ip. Cele mai multe sisteme NVR pentru rezidente sunt wireless, fiind usor de instalat si accesat prin browser web. Ele permit utilizatorului sa fie notificat prin e-mail daca o alarma este declansata.

Cele mai multe recordere NVR sustin doar video H.264 standard, dar compresia H.265 reprezinta viitorul in sistemele de monitorizare video.

Cum functioneaza un recorder NVR?

Recorderul NVR va inregistra si stoca imaginile video direct din reteaua in care este inclus. El este compatibil cu un tip avansat de camere de supraveghere video, respectiv camerele ip. Camerele de monitorizare ip vor captura si procesa datele video si audio prin intermediul unui cablu ethernet sau wireless printr-o retea Wi-Fi.

Odata ce video-ul este procesat, recorderul NVR functioneza la fel ca cel dvr. Dupa conectarea lui la un smartphone sau alt dispozitiv de vizualizare, veti putea accesa cu usurinta imaginile video in functie de necesitati.

Recorderele NVR sunt compatibile cu camerele de monitorizare ip, camerele poe si wi-fi, care pot converti  independent formatul video original in semnal digital si apoi transmite la recorderul NVR pentru stocare.

Va amintim ca recorderul NVR accepta date intrucat semnalul digital a fost deja procesat in camerele de supraveghere ip si nu mai necesita codare. Un recorder dvr, insa, va accepta semnalul analog de la camera si il va codifica in semnal digital inaintea stocarii.

Cum sa alegeti recorderul NVR?

Piata produselor de monitorizare video este extrem de generoasa si include produse pentru bugete de diverse dimensiuni. La cameresupraveghereieftine.ro va punem la dispozitie recordere NVR de la producatori renumiti (hikvision, dahua, uniview, asytech), dar si numeroase alte categorii de produse necesare in instalarea unui sistem de monitorizare video (camere de supraveghere rovision, cabluri si accessorii pentru instalare, etc).

Daca sunteti pentru prima oara in fata unei astfel de achitizitii, procesul de selectie a recorderului NVR va decurge anevoios. Va oferim cateva repere in acest sens pentru a va usura procesul de identificare a celui mai potrivit recorder NVR pentru aplicatia dvs de monitorizare si bugetul disponibil.

Alegeti un model cu performanta superioara de decodare video

Cu toate ca si recorderele NVR si cele dvr sunt recordere pentru sistemele de monitorizare video, recorderele NVR nu prezinta functie de inregistrare video. Odata ce au primit datele digitale video de la camerele de supraveghere, recorderul NVR va scrie data pe hardul hdd in mod direct. Spre deosebire de recorderele dvr, recorderele NVR nu necesita compresie video.

Cu toate acestea, si recorderul NVR este responsabil pentru decodarea video-ului. Procesul de decodare se petrece atunci cand utilizatorul reda inregistrarea video. Performanta procesorului NVR determina cate canale poate recorderul NVR sa redea in acelasi timp. Exista recordere NVR care redau 16 canale simultan cu o rezolutie 1080p.

Latimea de banda

Un recorder NVR nu are input video fizic pentru a primi semnal video de la camerele de supraveghere. In schimb, un recorder NVR are un port ethernet RJ45)  pentru a se conecta la retea. Prin intermediul conexiunii la retea, recorderul NVR va primi date video de la toate camerele ip conectate la retea. Latimea de banda total ape care recorderul NVR o poate sustine va determina dimensiunea datelor video pe care o poate manageria.

Spre exemplu, un model NVR va suporta maximum 256Mb latime de banda. Astfel, recorderul NVR va accepta transmite video de pana la 36 de setrui de camere 4K UHD in retea (36×7.1Mbps+ aprox 256). Cu cat este mai mare latimea de banda suportata de recorderul NVR, cu atat mai mare va fi rezolutia pentru imagini.

Capacitatea de stocare

Cat de multa informatie poate recorderul NVR sa stocheze este un alt factor demn de considerat. Un recorder NVR de mici dimensiuni va permite 1 sau 2 hard-diskuri. Unitatile mai performante permit 4 si chiar 8 hard disk-uri interne. Exista modele NVR de nivel comercial care permit configuratie raid (redundant storage- stocare redundanta). Va recomandam sa alegeti recorder NVR cu port esata ce permite acestuia sa aiba capacitate de stocare nelimitata.

Functii de analiza video smart

Un recorder NVR performant va oferi nu doar abilitati de stocare video de incredere, ci va si amplifica eficienta sistemului de monitorizare video. Conform studiilor, un om isi poate mentine focusarea pe o inregistrare video timp de 20 de minute. Modelele moderne NVR pot oferi numeroase functii de analiza video smart, mergand de la functii de baza precum detectia miscarii, pana la declansarea inregistrarii si a alarmelor. Recorderele avansate au functii de analiza video complexe ce va pot alerta in cazul detectiei de evenimente neplacute. Prin aplicarea analizei video sistemul de monitorizare video devine mai eficient.

Pe langa functia de detectie a miscarii, unele recordere NVR sunt capabile si de functii precum detectia patrunderii in perimetru, numararea de obiecte, detectie obiecte lipsa. Este posibila chiar si personalizarea functiilor de detectie, in functie de nevoile specifice ale aplicatiei.

Tipul de recorder NVR dorit

Este evident ca industria de monitorizare video trece de la modul analog la cel digital, ceea ce nu face decat sa duca la aparitia de recordere din ce in ce mai performante. Atunci cand vorbim despre recorderele NVR, putem vorbi de mai multe tipuri:

Recorderul de sine statator NVR

Acest tip de recorder se bazeaza pe un hardware dedicate pentru a oferi functionalitate superioara. El include sistem linux os, inclusive software de management video. Recorderul NVR incorporat are interfata sigura si bogata, fiind folosit exclusiv pentru supravegherea video. Interoperabilitatea este eficient iar costurile sunt reduce. Cu toate acestea, un recorder NVR incorporate nu va permite utilizatorilor sa modifice software-ul sau sistemul de operare. Producatorul va lansa noi variante, astfel incat utilizatorii sa upgradeze sau updateze sistemul pentru a suporta noile functii si elimina problemele.

Recorderul NVR bazat pe calculator

Recorderul NVR bazat pe pc poate fi instalat prin windows os sau linux os, fiind o structura de pc cu avantaje de flexibilitate si scalabilitate. Interoperabilitatea este buna, dar aceste modele au stabilitate mai scazuta, integrare hardware mai slaba, precum si mai putine optiuni pentru interfata.

Recorderul NVR de tip vms

Acest recorder foloseste tot calculatorul ca si hardware, avand instalat de regula windows os. Utilizatorii pot achizitiona vms de la diversi producatori, existand, insa, problema incompatibilitatii.

Numarul de porturi ethernet

In vederea simplificarii la instalare, multe recordere NVR pot sustine tehnologie poe (power over ethernet), astfel ca o camera poate fi conectata direct la recorderul NVR. Spre exemplu, un recorder NVR cu tehnologie poe poate avea 17 porturi ethernet, dintre care 16 sa fie pentru inserarea de date si energie, in timp ce unul ajuta recorderul NVR sa se conecteze la retea. Cele mai multe porturi suporta latimi de banda 10/100/1000mbps, iar recorderul NVR poate fi conectat la mai multe retele.

Cate canale pentru recorderul NVR?

La cameresupraveghereieftine.ro veti avea ocazia sa alegeti intre numeroase modele de recordere NVR. Cele mai intalnite sunt cele cu 4, 8, respective 16 canale.

NVR cu 4 canale

Recorderul NVR 4 canale este un sistem de baza pentru monitorizarea video a unei locuinte, magazin de mici dimensiuni, birouri mici. El este compatibil cu multe camere de supraveghere ip si nu necesita software sau hardware specific. Nu aveti nevoie decat sa conectati recorderul nvt in dispozitivul lan (switch sau router) si prin doar cativa pasi el va cauta si configure fiecare camera ip conectata. Nu este nevoie de munca suplimentara si puteti conecta pana la 8 camere ip prin reteaua locala sau prin internet.

NVR wi-fi 4 canale 4mp – hikvisionNVR wi-fi 8 canale 4mp – hikvision este un astfel de recorder ce permite conectarea de 1-8 camere. Rezolutia pentru acest recorder este, dupa cum urmeaza: 4MP/3MP/1080P/720P/WD1, in timp ce compresia video este H.265+/H.265/H.264+/H.264.

 

Recorder NVR 8 canaleNVR Dahua NVR2108HS-I AI WizSense 8 canale

Asemanator recorderului NVR 4 canale, cel de 8 canale este compatibil cu 8 camere ip. Nu este nevoie de hardware sau software in mod special, fiind nevoie doare sa introduceti recorderul in device-ul lan conectat, urmand ca acesta sa configureze fiecare dintre camerele ip conectate.

 

NVR Dahua NVR2108hs-i AI Wizsense 8 canale, 12mp, 80mbps este un model potrivit pentru aplicatiile complexe de monitorozare precum magazine, vitrine, banci, muzee, etc. Recorderul inregistreaza cu rezolutie pana la 12 mp si are latime de banda de intrare de maxim 80mbps. Rezolutia maxima de redare prin hdmi este de 4K. Recorderul foloseste interfata noua de utilizator (4.0) si este capabil de functii precum numarare de persoane, detectie de abandonare/disparitie de obiect, protectie perimetrala. El permite interoperabilitatea cu camere 4K de la diversi producatori.

Recorder NVR 16 canale

Cu cat spatiul ce necesita monitorizare video este mai vast, cu atat mai mare va fi numarul de camere de supraveghere necesare pentru acoperirea video. Recorderele NVR cu 16 canale functioneaza asemanator celor cu 4, respectiv, 8 canale. Ele vor necesita dispozitiv de stocare mai mare pentru a mentine intacte inregistrarile captate de cele 16 camere de supraveghere video.NVR 4K AcuSense 32 canale 12MP- 16 porturi PoE

 

Hikvision NVR 4k acusense 32 canale 12mp, este realizat cu tehnologie acusense bazata pe algoritmul hikvision deep learning. Acest algoritm inovator realizeaza invatarea de trasaturi, oferind performante excelente de analiza a continutului video. Acusense va extrage corpul uman si vehiculul dintr-un numar mare de obiecte. Mai mult decat atat, el va identifica intruziunea omului si a vehiculului, putand elimina alarmele false declansate de obiecte in miscare ce nu pun pericol.  Astfel de functii recomanda instalarea lui la supraveggerea de intrari in cladiri oficiale, parcari, spatii comerciale.

Recorderul inregistreaza la rezolutie 12mp/8mp/5mp/3mp/1080p/720p/wd1 si necesita stocare pe 4xHDD max 8tb 1 xeSATA. Compresia este H.265+/H.265/H.264+/H.264.

Tinem sa va amintim ca la cameresupraveghereieftine.ro veti gasi recordere NVR si cu 32, respective 64 de canale.

Tot ce trebuie sa stiti despre un DVR inainte de achizitionare

Blog Tot ce trebuie sa stiti despre un DVR

Daca va aflati in ipostaza achizitionarii unui sistem de monitorizare video pentru prima data, veti constata ca exista o multitudine de termeni cu care sa va familiarizati. Chiar daca echipamentele de monitorizare video sunt cu mult mai accessibile financiar decat in trecut, ele reprezinta, in continuare, o achizitie substantiala. Cum va doriti ca fiecare componenta a sistemului de monitorizare video sa fie cea mai adecvata pentru aplicatia dvs, va recomandam sa examinati cu atentie fiecare element.

Intre componentele unui sistem de monitorizare video se evidentiaza recorderul DVR. Despre ce este acesta, ce rol are in sistemul de monitorizare video si ce aspecte trebuie sa examinati la achizitionare aflati in ghidul de mai jos.

Ce este un recorder DVR?

Recorderul DVR (Digital Video Recorder) va permite sa inregistrati imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, permitandu-va sa vizualizati imaginile atunci cand aveti nevoie. El este o componenta majora a sistemelor de supraveghere video. In cazul unei efractii sau al unui incident neplacut, sistemul DVR va asigura ca aveti la dispozitie imaginile inregistrate ca si dovada, ajutandu-va sa identificati intrusul. De altfel, afacerile de orice dimensiune ar trebui sa aiba mereu o copie a datelor inregistrate, pentru o mai mare siguranta in cazul unor incidente neplacute sau efractii.

 

DVR Rovision

Sistemele DVR din ziua de azi sunt capabile sa inregistreze imagini de la 16 camere CCTV simultan—vorbim, in acest caz, de inregistrarea pe mai multe canale. Recorderele DVR vin si cu hard-disk-uri care va ofera posibilitata sa stocati sis a dublati imaginile inregistrate.

Astazi gasiti pe piata si produse DVR mai avansate care suporta stocare in Cloud sau vin cu aplicatii care va ajuta sa monitorizati in timp real spatiul dvs, chiar daca va aflati la mare distanta de acesta.

La ce se refera functia de rezolutie a unui sistem DVR?

Atuni cand vorbim despre rezolutia unui sistem DVR, trebuie sa vorbim de “cadre pe secunda” (FPS- frames per second) intrucat acest element va va ajuta sa fiti siguri ca imaginile inregistrate au calitate superioara.

“Frames per second” (cadre pe secunda) este numarul imaginilor fixe pe care un DVR le inregistreaza intr-o secunda. Acestea vor da, in final, un video. Chiar daca suna mai putin tehnic, asa functioneaza intregistrarile video, pana si in filmele artistice. Spre exemplu, un film artistic este realizat la 30 de cadre pe secunda. Aceasta inseamna ca fiecare secunda din film este alcatuita din 30 de imagini fixe/nemiscate, colectate impreuna pentru a crea un video.

Cu cat este mai mare valoarea FPS, cu atat mai buna va fi calitatea imaginilor. Intrucat recorderele DVR sunt raspunzatoarea pentru stocarea imaginilor video, trebuie sa fiti siguri ca alegeti valoarea FPS optima pentru dvs. De obicei, recorderele DVR va permit sa decideti de cat FPS aveti nevoie. Fiti siguri, insa, ca puteti identifica chipuri, detalii si modificari in zonele cu risc inalt.

Nu este neobisnuit ca unii producatori sa vorbeasca despre valori ca 400FPS. Chiar daca aceasta valoare pare impresionanta, mai ales prin comparatia filmelor de la Hollywood cu 30FPS, aceasta inseamna, de fapt, ca recorderele DVR pot contine un total de 400FPS. Aceasta valoare, insa, va fi divizata intre camerele de supraveghere din aplicatia dvs. Astfel, daca aveti un sistem cu 20 de camere de supraveghere video, fiecare dintre ele va atinge un FPS de 20.

Cum sa alegeti un recorder DVR?

Ideal, va sugeram sa achizitionati toate componentele sistemului dvs de monitorizare video din acelasi loc. La rovision.ro veti gasi toate elementele necesare, de la camere de supraveghere si recordere DVR pana la cabluri si accessorii necesare la monitorizarea video. Vas tam la dispozitie cu informatii suplimentare despre produsele noastre si va putem ghida in selectia celor mai potrivite modele pentru aplicatia dvs de monitorizare video.

Va sugeram sa gasiti raspunsurile la intrebarile de mai jos pentru a identifica cel mai potrivit recorder DVR pentru aplicatia dvs:

  • Care este valoarea FPS?
  • Cat de mare este aria pe care doriti sa o supravegheati?
  • Cat de inalta vreti sa fie rezolutia si cat de clare sa fie imaginile?
  • Va ganditi sa mai adaugati camere de supraveghere video pe viitor? Daca da, atunci luati in consideratie ca adaugarea de noi camere va reduce valoarea FPS pentru recorderul DVR.
  • Care este campul de vizualizare al camerei de supraveghere? Care este distanta focala pentru lentila? Acesti indicatori vor influenta calitatea imaginii unor obiecte sau a unor zone indepartate, determinand o rezolutie inconsistenta de-a lungul inregistrarii. Spre exemplu, lentile care au unghi foarte larg (180 grade) sunt excelente pentru monitorizarea video, dar vor afecta recunoasterea faciala din cauza unghiului, imaginile stocate devenind inutile in acest sens.
  • Este important si sonorul?
  • Care sunt conditiile de iluminare, conditiile meteo si ce alte obstacole ar mai putea altera calitatea imaginii?

Va incurajam sa examinati si VMS (video management systems- sisteme management video) pe langa camerele de supraveghere video si recorderul dvr, intrucat timpul pe care o persoana il poate petrece focusandu-se pe o inregistrare video este de 20 minute. VMS (functiile de analiza) poate alerta in momentul detectiei de activitati suspecte si aplica functii analitice, imbunatatind performanta sistemului de monitorizare video. Daca va ganditi sa instalati camere cu astfel de functii de analiza, va recomandam:

  • Studiati cat mai mult specificatiile tehnice
  • Vms poate fi greu de integrat intr-un recorder dvr din cauza cantitatii de munca grafica asociat cu importarea interfetelor
  • Examinati daca este rezistent la conditiile meteo nefarorabile

Ce alte aspecte sa mai considerati cand alegeti un recorder DVR?

Atunci cand alegeti un recorder dvr, trebuie sa examinati si:

  • Tipul de camera de supraveghere detinut (IP sau analog)
  • Modelul si producatorul pentru recorder si camerele de monitorizare video.

Va amintim ca tipul de camera pe care il detineti nu este singurul element care afecteaza compatibilitatea. Camerele de supraveghere ip vor necesita un recorder nvr. Trebuie sa verificati daca producatorul si modelul de recorder este compatibil with modelul si producatorul camerei de supravegehere video.

Hd-cvi, hd-tvi, ahd

Video-ul de definitie inalta (hd) prin cablul coaxial a reprezentat un mare progress in industria de gen din ultimii ani. Lupta constanta intre hd-cvi (high definition composite video interface), hd-tvi (high definition transport interface) si ahd (analog high definition) a facut ca fiecare producator sa adopte o tehnologie sau alta, fiecare dintre acestea avand plusuri si minusuri.

Multi dintre utilizator au dorit sa-si pastreze camerele de tip analog dar sa se bucure de tehnologiile noi hd. Astfel, au aparut recorderele dvr pentabrid care accepta camere de la producatori diferiti si cu tehnologii diferite.

Recordere pentabrid

Recorderele dvr pentabrid sustin tehnologii precum hdtvi, hdcvi, ahd, analog, si ip. Ele ofera mare flexibilitate instalatorilor si elimina multe dintre problemele care existau pana acum in monitorizarea video. Recorderele pentabrid constituie o solutie excelenta pentru sistemele de monitorizare complexe.

Tehnologia hdcvi

Hdcvi este tehnologia video standard care permite utilizatorilor sa transmita video hd prin cablul coaxial existent, fiind ideal pentru reducerea cheltuielilor. Abilitatile hdcvi au evoluat mult din 2012 cand au aparut pe piata. Modelul standard curent, hdcvi 3.0 are cateva atribute care il recomanda pentru o mare varietate de aplicatii de monitorizare.  Este prima tehnologie care asigura rezolutie 4k in sistemele bazate pe infrastructura coaxiala. Camerele cu functii de vizibilitate pe intuneric sunt compatibile cu astfel de modele.

Tehnologia hd-tvi

Hd-tvi este tehnologie de procesar si transportare de video in camerele de supraveghere hd si recorderele compatibile. Puteti conecta camere tvi de la producatori diferiti in acelasi recorder dvr.

Tehnologia hd-tvi sustine rezolutii prin acelasi cablu coaxial folosit de camerele cctv: 720p, 1080p, 3mp, 4mp, 5 mp si 4k. Daca aveti deja un sistem analog cctv puteti sa-l upgradati la sistem hd pentru ca veti folosi aceeasi infrastructura de cablu.

Tehnologia ahd

Tehnologia ahd este o tehnologie high definition de tip analog pentru camerele de supraveghere cctv ce folosesc cablu coaxial pentru transmiterea video-ului hd de la camerele de supraveghere la recorderul dvr. Ahd ofera rezolutie de la 720p la 8mp hd.

Compresia video

Recorderele dvr sunt capabile de compresie video h265, h265+ si h264. In timp ce compresiile h265 si h264 sunt cele mai noi formate de compresie video, h265 este cel mai eficient format care perimte recorderelor dvr sa stocheze dublu fata de modelele cu compresie h264.

Ce au in comun cele mai bune recordere DVR?

Cele mai bune sisteme DVR pentru camerele de supraveghere video vin cu functii multiple, precum aplicatii care permit vizualizarea inregistrarilor sau accesarea live a acestora din orice loc, in orice moment, atunci cand nu sunteti la locatia de monitorizare. Cu cat valoarea FPS este mai mare, cu atat mai performant va fi recorderul DVR.

Cele mai bune modele DVR vor include functie de vizibilitate nocturna, detectia miscarii si functii de alertare la detectia miscarii (trimise, de regula, prin aplicatia asociata), abilitatea de folosi hard-disk, timp indelungat pentru inregisttrare si, bine-ntelese, o interfata facil de operat de catre orice utilizator.

De cate canale veti avea nevoie la recorderul DVR?

Atunci cand examinati achizitionarea unui sistem de monitorizare DVR, fie ca este pentru casa sau pentru afacerea dvs, veti observa ca acestea pot veni cu numar diferit de canale. La rovision.ro gasiti recordere DVR cu 4, 8, 16 canale.

Canalele in monitorizarea video se refera la numarul de camere pe care sistemul DVR il poate sustine. Astfel, daca sistemul DVR ales are 4 canale, el va sustine 4 camere de supravegehere video. Un model 8 canale va sustine 8 camere, etc. Un sistem independent DVR poate sustine de la 4 la 32 de canale, respectiv de la 4 la 32 de camere. Numarul de canale de care aveti nevoie depinde de aria pe care doriti sa o monitorizati video. Cu cat aceasta este mai vasta, cu atat mai multe camere vor fi necesare pentru monitorizarea video a spatiului.

Cum stiti de cate canale veti avea nevoie?

Iata cateva exemple de aplicatii de monitorizare si sistemele DVR pe care vi le propunem pentru acestea:

  • Daca doriti sa supravegheati perimetrul casei dvs, un sistem cu 4 canale cu camere de supraveghere in fiecare colt al curtii va fi suficient.DVR ROV504 5 megapixeli 4 canale Rovision 6 in 1 AHD
    DVR ROV504 5 megapixeli 4 canale Rovision 6 in 1 AHD este compatibil cu orice camera AHD pana la 5MP si are valoare 25FPS in timp real pentru fiecare dintre cele 4 canale. Interfata grafica cu pictograme faciliteza operarare si recorderul vine cu software propriu pentru vizualizarea live de pe telefon prin Cloud prin aplicatia asociata.
  • Supravegherea intrarilor in banci, institutii, spatii comerciale necesita instalarea unui numar mai mare de camere video si, implicit, a unui recorder DVR capabil sa capteze imaginile surprinse.DVR Pentabrid 16 canale ROVISION ROV1B16-I inteligenta artificiala
    DVR Pentabrid 16 canale ROVISION ROV1B16-I vine cu functii de inteligenta artificiala, protectie perimetru si poate opera la temperaturi cuprinse intre -10 si 55 grade Celsius. Are si intrare audio, permitand comunicare bi-directionala.
  • Spatiile comerciale au nevoi superioare de monitorizare. Un recorder ca DVR Rovision ROV5116HE-4KL-I2 wizsense, 16 canale, 4K-N/5MP, Pentabrid HDCVI/AHD/TVI/CVBS/IP permite monitorizare multi-dimensionala prin functionalitatea iot.
    DVR Rovision ROV5116HE-4KL-I2 WizSense 16 canale
    Functia POS se refera la suprapunerea informatiilor despre bonurile pos eliberate de magazine; in cazul unui incident, va fi posibila identificarea suspectilor dupa bonuri. Recorderul poate si filtra automat alarmele false generate de frunze, animale, lumini de faruri. El va activa sistemul pentru a verifica tintele si ameliora precizia alarmelor.

Care este diferenta intre un DVR si un NVR?

In timp ce DVR inseamna Digital Video Recorder, NVR inseamna Network Video Recorder (recorder video de retea). Recorderul NVR foloseste camere IP care sunt avansate din punct de vedere tehnologic si au capacitatea de a inregistra si stoca imagini video in mod independent, prin intermediul conexiunii la internet. Sistemele DVR, insa, folosesc camere de tip analog ce nu sunt capabile sa stocheze independent imaginile. Ele vor trimite imaginile neprocesate prin cabluri coaxiale catrte recorderul DVR care va procesa, mai apoi, video-ul. In timp ce recorderul DVR codifica si stocheaza semnalele video, recorderul NVR stocheaza video-ul pe care camera il codifica.

Cele mai bune camere de supraveghere exterior in 2024

Blog Cele mai bune camere de exterior

Interesul in crestere al clientilor pentru monitorizarea video, precum si progresele uimitoate din domeniul tehnologiei, explica explozia de optiuni pentru clienti.

Indiferent ca doriti o camera de supraveghere video a curtii dvs sau a unei parcari de mari dimensiuni, aveti posibilitatea de a alege intre mii de modele. La cameresupraveghereieftine.ro veti gasi camere de supraveghere pentru bugete fixe si generoase, aplicatii simple si complexe. Cu putina atentie la performantele camerei, nevoile specifice de monitorizare si bugetul disponibil, veti putea achizitiona camerele de supraveghere cele mai potrivite pentru aplicatia dvs.

Cum selectati camerele de supraveghere exterior?

Stim ca multitudinea optiunilor poate ingreuna procesul de selectie, mai ales daca este prima data cand achizitionati camere de supraveghere video. Va sugeram sa urmariti cateva aspecte atunci cand navigate printre modele, pentru a finaliza cu achizitionarea celor mai potrivite camere de monitorizare pentru locatia dvs.

Vizibilitate pe timpul noptii

Orientati-va catre modele cu functii de vizibilitate nocturna pentru a fi siguri de eficienta monitorizarii video si in conditii de iluminare scazuta si noapte. Chiar daca aceste functii pot creste pretul produsului, un astfel de model este garantia ca spatiul este eficient protejat si pe timpul noptii.

Video de inalta calitate

Daca ne gandim ca, in cazul unui incident neplacut, efractii, doriti sa folositi imaginile surprinse de camera video pentru identificarea infractorilor, este de inteles de ce calitatea acestor imagini este esentiala. Achizitionarea unor camere de supraveghere incapabile sa ofere detaliile de care aveti nevoie compromite sensul supravegherii.

Lentile performante

Atunci cand vorbim despre camerele de supraveghere, trebuie sa ne referim si la lentile, intrucat ele asigura obtinerea (sau nu) de imagini de inalta calitate. Un video neclar nu va poate ajuta la identificarea intrusilor.

Raza de captare si capacitatea de zoom

Va doriti ca modelul achizitionat sa acopere cele mai importante si sensibile arii ale locatiei dvs. Din acest punct de vedere, camerele de supraveghere wireless constituie cea mai  buna optiune, ele asigurand flexibilitate maxima la instalare. In acelasi timp, trebuie sa instalati camerele in puncta strategice pentru identificarea miscarii.

Capacitatea de stocare

Pentru a fi siguri ca puteti accesa imaginile video surprinse oricand, aveti nevoie de un sistem de stocare de incredere. Stocarea in cloud este ideala pentru aplicatiile rezidentiale, in timp ce stocarea pe hard-disk hdd este esentiala pentru aplicatiile comerciale, industriale, etc.

Functii aditionale

Atunci cand vorbim despre camerele de supraveghere la exterior, este necesar sa amintim ca fiecare dintre functii isi are utilitatea sa, fiind potrivita sau nu pentru aplicatia dvs de monitorizare. Iata cateva dintre functiile care pot face diferenta:

Durabilitatea constructiei

Fiind instalata la exterior, va doriti camera de supraveghere cu rezistenta la conditiile meteo nefavorabile si elemente naturale (IP66 si IP67 sunt repere importante). Unele modele au rezistenta si la vandalizare (ik10), fiind potrivite in locatiile cu risc inalt de distrugere intentionata.

Motorizare

Cu aceasta functie, veti putea ajusta cu usurinta campul de vizibilitate al camerei. Functia este legata de vizulizarea de la distanta, in timp real, a imaginilor surprinse de camera.

Personalizare

camerele de supraveghere smart permit personalizarea operarii. Astfel, camera nu va trimite alerte despre miscari normale, ci doar cele care semnaleaza actiuni neobisnuite.

Iluminare automata

Modelele de noua generatie vin cu functii de iluminare automata. Daca functiile lor de detectie a miscarii sunt activate, ele vor aprinde automat lumina pentru inregistrare.

Care sunt cele mai bune camere de supraveghere exterior in 2022?

In magazinul nostru cameresupravegherevideo.ro veti gasi modele variate, ca si performanta, functii si pret. Comercializam produse de la hikvision, dahua, rovision, asytech si uniview iar selectia noastra include cateva dintre cele mai performante modele.

Camera supraveghere IP exterior Rovision 5MP

Rovision este unul dintre producatorii de echipamente de monitorizare video care demonstreaza, cu succes, ca acestea nu trebuie sa fie scumpe pentru a impresiona prin performanta si calitate. Camera supraveghere IP exterior Rovision 5mp este genul de camera cu functii impresionante si pret avantajos, convingand spre achizitie pana si cel mai pretentios client.

 

Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixaEste o camera cu tehnologie IP, rezolutie 5MP si lentila fixa de 3.6mm. Senzorul de 1/2.5” PS5510 PIXART CMOS ofera imagini de claritate superioara, camera captand si furnizand imagini detaliate chiar si in conditii de iluminare redusa. Iluminatorul IR100m este fundamental pentru aceasta abilitate.

Intrucat vine cu tehnologie PoE (power over ethernet), atat energia, cat si datele, sunt transmise printr-un singur cablu. Este un beneficiu esential pentru tehnologia PoE care reduce substantial cheltuielile de instalare. Puteti monta camera la o distanta de min 100m. Mai mult decat atat, nu va fi nevoie sa chemati un electrician pentru instalare, intrucat cablul ethernet este, de cele mai multe ori, deja montat in cladiri.

Functiile de care aceasta camera este capabila surclaseaza modele mai scumpe, printre cele mai semnificative fiind:

  • Analiza video inteligenta- ea poate identifica persoanele aflate in unghiul de vizualizare al camerei. Camera poate face diferenta intre animale si oameni
  • Functii de statistica
  • Alarma pentru regiuni
  • Alarma pentru limite
  • Obiecte instrainate
  • Blocare de video
  • Schimbarea scenariului

Camera este capabila de compresie video H.265AI/H.264+, compatibile cu H.265 si H.264, iar rezolutia este, dupa cum urmeaza:

  • 5mp 2592*1944@20fps
  • 4mp 2560*1440@20fps
  • 2mp 1920*1080@25fps
  • Sub-stream: 704*576@25fps
  • support 2d/3dnr

Aflata in clasa de protectie IP67 si capabila sa opereze la temperaturi variind intre – 40°c pana la + 60°c, camera rovision este, oricand, un model adecvat pentru aplicatii rezidentiale si comerciale de nivel mediu.

Camera Camera PTZ IP DarkFighter, 2.0 MP, Zoom optic 32X, IR 200 metri, Alarma audio si vizuala incorporata

Producatori precum hikvision nu mai au nevoie de nici o prezentare. O simpla privire asupra industriei de sisteme de monitorizare video v ava releva rolul acestui producator pentru monitorizarea video. Pentru selectia data, ne-am decis sa va oferim cateva detalii despre Camera PTZ HIKVISION DS-2DE7A232IW-AEB(T5)

.

 

HIKVISION DS-2DE7A232IW-AEBAceasta camera IP are lentila varifocala cu distanta de 2.8mm-12mm si senzor CMOS 1/ 1.8in Progressive cu auto-iris, oferind imagini cu rezolutie 2mp full hd 1080p, cu analiza video, clasificare precisa a tintei umane si a vehiculului bazata pe algoritmul AcuSense Deep Learning. Astfel, intensitata imaginii se pastreaza, claritatea fiind superioara.

Acest model vine cu tehnologie de ultima generatie ce permite vizualizarea imaginilor live pet imp de noapte pe distanta de maxim 50m. Din acest motiv, camera este excelenta in parcari si intersectii aglomerate, putand vizualiza numerele de inmatriculare. Mai mult decat atat, camera poate gestiona o lista de 2048 de numere (whitelist) si are o rate de citire lpr de 99%. Poate monitoriza simultan 2 benzi si capta imagini de la vehicule cu viteze pana la 120km/h.

Printre functiile speciale de care este capabila, amintim: ROI, DEFOG, BLC, HLC, IR CUT, 3dnr, detectia miscarii, setari imagine, AUTO ICR, WDR, EIS, anti-flicker.

Compresia video a camerei este H.264/mpeg4, iar cea audio este g.711/g.722.1/g.726/mp2l2. Bit rate-ul variaza intre 32kbps si 16mbps. Stocarea se realizeaza pe card micro SD de maxim 128GB.

Camera are 1 intrare/iesire alarma si 1 intrare/iesire audio. Poate fi alimentata prin 12DVC, dar si PoE. Gradul de protectie la intemperii este IP67, iar temperatura de functionare variaza intre 40 si 60 grade Celsius.

Camera de supraveghere Dahua IPC-HF81230E-E IP Box 12mp

Daca sunteti interesat de un produs de la un alt producator celebru, dahua, modelul Camera de supraveghere Dahua IPC-HF81230E-E IP BOX 12MP este cum nu se poate mai potrivit. Camera este ideala pentru supravegherea video a institutiilor oficiale, parcari, curti de institutii, spatii industriale.

 

Dahua IPC-HF81230E-E IP Box 12MPVorbim despre un modele ip de tip box ce are incorporat un senzor 1/1.7” 12mp Progressive Scan CMOS cu rezolutie 12mp la 20/30fps. Atunci cand vorbim despre costuri reduse de instalare pentru camerele de supraveghere cur fir, tehnologia PoE este cea mai avantajoasa. Ea exclude nevoia folosirii de cabluri separate pentru transmisia alimentarii si a datelor. Aceasta camera vine cu tehnologie PoE, iar flexibilitatea adusa este un factor esential pentru achizitionarea ei.

Lista functiilor pentru camera este lunga, dar ne limitam la cateva dintre ele:

  • Detectie sunet
  • Arie zona protejata configurabila
  • Harta temica
  • Detectie miscare
  • Analiza ivs: depasirea limitei de intrare, schimbare scenario, obiect abandonat/lipsa, numarare persoane, detectie faciala
  • Mod de lucur zi/noapte
  • BLC- compensarea luminii din spate
  • ROI- ameliorarea calitatii fragmentelor selectate din imagine
  • HLC- compensarea luminii din spate (in punct)
  • AGC- reglarea automata a amplificarii
  • D-WDR- iluminarea este dinamica si diversa
  • F-DNR- diminuarea zgomotului cauzat d ploaie
  • 3D-DNR- diminuarea digitala a interferentelor din imagini

Camera are microfon incorporat, dar puteti atasa microfon extern pentru o mai buna captare de sunt. Ea are intrare si iesire audio pentru streaming audio bidirectional.

Compresia camerei este e H.265+/H.264+. O puteti accesa cu usurinta de la distanta, prin aplicatiile valabile atat pentru iPhone (iDMSS), cat si pentru Android (gDMSS). Este posibil sa vizualizati imaginile surprinse si prin browserul de la calculator.

Camera IP Wi-Fi Mini PTZ, 4.0 Mp Hikvision DS-2DE3A404IW-DE-W

Camerele de supravgehere wireless au un loc aparte in categoria produselor de monitorizare, ele oferind cea mai mare flexibilitate in ceea ce priveste instalarea. Am ales sa va prezentam, pe scurt, Camera IP Wi-Fi Mini PTZ, 4.0 mp Hikvision DS-2DE3A404IW-DE-W.

 

WIFI IP Mini PTZ Hikvision DS-2DE3A404IW-DE/WAceasta este o camera rotativa PTZ IP care vine cu microfon speaker incorporat pentru supliniea informatiilor video cu semnal sonor. Totodata, camera are si flash integrat pentru iluminare avertizare. Imaginile oferite sunt de calitate superioara datorita senzorului 1/3’ Progressive Scan CMOS si au rezolutie 4mp (2560×1440)@25fps. Imaginile oferite pe timpul noptii sunt de calitate superioara, iluminatorul ir cut al camerei fiind activ pe o distanta de pana la 50m. Camera vine cu lentila zoom motorizat 2.8-12mm si are un unghi de vizualizare 96.7° – 31.6°.

Compresia camerei este, dupa cum urmeaza: H.265+/H.265/H.264+ /H.264/mjpeg. Caracteristicile pentru ptz sunt: pan: 350° viteza pan 0.1°~60°/s tilt: 90° viteza tilt: 0.1°~60°/s.

Intrucat camera are WI-Fi integrat, posibilitatile de instalare sunt multiple. Stocarea se face pe un card micro SD/SDHC/SDXC pana la 256GB. Nu va faceti griji pentru instalarea la exterior a camerei, intrucat aceasta are grad de rezistenta la elementele naturale IP 66 si poate opera la temperaturi intre -30 si 60 grade Celsius.

Tutoriale HIKVISION

Blog Banner Hikvision camere supraveghere Tutorial produse

Tutoriale si solutii camere/dvr-uri HikVISION

Cuprins

  1. Cum resetez parola DVR-ului Hikvision?
  2. Setari conectare internet
  3. DVR scoate zgomot 
  4. Configurare NVR wifi
  5. CONFIGURARE CAMERA IP/WIFI
  6. Resetare DVR/NVR – Factory defaults
  7. CONFIGURARE CAMERA IP/WIFI
  8. Resetare CAMERA IP/WiFi – Factory defaults
  9. SETARE INREGISTRARE VIDEO CU SUNET camera wifi

Cum resetez parola DVR-ului Hikvision?

SE APLICA LA TOATE DVR HIKVISION CLIENTUL TREBUIE SA AIBA INSTALAT ULTIMUL SOFT DE S.A.D.P pe laptop/pc. Gasesti aici ultima versiune S.A.D.P.
După descărcarea soft-ului, lansați expertul de instalare pentru a finaliza procesul de instalare. Se recomandă dezactivarea software-ului antivirus al computerului înainte de lansarea soft-ului SADP. Pentru a reseta parola se lanseaza programul care va identifica toate dispozitivele Hikvision aflate in retea.

Soft S.A.D.P pentru resetarea parolelor pentru DVR Hikvision

După ce dispozitivele sunt detectate și populate într-o listă (în nici o ordine specială), selectați dispozitivul, bifând caseta de selectare din dreapta și apăsați opțiunea Parolă uitată din colțul din dreapta jos al interfeței cu utilizatorul (Fig 1)
Va apărea o fereastră pop-up care conține instrucțiuni (Fig 2) Se apasa butonul Export pentru a exporta cheia de resetare a parolei.

 

Pasul 1 si 2 in resetarea parolei pentru DVR Hikvision

După apăsarea butonului EXPORT va apărea o nouă fereastră SELECT FOLDER. Pentru ușurință în utilizare, selectați DESKTOP ca director de export și faceți clic pe butonul selectare folder din partea de jos. (Fig 3) Va aparea un mesaj de succes.(fig 4)
După localizarea fișierului de resetare pe desktop, trimiteti acest fisier suportului tehnic pentru a reseta parola . garantie@rovision.ro / tehnic@rovision.ro Răspunsul din partea echipei de asistență tehnică va conține un fișier de resetare sau o cheie, denumită în general ENCRYPT (fișierul poate avea un nume modificat, dacă sunt trimise fișiere pentru mai multe dispozitive). După primirea fișierului de resetare, descărcați-l pe DESKTOP.

Pasi 3 si 4 pentru resetarea parolei pentru DVR Hikvision

NOTA: Vă recomandăm să rulați software-ul SADP ca administrator (faceți clic dreapta pe pictograma software-ului SADP, apoi faceți clic pe „rulați ca administrator”).
IMPORTANT
Echipamentul trebuie sa ramana conectat la retea si internet dupa exportarea fisierului pana cand se va face
resetarea propriu-zisa. (chiar si o zi, doua, etc)
In caz contrar, echipamentul nu se va reseta, iar fisierul devine nul.
Fisierul este valabil 24 ore de la primire.

Pentru a finaliza procedura de resetare, fișierul de resetare sau cheia vor trebui „importate” în dispozitiv, împreună cu o parolă nouă (rețineți, nu există o parolă implicită la care să resetați).
Pentru a „importa” fișierul de resetare, faceți clic pe butonul cu o ICONĂ FOLDER (Fig 5).
Va apărea o nouă fereastră DESCHISĂ. Selectați DESKTOP ca director de import și selectați fișierul de resetare și faceți clic pe butonul OPEN (Fig 6).

Pasi 5 si 6 pentru resetarea parolei pe DVR-urile Hikvision

Apăsați Deschidere și apoi continuați cu instrucțiunile ,
pentru a „importa” cheia securizată, faceți clic pe cheia INPUT KEY, apoi introduceți cheia furnizată de asistența tehnică (Fig 7)
Tastați noua parolă în câmpul PASSWORD NOU, apoi confirmați parola re-tastând parola în câmpul CONFIRM PASSWORD. Apăsați CONFIRMARE (Fig 8)
Va apărea un mesaj care anunță despre recuperarea cu succes a parolei.

Pasii 7 si 8 in resetarea dvr-urilor Hiikvision

 

SETARI CONECTARE INTERNET

De ce nu se conecteaza la internet DVR? Conectați un monitor și un mouse la DVR-ul Hikvision si asigurativa ca este conectat la internet prin cablu
Deschideți meniul principal DVR. Faceți clic pe Configurare. Selectati Network In fereastra deschisa bifati Enable DHCP si apoi selectati Apply

Pasi conectare la internet DVR Hikvision

DVR scoate zgomot 

Problema intalnita:

1. nu este HDD in DVR
2. este HDD in DVR dar nu este formatat
3. problema mecanica hard (blocat) sau intra in scurt
4. cablurile SATA sunt defecte

Configurare NVR wifi

 

Se seteaza aceeasi parola la activare NVR si camere wifi
La NVR se seteaza IP static si setat la Primary DNS sa aiba 8.8.8.8
Camera wifi sa aiba si ea setat IP Static pe cablu.
Camera se va conecta pe wifi la reteaua NVR-ului, se scoate cablul utp
La NVR se va seta la wifi la parola protocolul de securitate TKIP sau AES, important este sa fie ca cel al camerei
Se va bifa apoi Network bridging la NVR, din setarile pentru wifi
Imaginile de la Setari pentru a conecta NVR la internet sunt valabile si in acest caz, meniul este asemanator

 

Resetare DVR/NVR – Factory defaults

Se intra in Setarile DVR-ului →Maintenance/Mentenanta sau Intretinere
Se cauta Implicit/Setari implicite din fabrica/Factory Defaults, se apasa OK si se asteapta sa se restarteze DVR-ul.
Este posibil la unele DVR/NVR sa ceara parola de administrator inainte de a reseta.

Resetare DVR sau NVR Hikvision la setarile din fabrica

IMPORTANT.
Sa se seteze acelasi IP avut inainte sau lasat pe DHCP pentru a se conecta
la net.

CONFIGURARE CAMERA IP/WIFI

  • Se conecteaza camera cu cablu UTP la router.
  • Se instaleaza SADP tool pe un pc/laptop
  • Se va deschide softul si se va afisa ip-ul camerei.
  • Putem activa camera de aici, setandu-i o parola, apoi intrebarile de securitate necesare pentru resetarea parolei.
  • In functie de IP-ul camerei, se va proceda la a deschide Internet Explorer cu IP-ul afisat de SADP.
  • Daca IP-ul nu este in aceeasi clasa cu laptopul, va trebui intrat in Control
  • Panel la setarile adaptorului de retea, Properties – > la TCP/Iv4 → iar pe
  • Properties, apoi se adauga manual un IP din clasa corespondenta a camerei
  • Si la Subnet Mask se va da un singur click de mouse si va adauga singur Subnet-ul.
  • Dupa ce am setat IP-ul la laptop/pc, intram pe Internet Explorer si ne logam pe camera.
  • Putem seta parola la camera si direct din Internet Explorer fara SADP.

Resetare CAMERA IP/WiFi – Factory defaults

Se intra in browser Internet explorer si se acceseaza camera pe IP-ul aratat din SADP tool.
Se intra in meniu Configuration-> System – Maintenance-> si se apasa Defaults.
Se apasa OK si se asteapta pana camera se restarteaza.

Anumite camere au un buton fizic pentru resetare
In acest caz, se va scoate camera de la alimentare cu curent, si se apasa Butonul de reset. Tinand butonul apasat, alimentam din nou camera
Tinem apasat butonul pana cand se aude IR cut-ul declasandu-se in camera sau se schimba ledul de stare din culoare Rosie in culoare Albastra.

RESETARE PAROLA camera IP/Wifi sau DVR/NVR

Se instaleaza SADP TOOL, se bifeaza casuta din dreptul camerei care dorim sa o resetam, apoi ne ducem in dreapta jos si apasam pe scrisul rosu Forgot Password.
Se va deschide o casuta unde ne cere sa selectam modul de resetare:
– Prin scanarea cod QR cu aplicatia Hik-Connect sau HiLook si vom primi  pe mail codul de resetare
– Prin oferirea raspunsurilor la intrebarile de securitate (daca au fost setate)
– Prin exportarea fisierului XML, care se salva in pc/laptop, si mai apoi se va trimite pe mail la furnizorul de unde s-a cumparat camera.

IMPORTANT
Se va tine conectat la net si in priza echipamentul la care se doreste
Resetarea altfel fisierul exportat va fi null si va trebui exportat altul.
Se recomanda dimineata sa se faca exportul
Fisierul este valabil 24 ore de cand a fost emis.

Daca s-a resetat un NVR si avea camere IP/POE conectat la el, este posibil ca acele camere sa trebuiasca si ele sa fie resetate, parola veche va ramane setata in ele si nu se vor mai conecta la echipament. Se va sterge din contul din aplicatie si adaugat din nou echipamentul.

SETARE INREGISTRARE VIDEO CU SUNET camera wifi

    • Ne logam din browser Internet explorer pe IP-ul camerei
  • Intram la Configuration->Video/Audio->Video->Main STREAM->Video&Audio
  • Se apasa Save
  • Se intra la Audio->Codec 711ULA
  • Se apasa Save
  • Se intra la Live View si se apasa pe iconita de sunet in colt jos
  • ca sa fie activ sunetul

Camera supraveghere wireless cu microfon

Blog Camera supraveghere cu microfon

Camerele de supraveghere wireless reprezinta alternative excelente pentru sistemele cu fir. Acest tip de camere vine sa rezolve cea mai acuta problema adusa se sistemele cu fir: instalarea. Diferenta fundamentalta intre camerele de supraveghere wireless si cele cu fir este ca inregistrarile sunt transmise wireless de la camera la recorder.

Cum functioneaza camerele de monitorizare wireless cu microfon?

Camerele de supraveghere wireless transmit imaginile captate de la camera la recorder. Veti putea accesa inregistrarile fie prin intermediul unui dispozitiv incorporate sau in spatiul de stocare Cloud. Sistemele wireless se conecteaza la reteaua dvs Wi-Fi (fie wireless , fie prin cablu) si necesita o sursa de alimentare.

 

Camera supraveghere IP Wi-Fi PTZ 2MP cu microfon

Atunci cand alegeti camere de supraveghere wireless cu microfon, veti putea beneficia de informatii sonore care completeaza informatiile vizuale si chiar transmite un mesaj persoanelor aflate in campul vizual al camerelor.

La rovision.ro veti putea gasi multe modele de astfel de camere, ce acopera nevoi de supraveghere si bugete dintre cele mai diverse ale clientilor nostri.

Spre exemplu, Camera supraveghere IP wifi PTZ 2MP lentila 3.6mm audio bidirectional este foarte apreciata de parintii care doresc monitorizarea copilului, dar si a persoanei care il ingrijeste atunci cand sunt plecati. Cu ajutorul ei, puteti monitoriza incaperi pana in 100 metri patrati. Camera asigura audio bidirectional si poate reda sunetul transmis de catre telefonul mobil cu ajutorul aplicatiei asociate.

Ce beneficii aduc camerele de supraveghere wireless cu microfon?

Daca sunteti in cautarea unor camere de supraveghere, va sugeram sa acordati putina atentie asupra beneficiilor aduse de modelele wireless.

 

Camere supraveghere cu microfon bidirectional

Instalare facila

Instalarea rapida si usoara constituie cel mai important beneficiu al sistemelor wireless, mai ales prin comparatie cu sistemele cu fir. Nu va fi nevoie sa gauriti peretii, sa treceti cabluri prin toata casa pentru a face legaturile intre camerele de monitorizare si recorder.

Camerele de supraveghere wireless se pot conecta la reteaua Wi-Fi pentru a transmite inregistrarile, nefiind nevoie de cabluri de la recorder la camerele de supraveghere. Prin urmare, camerele de supraveghere wireless cu microfon sunt mai flexibile in ceea ce priveste locul de montaj. Singura limitare legata de instalare a acestor camere este adusa de accesul la o sursa de alimentare.

Exista modele wireless cu optiunea de cablare de la camera la recorder—un aspect important cand montati camerele in zone fara acoperire wireless.

Flexibilitate

Spre deosebire de camerele de supraveghere cu fir care sunt permanente, sistemele wireless sunt nu doar simplu de instalat, dar si de demontat si amplasat in alte locatii. Prin urmare, sistemele wireless sunt ideale pentru chiriasi sau clienti comerciali cu locatii temporare.

Monitorizarea unor astfel de locatii este mai simpla cu ajutorul unor camere precum Camera IP WI-FI Mini PTZ, 4.0 mpaudio, Flash – HIKVISION DS-2DE3A404IW-DE-W. Aceasta vine cu microfon incorporat, avertizare flash si are un iluminator IR activ pana la 50m. Camera are si Wi-Fi integrat si reprezinta o investitie importanta in securizarea spatiilor comerciale de dimensiuni mici si medii.

Accesare facila

Camerele de supraveghere wireless cu microfon pot fi amplasate chiar si la 30m distanta de receiver fara a pierde din puterea de a capta semnal. Mai mult decat atat, semnalul va trece prin metal, pereti, lemn, sticla si plastic. Veti putea accesa cu usurinta camerele wireless si verifica inregistrarile oriunde v-ati afla. Puteti pleca in vacanta, calatori, lucra la mare distanta, fara a va ingrijora de protectia proprietatii dvs.

Camera de supraveghere Dahua IPC-A26HP-V2 este o astfel de alegere excelenta pentru supravegherea resedintei la interior. Camera vine cu microfon si difuzor incorporat, microSD si poate fi accesata de la distanta prin aplicatie.

Siguranta inregistrarilor

Cele mai multe dintre camerele de supraveghere wireless cu microfon vor salva informatiile direct in cloud. De cele mai multe ori, ele au functii de alertare la efractie, evenimente neobisnuite. Un infractor decis ar putea patrunde si distruge cu usurinta camerele de supraveghere cu fir, facand imposibila identificarea lui. Acest fapt nu este posibil in cazul camerelor de supraveghere wireless, din moment ce inregistrarile sunt stocate si alternativ; distrugerea inregistrarilor din Cloud nu este posibila.

 

 

Siguranta inregistrarilor

Camerele de supraveghere wireless cu microfon folosesc metode de incriptare sigure pentru a dubla datele digitale. Inregistrarile vor fi protejate nu doar de atacurile fizice, dar si de cele cibernetice. Mai mult decat atat, camerele vor inregistra si in cazul intreruperilor de curent, ele folosing surse de energie independente.

Daca sunteti in cautarea unui sistem de monitorizare la exterior pentru o aplicatie complexa comerciale, va recomandam acest Kit supraveghere basic format din 4 camere. Camerele de supraveghere Wi-Fi au microfon incorporat, iar sistemul este capabil de functii inteligente (detectie faciala, obiect lipsa/abandonat). Iluminatorul IR80m face posibila monitorizarea pe timpul noptii a unei suprafete generoase si puteti accesa cu usurinta imaginile surprinse prin intermediul aplicatiei de telefon.

Camera supraveghere IR 80m

Blog Camera supraveghere IR 80m

O intrebare comuna atunci cand vorbim despre camere de supraveghere este “La ce se refera senzorul smart IR?” Senzorul smart IR constituie o tehnoolgie cu care anumite camere de supraveghere vin; ea ajusteaza intensitatea cu care LED-urile infrarosii ale camerei compenseaza pentru distanta unui obiect, astfel incat tehnologia infrarosy sa nu supra-expuna obiectul.

De ce a aparut tehnologia smart IR?

Tehnologia smart IR a fost dezvoltata pentru a se rezolva problema LED-urilor infrarosii care albesc imaginea (chipurile umane, spre exemplu) atunci cand obiectul este prea aproapre de LED-urile IR din camerele de supraveghere nocturna.

 

IR cut module

Spre exemplu, daca achizitionati o camera de supraveghere cu IR 20m (Camera supraveghere exterior AHD full hd 1080p 30m IR ZAN30W-200– un model potrivit pentru monitorizarea intrarilor in cladiri de birouri, parcari, scari de bloc, centre comerciale si garaje) si oamenii se apropie la o distanta foarte mica (1,5-3m), va apare efectul de albire a imaginii.

O alta particularitate a camerelor de supraveghere HQ este ca LED-urile IR asigura o distribuire egala si echilibrata a iluminarii.

Cum functioneaza camerele cu tehnologie IR?

O camera IR masoara caldura/energia infrarosie a obiectelor aflate in campul ei de vizualizare. Datele obtinute sunt convertite in imagine electronica ce arata suprafata obiectelor in acord cu temperaturile lor.

Care sunt caracteristicele acestor camere?

Caracteristicile fundamentale ale camerelor cu tehnologie IR sunt, dupa cum urmeaza:

  • Captureaza imagini precise si de inalta calitate, fiind capabile sa ajunga si la 76,800 pixeli
  • Folosesc sisteme optice intersanjabile
  • Pot veni cu focus automat sau manual
  • Au un unghi larg ce le permite sa acopere arii mai generoase
  • Vin cu tehnologii capabile sa se adapteze immediate la modificarile bruste de iluinare
  • Pot veni cu sistem independent de rotatie pentru ecran, ceea ce le permite sa obtina o vizualizare mai buna.

Ce reprezinta distanta IR?

Distanta IR este distanta de la camera pe care LED-urile IR o pot ilumina. Toate camerele care au iluminare IR vor ilumina obiectele la distanta de identificare pentru lentilele de care dispun. La rovision.ro, veti gasi modele cu IR variind de la 5 m pana la 150m.

Care sunt beneficiile aduse de camerele IR 80m ?

Camerele de supraveghere IR 80 sunt din ce in ce mai intalnite in numeroase aplicatii de monitorizare video intrucat ele aduc multe beneficii in ceea ce priveste controlarea spatiilor. Iata beneficiile primordiale aduse de aceste camere:

Inregistreaza pe timpul noptii

Cele mai multe acte infractionale se intampla pe timpul noptii, cand infractorilor le este mai usor sa actioneze. Cu ajutorul unor camere IR 80, imaginile pot fi obtinute cu claritate chiar si pe timpul noptii, amplificand nivelul de securizare atunci cand nu exista lumina naturala sau artificiala in zona.

Spre exemplu, Kit supraveghere basic format din 4 camere 8MP + 1 camera wi-fi CADOU, reprezinta o solutie completa pentru monitorizarea unor spatii de mari dimensiuni (parcari, garaje, curti de institutiie). Kitul include camere de supraveghere IR 80m si microfon integrat, informatia sonora dubland informatia vizuala, sporid eficacitatea monitorizarii. Imaginile pot fi accesate prin aplicatie de pe telefon, iar recorderul DVR are 4 canale pentru intregistrare.

Sunt compatibile cu alte dispozitive de securizare

Camerele IR 80m pot fi conectare cu alte dispozitive pentru a asigura supravegherea eficienta si precisa a unei locatii. Prin intermediul echipamentului software, imaginile de la aceste camere pot identifica chipuri umane si masini, genera rapoarte automate si alte functii interesante pentru monitorizare. Imaginile pot fi analizate si tipul de amenitare poate fi identificat, diminuandu-se alarmele false.

In magazinul rovision.ro gasiti astfel de modele, iar Camera de supraveghere Dahua IPC-HFW5541T-ASE-0280B reprezinta un model valoros. Camera face parte din seria AI wizmind si foloseste cele mai noi tehnologii de inteligenta artificiala. Cu aceasta camera, se pot identifica vehicule si persoane, asigurand monitorizare precisa.

Nu au limite de vizibilitate

Obiectele care se afla intre intrusi si camere (copaci) nu altereaza performantele lor. Intrucat ele se bazeaza pe identificarea caldurii emise de corpuri, ele vor fi capabile sa identifice o efractie.

Au preturi avantajoase

Camerele de supraveghere IR80m inregistreaza si pe timpul zilei sau in conditii de iluminare artificiala, eliminandu-se nevoia de alte dispozitive pentru monitorizare.

Aceste camere reduc si necesarul de personal prezent fizic in zonele cu vizibilitate redusa, ceea ce reduce si costurile intregii aplicatii de monitorizare. Astfel de modele au consecinte importante pentru sistemele de supraveghere video, permitand monitorizarea spatiilor fara lumina artificial pe timpul noptii.

Cum pot fi folosite camerele de supraveghere IR80m?

Daca doriti sa monitorizati un spatiu de la distanta (Camera supraveghere 5MP IP ROVISION este excelenta in acest sens, venind cu functie de detectie a miscarii), iata cateva sugestii pentru obtinerea celor mai bune rezultate:

  • Alegeti camere cu lentile varifocale pentru a acoperi un camp mai larg. Veti putea face zoom pentru a identifica detalii la distanta fara a pierde din calitatea imaginii.
  • Camerele cu rezolutie inalta (5MP si 4K) vor asigura imagini si video-uri de inalta calitate
  • Alegeti modele de la producatori de incredere (Dahua, Hikvision, Rovision- le gasiti la rovision.ro)
  • Selectati camere care va vor ajuta la depistarea detaliilor chiar si pe timpul noptii

Cel mai bun kit supraveghere pentru casa ta in 2024

Blog Cel mai bun kit supraveghere pentru casa ta in acest an

Nu ai nevoie de un expert sa iti instalezi sistemul de securitate acasa. Alegand un kit supraveghere, primesti la pachet cele mai bune functii de care ai nevoie pentru siguranta casei tale. Un astfel de kit de supraveghere contine tot ce ai nevoie pentru a incepe sa monitoriezi fiecare miscare din jurul casei tale sau chiar a companiei. Camere supraveghere, sisteme de stocare a informatiilor, card de memorie, acumulatori si toate accesorile de care ai nevoie pentru a-ti instala singur un sistem de supraveghere acasa.

Fie ca ai nevoie de una, doua sau mai multe camere supraveghere, pe site https://staging.rovision.ro/ gasesti mai multe variante din care poti alege.

Ce kit supraveghere poti alege pentru casa ta? Recomandari

Primul kit supraveghere video pe care il recomand este produs de Hikvision. Este alegerea ideala pe care o poti face daca ai nevoie de un sistem usor de instalat cu doar o singura camera de supraveghere rezistenta la intemperii. Contine o camera de interior tip dome marca Hikvision cu IR, un DVR cu 4 canale 1080p, cablu gata mufat si o sursa de alimentare. Deci, tot ce ai nevoie este sa o comanzi si sa o instalezi, apoi poti avea imagini clare datorita camerei ce poate filma pana la o rezolutuie de HD de 720p si chiar pe timp de noapte datorita senzorului IR cu raza de 20 de metrii.

Kit sistem supraveghere video 1 camera 2MP interior complet Hikvision IR 20 m cu DVR

Astfel chiar daca camera este plina de praf sau temperatura in incaperea in care filmeaza este foarte scazuta, nu o sa ai probleme cu ea. Partea cea mai buna este atat pretul mic cat si faptul ca fiind un sistem de tip DIY il poti instala singur, deci nu o sa mai fie nevoie sa chemi un expert pentru asta, astfel economisesti atat bani cat si timp. Poti gasi acest kit de supraveghere aici: https://staging.rovision.ro/produs/kit-sistem-supraveghere-video-1-camera-interior-complet-hikvision-ir-20-m-cu-dvr-meniu-romanacloudsoft-telefon-mobil-inclus/

Un alt kit supraveghere cu o camera de la producatorul Dahua pe care il poti alege daca ai nevoie de doar o camera de supraveghere exterior. Kit-ul contine o camera supraveghere exterior de tip bullet care inregistreaza imaginile la o calitate de 720p  iar noaptea poate inregistra imagini clare datorita senzorului IR cu raza de pana la 20 de metrii, beneficiezi de transmisie rapida a imaginilor in timp real prin cablul coaxial. DVR-ul integrat in kit marca Rovison suporta tehnologiile HD-CVI, Analog, AHD si HD-TVI. Tot ce v-a trebui sa cumperi extra si nu este inclus in kit este un Hard Disk care iti permite stocarea inregistrarilor.

Sistem supraveghere profesional complet 4 camere exterior full hd 20 m IR- DVR 4 canale- accesorii Daca vrei poti avea acces live la inregistrarile audio si video direct pe telefonul tau indiferent de sistemul de operare al acestuia.  Gasesti acest kit de supraveghere doar cu un click aici: https://staging.rovision.ro/produs/kit-profesional-complet-sistem-4-camere-supraveghere-exterior-full-hd-30-m-ir/

Daca ai nevoie de un kit supraveghere cu camere termoviziune, iti recomand un sistem de la Hikvision. Acest sistem are inclusa o camera termografica ce poate detecta temeratura corpului in doar o secunda. Este ideala pentru detectarea febrei in zonele aglomerate, o poti alege in restaurantul tau, la birou, este ideala pentru aeroprorturi, gari si spatii comerciale unde vrei sa ai un control asupra situatiei si o inregistrare live a fiecarei persoane cu temperatura care intra in raza ei de actiune. Acest tip de camera te ajuta sa detectezi usor o persoana posibil infectata cu Covid-19 care prezinta simptome de febra si il poti izola rapid de ceilalti angajati pentru a evita raspandirea virusului in comapania ta. Un mare avantaj pe care il are acest kit de supraveghere este ca detecteaza temeratura de la distanta, oferindu-ti astfel siguranta distantarii sociale. Sistemul este echipat cu o alarma care te atentioneaza atunci cand camera detecteaza o temeratura ridicata. Gasesti acest kit supraveghere aici: https://staging.rovision.ro/produs/kit-supraveghere-complet-cu-1-camera-video-1mp-dahua-dvr-4-canale-rovision/

Daca ai nevoie de un sistem de supraveghere cu camere wireless iti recomand acest kit supfraveghere cu 4 camere IP de la Hikvision. Camerele sunt echipate cu microfon pentru a-ti oferii informatii audio, de asemenea calitatea imaginii este de 720p. Raza de actiune a senzorului IR de 30 de metrii iti permite vizualizarea clara a imaginilor de pe timpul noptii. Ai posibiliatea de a alege cand vrei sa functioneze camerele, daca instalezi camera la casa de vacanta de exemplu, poti seta ca inregistrarea sa porneasca doar atunci cand camerele de supraveghere detecteaza miscare. Mai multe detalii despre acest kit de supraveghere gasesti aici: https://staging.rovision.ro/produs/sistem-supraveghere-wireless-4-camere-ip-2mp-hikvision-nvr-4-canale-si-hdd/

Dupa ce am aruncat o privire celor mai populare kituri de supraveghere va prezentam cel mai fiabil si mai sistem de supraveghere din stockurile noastre. Acesta este un kit IP complet de la Rovsion oem Hikvision format din 4 camere de supraveghere video 2M (Rezolutie de 2MP FULL HD) cu infrarosu pe timp de noapte de pana la 30 de metri, 1x NVR 4 Canale POE, cu Hard de 1TB WD Gata montat + toate accesoriile necesare pentru punerea in functiune.

Kit supraveghere IP 4 camere exterior POE 30m Full HD 2MP infrarosu unghi 93 grade gata configurat inclusiv HDD 1 TB si 4 cabluri de 18 m Il poti achizitiona aici: https://staging.rovision.ro/produs/kit-supraveghere-ip-4-camere-exterior-poe-30m-full-hd-2mp-infrarosu-unghi-93-grade-gata-configurat-inclusiv-hdd-1-tb-wd-cu-aplicatie-mobila-si-cabluri-18-metri/

De unde cumpar alte accesorii de care am nevoie?

Daca o sa mai ai nevoie de alte accesorii pentru a complecta sistemul tau de supraveghere, le poti gasi pe site, acceseaza https://staging.rovision.ro/ si alege tot ce crezi ca o sa mai ai nevoie. Comanda acum produsele de care ai nevoie pentru a-ti securiza casa, compania sau magazinul, de asemenea pe site gasesti si multe dispozitive inteligente pentru o casa smart.

Beneficiaza acum de cele mai mici preturi ale sistemelor de supraveghere, doar la Rovision.

Vezi si: Top 5 Sisteme de Supraveghere cu 4 Camere – Ghid Complet de Achiziție

Camere Supraveghere Inteligente (Cu Recomandări)

Blog Camere supraveghere inteligente

Camere supraveghere cu inteligenta artificiala AI

Atunci cand ne gandim la camerele de supraveghere, le percepem ca pe niste ochi digitali, care urmaresc pentru noi sau chiar pe noi, in functie de aplicatia de monitorizare. Cu toate acestea, ele sunt ca niste portaluri, fiind utile atunci cand cineva se uita prin ele. Cu toate acestea, cele mai multe camere de supraveghere sunt pasive. Ele sunt instalate pentru a indeparta posibilii intrusi sau pentru a oferi dovezi in cazul unor incidente neplacute.

Tehnologiile se modifica, din fericire, tot timpul. Inteligenta artificiala (AI) ofera camerelor de supraveghere “minte” pentru a completa “ochii”, permitandu-le sa analizeze video-urile captate fara interventia omului. Aceste camere aduc beneficii importante pentru siguranta publicului, ajutand politia sa identifice mai usor infractiunile si accidentele. In plus, ele au aplicabilitate in proiectele stiintifice si industriale.

 

Cum functioneaza camerele de supraveghere AI?

Cum pot fi camerele de supraveghere AI atat de inteligente incat sa inteleaga ce se intampla si sa ne semnaleze atunci cand se petrec incidente? De fapt, senzorul cu care ele vin si hardware-ul sunt principalele motive pentru performantele camerelor de supraveghere AI.

Spre deosebire de camerele de supraveghere traditionale, modelele AI genereaza modele 3D updatate pentru ariile de monitorizare. Astfel, doar miscarile 3D ale oamenilor si animalelor pot actiona o alerta pentru camerele de supraveghere AI.

Cu ajutorul tehnologiei deep learning (invatare profunda), camerele de monitorizare AI pot identifica adulti, copii, animale si fete necunoscute, alertandu-va doar cand apare un pericol sau cand un eveniment anume se petrece.

Pentru a identifica anumite miscari, camerele de Securitate AI pot recunoaste comportamente pre-setate, precum ridicarea unui obiect si plasarea lui in buzunar. In magazinul rovision.ro gasiti astfel de modele, la preturi potrivite bugetelor de diverse dimensiuni. Camera IP Dome Dahua IPC-HDBW5231R-ZE, POE este o alegere potrivita pentru monitorizarea la interior a unui magazin, avand functie de identificare a fetelor, dar si a obiectelor lipsa/abandonate.

De cele mai multe ori, camerele de supraveghere AI vor corela imaginile captate cu miscarile predefinite si vor declansa o alerta atunci cand un eveniment atipic este detectat.

Care sunt beneficiile fundamentale ale camerelor de supraveghere AI?

Camerele de supraveghere AI sunt din ce in ce mai populare si tot mai multi producatori realizeaza modele si sisteme de supravgehere cu functii inteligente care nu erau posibile in trecut. La rovision.ro, veti gasi camere de supraveghere AI de la producatori de incredere (Dahua, Hikvision, Rovision). Cateva dintre cele mai importante functii de care sunt capabile camerele Ai sunt precizate mai jos.

Detectia oamenilor si a animalelor

[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””]Functia de detectie a persoanelor reduce cu 95% alarmele false[/dt_highlight]

Cea mai importanta functie si cea mai impresionanta, de altfel, este capacitatea camerelor de supraveghere AI de a identifica diferentele intre elementele naturale, oameni si animale de companie.

Prin urmare, veti fi alertat numai cand intrusi reali se afla in incinta proprietatii dvs. Nu veti primi notificari din cauza frunzelor de copaci sau a luminii, asa cum camerele de supraveghere traditionale o pot face. Multe dintre modelele traditionale au progresat, reducandu-se numarul alertelor false prin utilizarea unui senzor de miscare PIR.

Kit supraveghere basic format din 4 camere vine cu recorder DVR si impresioneaza prin functiile AI: recunoastere/analiza faciala, protectie perimetrala (filtreaza alarmele false cauzate de surse de lumina, animale, elemente naturale), stocarea inregistrarii, SMD Plus (smart Motion Detection).

Recunoastere faciala

Un alt beneficiu adus de camerele de supraveghere AI este functia de recunoastere faciala, care ajuta camerele sa identifice fetele familiar. Astfel, puteti seta camera sa fiti alertate numai cand fetele necunoascute intra in camera de actiune a camerelor.

 

Camere cu recunoastere faciala

Mai mult decat atat, camerele de supraveghere AI isi pot “aminti” personale suspecte, precum cea care a intrat prin efractie in casa dvs si sa identifice imediat chipul daca aceasta revine. Camera IP Dome Dahua IPC-HDBW5231R-ZE, POE este un bun exemplu in acest sens.

Detectarea comportamentelor neobisnuite

Unele camere de supraveghere AI pot colecta date si analiza o scena pentru a identifica ce este normal pentru o anumita situatie. In cazul in care o camera AI detecteaza un eveniment atipic, sistemul va trimite imediat o alerta prin modul de alertare ales de client. Aceasta functie este esentiala in supravegherea spatiilor comerciale, magazine pentru a prinde hotii care iau obiecte mici si le introduc in buzunare.

Sistem supraveghere profesional cu 4 camere HDCVI Dahua 5MP este o optiune sigura pentru magazine, venind cu functii de detectie obiect lipsa/abandonat, dar si detectie faciala.

Monitorizarea obiectelor

Pentru prima oara, camerele AI fac posibila urmarirea si analizarea miscarii obiectelor. Spre exemplu, daca o fata noua intra in casa, camerele de supraveghere AI vor realiza zoom si analiza tinta in mod automat, inregistrand un video sau fotografiind persoana suspecta.  Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3.6mm permite identificare persoanelor aflate in campul vizual al camerei si face diferenta intre animale si pasari.

 

Supraveghere obiecteRecunoasterea vocii

Camerele de supraveghere AI nu doar inteleg ceea ce vad, dar si ceea ce aud, putand prelua comenzi. Astfel, puteti vorbi direct in camerele de supraveghere AI si transmite ce doriti sa cautati. Spre exemplu, poate vreti sa vedeti momentul intoarcerii copilului de la scoala. Multi parinti gasesc Camera de supraveghere inteligenta IP Wi-Fi 1MP o alegere excelenta pentru supravegherea copiilor lor!

Care este scopul unei camere de supraveghere?

Blog scopul unei camere de supraveghere

Camera de supraveghere rovisionÎn acest articol intenţionăm să  explicăm un concept important în proiectarea sistemelor de supraveghere CCTV. Scopul unei camere de supraveghere este de a capta imagini adecvate, de la distanţa asteptată din etapa de proiectare. Dar când vorbim despre supraveghere video, nu ne putem referi doar la imaginea pe care o putem  obţine, trebuie să facem distincţie în a avea un cadru general şi a dispune de focalizarea şi detaliile dorite.

Desigur, pe lângă distanță, trebuie să ţinem cont şi de alți factori pentru a stabili scopul unei camere de supraveghere. Acești factori sunt definiți de utilizarea și scopul urmărit a fi realizat cu sistemul de supraveghere video, adică  imagine de referinţă, detecţie, recunoaștere sau identificare a un anumit tip de obiect sau persoană.

 

Detectie

Obiectivul de detecţie se referă la capacitatea unei camera de supraveghere, indiferent de tip, de a detecta o modificare a imaginii capturate. Poate fi o mașină, o persoană sau un animal. Există camere care detectează mișcări la 20 de metri și altele care le detectează la 200 de metri în funcție de tipul camerei sau de distanța focală a obiectivului utilizat. Detecţia este o caracteristică de bază a sistemului de supraveghere video care, în multe cazuri, trebuie consolidată cu capacități suplimentare care să permită luarea deciziilor adecvate de către utilizatorul sau operatorul sistemului de supraveghere video.

Recunoastere

recunoastere silueteAtunci când ne dorim ca o imagine să permită recunoașterea, vrem să ne asigurăm că este posibil să discernem dacă în imagine este  este o persoană, un vehicul sau un animal într-un mod cert.

Conceptul de recunoaștere este condiționat de nevoile specifice a ceea ce este necesar să recunoască. În unele cazuri, poate fi necesar să treceți dincolo de recunoașterea unei persoane și poate fi necesar să discerneți alte detalii relevante sau, în cazul unui vehicul, pentru a putea identifica de exemplu, numărul de înmatriculare, atât pe timp de zi, cât şi pet imp de noapte.

În sarcinile de supraveghere bazate pe analiza video care transmit alarmele către un dispecerat, este un lucru obișnuit ca operatorii  să ştie dacă alarma a fost cauzată de un animal sau există o posibilă intrare de intrușii din zona protejată și echipa de intervenţie ar trebui notificată să intervină.

Identificare

identificare facialaÎn supravegherea video a incintelor publice este obișnuit ca pentru un control și supraveghere adecvat să fie necesar ca cel puțin la intrări și ieșiri sau la anumite puncte critice, nivelurile de definire a imaginii să permită stabilirea nivelului numit identificare.

Putem spune că o imagine permite identificarea atunci când forma detectată (persoană, animal sau vehicul) poate fi vizualizată cu un nivel de claritate și rezoluție care permite identificarea unei anumite fețe sau a unui număr de înmatriculare.

 

Cum să alegi camera de supraveghere potrivită?

În funcție de nevoile specifice de supraveghere video, va fi recomandat să alegeţi utilizarea unui anumit tip de camera, convențională sau PTZ. Selectarea tipului de cameră și a distanței până la planul vizual trebuie să fie satisfăcător va condiționa tipul de cameră și obiectivul care trebuie utilizat.

Cu o cameră convențională, bullet sau dome, vom avea o capacitate mare de recunoaștere și identificare. Mai ales dacă folosim camere cu senzori sau lentile puternice și de înaltă definiție care permit adaptarea câmpului vizual la distanța corespunzătoare de obiectiv.

Camerele dome PTZ oferă o capacitate de vizualizare sporită, deoarece au un unghi de deschidere mai mare. În plus, se pot roti pe axa lor pe verticală și orizontală, dar în general sunt pregătite pentru o vedere de ansamblu sau pentru o identificare mai precisă decât în cazul utilizării camerelor fixe.

Raza de actiune si viziunea pe  timp de noapte

Camerele convenționale vor avea nevoie de suport de iluminare prin sisteme cu infraroșu sau iluminat exterior cu lumină albă, astfel încât senzorul camerei să poată captura imagini pe timp de noapte. Fără această iluminare de sprijin, acestea ar fi complet inutile.

 

supraveghere-pe-timp-de-noapteAcelași lucru este valabil și pentru camerele dome PTZ, care necesită iluminare exterioară, infraroșu sau lumină laser pentru a fi operaționale noaptea.

Camerele de supraveghere nu includ de obicei aceste informații, complete şi detaliate,  pe care trebuie să le cunoaștem pentru a define scopul unei camere, înțelegând că pentru noi nu este relevantă doar exprimarea distanţei in metri, ci să știm care este capacitatea sa de detecţie, recunoaștere și identificare în funcție de nevoia specifică a supravegherii pentru fiecare proiect în parte.

Atunci când realizaţi un proiect de sistem de supraveghere, este necesar să verificați, prin calcule de o anumită complexitate, cerințele tipului de cameră, obiectiv și distanță focală optimă care ar trebui utilizate în fiecare locație pentru a ști exact ce capacitate de detecţie vom avea. Fiecare cameră are obiective diferite și unghiuri de vizualizare diferite, care vor determina capacitatea de detectare a acesteia.

Camerele de supraveghere reprezintă o parte importantă a instalării sistemelor de securitate. Poate că acestea reprezintă cea mai complexă parte a studierii și analizei, deoarece există multe mărci și soluții pe piață și nu toate vor da aceleași rezultate.

Importanta câmpului vizual orizontal

Camerele nu ar trebui alese numai pentru capacitatea de detecţie, recunoaștere sau identificare. De asemenea, trebuie să ținem cont de alți parametri importanți, cum ar fi câmpul vizual orizontal al camerei. În funcție de dimensiunea obiectivului, camera va acoperi o suprafață de vizualizare mai mare sau mai mică. Atunci când alegem camera, trebuie să știm ce grad de deschidere trebuie să vizualizăm în jurul punctului central al imaginii.

camp vizualDistanța focală a obiectivului, care este dată în milimetri, este cea care determină unghiul de vizualizare orizontal. Astfel, de exemplu, un obiectiv cu o distanță focală de 13 mm va avea un unghi de vizualizare orizontal de 108 °.

Pentru a ne oferi o idee mai precisă, un obiectiv cu unghi ultra-larg, cunoscut și sub numele de ochi de pește, poate acoperi un câmp de vedere orizontal de 180 de grade.

Tipul camerei, capacitatea senzorului și obiectivul camerei ne vor spune, făcând calculele corespunzătoare, care va fi capacitatea de detecţie a camerei. Vom cunoaște distanţa în metri și gradul de identificare posibil.

Astfel, cu acest tip de calcule putem cunoaște, spre exemplu, care este capacitatea specifică a unui tip de cameră.

Dacă optăm pentru o cameră precum Megapixel Dome care are: 5 megapixeli; o optică 30X; un obiectiv de 4,3 până la 129 mm; senzor 1 / 2.8 ”), putem identifica fețe la 80 de metri și le putem identifica chiar și în situații complexe. Cu această cameră putem realiza recunoașterea la 300 de metri și 1500 de metri pentru a ști dacă există sau nu o persoană.

În cazul în care nu sunteţi 100% siguri, de ce modele, specificaţii şi funcţionalităţi ale camerelor de supraveghere aveţi nevoie, întrebaţi un specialist in domeniu, înainte de a face investiţia. Alfel, nu veţi obţine rezultatele scontate iar înlocuirea acestora va creşte în mod complet nejustificat preţul plătit. Echipa ROVISION şi reţeaua de parteneri, distribuitori sau  instalatori/montatori, vă stă la dispoziţie, indiferent de ce întrebări sau clarificări aţi avea nevoie.

Spor şi inspiraţie în alegerea celui mai bun sistem de supraveghere pentru dvs.!

Despre sisteme de supraveghere video

Blog Despre sisteme de supraveghere video

1. De ce sa cumpar kit camere supraveghere de pe acest site?

Simplu,pentru ca raportul calitate /pret este cel mai bun de pe piata in acest moment

 

2. Cine cumpara kituri camere de supraveghere?

Orice persoana fizica sau juridica care isi doreste monitorizarea casei sau afacerei personale.

 

3. Se ofera si montaj in pretul de pe site?

Da, magazinul online are colaboratori in aproape toate zonele tarii pe partea de montaj, verificare si setari.

Dupa ce clientul are in locatie echipamentele de supraveghere, poate suna montatorul (numarul de telefon va fi pus la dispozitie de vanzator) si se va face o programare.

Costurile se discuta la fata locului dar va fi o reducere de 10% din manopera pentru ca s-au cumparat echipamentele de pe acest site.

Anumite kituri (mai ales cele plug and play cabluri gata mufate) se pot monta foarte usor ,trebuie doar o persoana care are cunostinte medii de calculator si poate face setarile pe net,modem si mobil.

Dvr Rovision, Dahua, sau Hikvision,nvr hikvision vin cu cd unde se pot gasi toate programele inclusiv fise tehnice si manual de utilizare.

 

4.In cat timp primesc comanda,se ofera garantie si ce costuri de transport am?

Comanda se primeste intre 24 si 48 de ore de la procesare prin DPD curier sau Sameday cu plata ramburs sau plata card bancar, op.

Garantia este de 24 luni depinde de produs,vcomenzile peste 500 ron sunt gratuite fara costuri aditionale de transport doar in locatiile unde exista depozite DPD Curier.

Ce trebuie sa stiu daca vreau sa cumpar camere supraveghere fara a apela la o firma de montaj?

Blog cumpara camere supraveghere

As dori sa achizitionez un kit camere supraveghere ieftine fara sa apelez la un montator,firma de instalari sau montaj camere supraveghere.
Ce trebuie sa cumpar pentru a avea acasa un sistem complet camere supraveghere? fara a avea surprize sau costuri ascunse si sa fiu multumit la pret.

Pe piata gasim nenumarate modele camere de supraveghere si sisteme si suntem nehotarati,apelam la forum la google cunostinte si fiecare cu parerea lor.
In primul rand trebuie sa ne alegem bugetul,vrem camere profesionale cu brand? atunci alegem in primul rand dvr sau xvr cel mai bun de pe piata adica dvr Rovision, Dahua sau Hikvision.

Dvr este acel aparat,sistem care permite inregistrarea si controlul camerelor de supraveghere. Camerele pot fi de acelasi brand sau branduri no name.
Daca vrem full hd camerele, atunci trebuie sa aiba 2 megapixeli sau 1080 lentila fixa (ir bate pana in 20sau 30 m) sau varifocala (daca dorim transfocarea, focalizarea pana la 40 m a unui obiectiv).

Recomandam pentru spatii mici camere cu lentila fixa pentru ca sunt mai ieftine si nu trebuie facuta focalizare.Pentru interio folosim camere tip dome iar pentru exterior folosim camere supraveghere bullet.

Daca DVR sau Xvr este 720 P atunci nu vor merge camere de 2 megapixeli ci doar camere de supraveghere 1 megapixel sau maxim 1.3 megapixeli adica 720 p sau 960 p.

In afara de camere, dvr sau xvr ne trebuie pentru sistemul de supraveghere complet surse de alimentare pentru camere (pot fi de 1 sau 2 amperi in functie de model) cablu de alimentare camere, cablu pentru semnal camere (cablu de la dvr la camere) care poate fi:
cablu coaxial, cablu sertizat gata mufat, utp sau ftp.

Cablu poate fi 2 in 1 cum este pe acest site cablu coaxial cu alimentare 100% cupru (semnal maxim pe distante mari) pe acelasi fir.
Daca folositi cablu coaxial va trebuie mufe alimentare tata (cate una pentru fiecare camera) si bnc -uri (cate 2 pentru fiecare camera), daca folositi cablu utp atunci va trebui videobaloane (set 2 baloons pentru fiecare camera), la fel si pentru cablu ftp daca folositi.
Cel mai simplu ar fi sa va luati cabluri sertizate gata mufate de 10 sau 20 metri, un dvr 4 sau 5 in 1 sa mearga pe toate tehnologiile (AHD, HDCVI, TVI, IP ,ANALOG) surse alimentare de 2amperi 12 v, camerele si dvr,puneti totul in priza si daca aveti un monitor,si toate camerele legate la sursa de curent si dvr,le veti putea vizualiza. Pentru ca sa puteti inregistra pe dvr ce se filmeaza va trebuie un hard pentru dvr (hdd intern) care poate fi instalat usor,poate fi de 500gb, 1 Tb sau capacitate mai mare in functie de cat timp vreti sa fie pastrate inregistrarile.
Pentru a vedea de pe un calculator sau de la distanta imaginele camerelor va trebuie sa faceti un port forward la ruterul dumneavostra de unde aveti net sau inregistrare pe cloud (situl unde are cloud adica P2P producatorul dvr-ului).Nu va recomand setari DMZ asa cum veti afla sau veti citi pe net,sunt foarte instabile au porturile deschise si hackerii pot intra usor in sistem si pot strica,asa cum au facut de curand cu multe dvr Dahua.
Trebuie doar sa va inregistrati pe cloud (fiecare brand dvr are site cu cloud)si sa puneti seria number al dvr(o gasiti pe spatele dvr sau in setarile dvr cand intrati in meniu retea).

Daca nu va descurcati cu setarile dvr pe net puteti gasi tutoriale pe net care sa va ajute. Pentru vizualizare pe mobil pur si simplu descarcati de pe google play pentru telefoane android aplicatia, o instalati, va inregistrati si intrati tot pe cloud cu seria number al dvr.
Nu este greu,va trebuie cateva cunostinte tehnice, dar daca nu stiti apelati la ceva cunostinte mai tinere:) sau cautati pe net pana gasim,baza v-am descris-o mai sus pentru detalii montaj acasa camere supraveghere.

Te gandesti sa cumperi o camera de securitate? Citeste asta mai intai

Blog Te gandesti sa cumperi o camera de securitate
CÂND SE AUD SUNETE NOAPTEA, AI DORI SĂ VEZI CE ESTE, FĂRĂ A DESCHIDE UŞA. DAR CAMERELE DE SECURITATE AU SI PARTI VULNERABILE.
Locuiesc într-o zonă destul de sigura. Nu am auzit de infractiuni în cartierul meu de cand locuiesc aici. Dar ca si tine, citesc despre infractiuni in fiecare zi online, şi se pare că aproximativ in jumătate din cazuri o camera de securitate este folosita pentru a identifica şi aresta suspectul. Pentru a fi sigur, am decis sa caut o camera de securitate pentru casa mea.Mi-am petrecut luni de zile cercetand camere de securitate pe internet. Am cumparat si incercat mai multe modele, toate proiectate pentru a fi accesate de pe Internet, variind de la cele ieftine la cele high-end.Am invatat multe din mica mea aventura. Mai întâi de toate, vă poate surprinde să descoperi că camerele de securitate pot fi hackerite. Monitorizarea împrejurimilor sună ca o idee buna, dar fii prevenit că, de asemenea, voi deschizi posibilitatea ca un hacker motivat ar putea vedea ceea ce vad camerele. Ceea ce ar putea sa reprezinte o piedica, în funcţie de cine esti, de aceea am amintit aceste lucruri chiar de la inceput. Dacă nu, citeste in acest post intregul meu sfat de cum sa alegi si sa instalezi un sistem de securitate.

CAMERELE DE SECURITATE NU SUNT CHIAR ATAT DE SIGURE

Cele mai multe camere de securitate şi software-ul lor nu sunt facute tinand cont de securitatea cibernetica. Nici unul dintre furnizori nu mi-a putut oferi o înţelegere clară a codurilor şi testelor de penetrare. De fapt, cele mai multe dintre intrebarile mele referitoare la securitate s-au izbit de uimire si nestiinta. Adesea am fost sunat înapoi cateva zile mai târziu de cate cineva care fie nu ştia răspunsurile la întrebările mele sau spunea “da” la tot ce intrebam – de aşa multe ori, ca ştiam că nu spune adevărul.

Am de gând să risc şi sa spune că cele mai multe camere de securitate şi software-ul lor sunt, probabil, uşor hackabile. Aparatul de securitate ar putea fi un punct de pătrundere pentru hackeri externe in viata ta fizică.

CAUTARE PE GOOGLE – “HACK CAMERA DE SECURITATE”

Fa niste căutări pe Google despre sistemul pe care te gandesti sa-l cumperi. Ai putea fi surprins de ce vei găsi. Cele mai multe camere de securitate ruleaza pe porturi care sunt bine documentate şi cunoscute de atacatori. Aceasta le permite să scaneze pe Internet, sa căute aceste porturi pentru a găsi camerele de luat vederi, apoi sa utilizeze niste trucuri pentru a exploata dispozitivele.

SCHIMBAŢI-VĂ PAROLA

Asiguraţi-vă că vă schimbaţi parola necesara pentru a accesa şi configura camere de securitate sau consola administrativă. Exista pe internet site-uri web intregi dedicate pentru a ajuta atacatorii sa acceseze camerele de securitate care au parole implicite.

ASIGURA-TE CA CONSOLA DE GESTIONARE UTILIZEAZĂ O CONEXIUNE CRIPTATĂ

Majoritatea consolelor camerelor de securitate permit conectarea utilizând o metoda nesecurizată. Întreaba dacă camera suporta conexiune securizată TLS sau alte metode. Dacă nu, ia în considerare un alt brand/model.

Este vorba de lentila

Multe camere low-end vad bine până la distante de 3-6 metri, dar esueaza lamentabil la distanţe mai mari de 10-12 metri. În schimb, cele mai multe camere high-end sunt capabile de a capta cu precizie oamenii de la 25 pana la 35 de metri, adesea în calitate HD sau aproape. Claritatea imaginii video va costa, dar când aratati imaginile video reprezentantilor legii, cu cat sunt mai clare, cu atat mai bine.

CARACTERISTICI LA CARE SA VA UITATI

Nu este surprinzator, cu cat cheltuiesti mai mult, cu atat creste calitatea şi numarul caracteristicilor. Printre caracteristicile high-end, aş pune la varf viziunea de noapte – la urma urmei, infractiunile au tendinţa de a apărea după lăsarea întunericului. Detecţia de mişcare, de asemenea, este de dorit, dar asiguraţi-vă că puteţi regla sensibilitatea şi restrânge gama de scanare. Nu vrei obiecte în mişcare legitima, cum ar fi plantele batute de vant, sa genereze alarme false. Daca aveţi posibilitatea să reglati în mod corespunzător sistemul, poate doriţi să trimiteţi un mesaj text la telefon când detectează mişcare.

Veţi dori, de asemenea, posibilitatea de a salva video şi/sau poze pe un sistem de stocare (ceea ce e bine in scopul aplicării legii). De asemenea, în cazul în care o infracţiune este surprinsa pe camera, capacitatea de a reda înapoi imaginile cu viteză mare vă va ajuta să găsiţi usor evenimentul, şi slo-mo vă va ajuta să determina exact ceea ce s-a întâmplat. În cele din urmă, modelele high-end vin cu un DVR separat pentru a înregistra video, ceea ce este o idee bună dacă aveţi de gând sa tineti camerele ruland tot timpul.

AMPLASAREA CAMERELOR

Nu sunt expert in securitate fizică, dar într-un scenariu multicamera veţi dori să amplasati camere la toate punctele de pătrundere (usa de la intrare, usa din spate, poarta, şi aşa mai departe) cel puţin. Eu am plasat camere în afara şi în interiorul fiecărui punct de pătrundere.

Trebuie să mentionez că soţia mea nu a fost fericita atunci când am pus o camera in dormitorul nostru. M-am gândit ca ar aprecia securitatea suplimentara, dar ea a fost mult mai îngrijorata de capacitatea mea de a preveni o intruziune neautorizata in sistemul de camere. Ca sa fiu sincer, nu i-am putut promite că asta nu s-ar întâmpla niciodată.

PREŢUL NU INFLUENTEAZA INTARZIEREA IMAGINII (LAG)

Toate camerele de securitate au oarecare întârziere faţă de timpul real, iar costul sau calitatea camerei nu determina severitatea lagului. Pe camerele cele mai scumpe pe care le-am testat, lagul a fost de 5-10 secunde sau mai mult. Am putut merge pana în câmpul video, apoi înapoi la computer şi sa ma văd pe ecran.

Lagul poate fi complicat mai ales când e asociat cu detectia miscarii. Multe dintre camerele de luat vederi mi-au trimis corect alerte de detectare de mişcare, dar imaginile pe care le-au trimis sau capturat adesea nu includeau cauza ce le-a determinat.

UTILIZAŢI CAMERE VIDEO PRIN CABLU ATUNCI CÂND ESTE POSIBIL

Am avut nevoie de camere fără fir pentru casa mea, pentru ca nu puteam trage cablu între DVR şi câteva dintre punctele de pătrundere din afara. Din păcate, camerele wireless pe care le-am incercat bateau rar pana la distantele specificate; adesea, atingeau mai puţin de jumătate din lungime. De asemenea, chiar şi cu wireless, veţi avea nevoie de conexiuni de curent.

CAMERELE WIRELESS VA POT OMORI INTERNETUL PRIN WIRELESS

Când mi-am pornit camerele de securitate fără fir, conexiunea mea de Internet wireless a scăzut de la viteze de download de 100Mbps la 0.40Mbps, în esenţă făcându-l inutil. Se intampla ca camerele de securitate fără fir şi receptoarele lor ruleaza pe aceeaşi frecvenţă de 2,4 GHz ca cele mai multe conexiuni de Internet wireless. În cele din urmă, a trebuit sa cumpăr un nou punct de acces wireless pentru Internetul de acasa care suporta frecvenţele mai noi de 5GHz şi sa înlocuiesc orice dispozitive Internet ramase la 2,4 GHz. Camerele wireless nu au avut vreo setare care sa-mi permita să setez canalele wireless sau sa schimb frecvenţele.

CAMERELE “REZISTENTE LA VREME” SUNT RAREORI IMPERMEABILE

Multe dintre camerele de luat vederi “pentru exterior” sau “rezistente la vreme” s-au defectat sau au fost distruse de o ploaie moderată. Va trebui fie să cumparati camere care sunt în mod explicit impermeabile (waterproof) sau sa faceti un adapost sau protecţie pentru camerele din exterior.

SETEAZA-TI DNS DINAMIC PENTRU A ACCESA CAMERELE ÎN TIMP CE CĂLĂTORESTI

Cu excepţia cazului în care aveti acasă conexiune la Internet cu adresă IP statică, trebuie să vă abonaţi la un serviciu de DNS dinamic şi sa configuraţi routerul de Internet pentru a raporta orice schimbare de adresa IP a acestui serviciu. În plus, veţi avea nevoie sa configurati routerul pentru a face publice porturile de acces de la distanţă.

SUPORTUL TEHNIC

Pentru a termina intr-o o notă optimista, toate camerele pe care le-am vazut au avut suport tehnic acceptabil. Suportul tehnic s-a desfasurat cel mai mult pe site sau prin e-mail, dar am primit mereu un răspuns într-o zi sau două, ceea ce am simţit ca a fost rezonabil.

Mă simt mai sigur cu noul meu sistem de camere de securitate instalat. Deja am surprins unele creaturi din vecinatate care-mi cauzează daune în curte şi am luat o măsură preventivă. Dar de asemenea sunt constient de faptul că orice camere de securitate accesibile de pe internet probabil pot fi exploatate şi utilizate pentru a-mi invada intimitatea. Ca cele mai multe probleme legate de securitate, o camera de securitate poate fi o sabie cu două tăişuri.

Din ce este format un sistem de supraveghere?

Blog din ce este format un sistem de supreveghere

Doriti sa cumparati si montati un sistem sau kit de supraveghere video? Nu stiti ce contine,din ce este format,ce trebuie cumparat,care este cel mai bun raport pret/calitate?

Va prezentam  componentele  unui sistem de supraveghere video analogic,digital,IP,Hd,full hd  indiferent de tehnologia sistemului AHD,ANALOG,HDCVI,HDTVI sau TURBOHD,IP.

 COMPONENTELE UNUI KIT CAMERE DE SUPRAVEGHERE VIDEO ANALOGIC,DIGITAL HD(720P) SAU FULL HD(1080P)

1. DVR HD sau XVR sau Dvr Pentabrid  – Inregistrator video digital (Digital Video Recorder) aici se stocheaza si informatia(inregistrarile)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere analogice HD sau FULL HD profesionale Hikvision, Dahua sau no brand or name
4. Sursa de alimentare pentru camere
5. Cablu pentru transmiterea semnalului video precum si alimentarea camerelor
6. Mufe pentru cabluri
7. UPS sau surse alimentare cu backup pentru autonomie in lipsa 220V AC
8. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
9. Monitor pentru afisare locala(poate fi si laptop sau TV)

COMPONENTELE UNUI SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO DIGITAL IP

1. NVR – Inregistrator video de retea (Network Video Recorder)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere IP digitale
4. Sursa de alimentare sau Switch POE pentru camere
5. Cablu UTP sau FTP pentru conectarea in retea
6. Cablu alimentare, doar cand nu se foloseste POE
7. Mufe RJ45 pentru cablu UTP/FTP
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala

COMPONENTELE UNUI SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO DIGITAL IP1. DVR/NVR – INREGISTRATORUL VIDEO

DVR-ul sau NVR-ul sunt componentele sistemului de supraveghere video cu cele mai multe functii. Acestea sunt considerate “creierul” unui sistem de supraveghere video.

Afisare si inregistrare
In primul rand, acesta primeste semnalul video de la camere si il afiseaza pe monitor, folosind iesirile video (CVBS, VGA sau HDMI). O a doua functie este inregistrarea. DVR/NVR-urile pot inregistra semnalul video, chiar si audio, provenit de la camere, pe un hard disk intern, pe un server FTP sau chiar pe un alt NVR. Mai nou, acestea pot fi integrate cu servicii de Cloud, Google Drive sau Drop Box.

Backup
Inregistrarile din DVR/NVR sunt pastrate o scurta perioada de timp, perioada ce variaza in functie de dimensiunea hard diskului. In situatia in care aveti nevoie sa extrageti anumite inregistrari, inregistratorul va ofera si functia de backup local, pe stick USB sau hard disk extern (formatate FAT32), sau de la distanta, prin internet, de pe softul de monitorizare centrala sau chiar din browser.

Accesibilitate
Tot DVR/NVR-ul permite si conectarea la internet a sistemului de supraveghere video, folosind un cablu de retea, sau chiar wireless (doar anumite modele). Aceasta functie nu mai este o optiune, devenind ceva standard. Majoritatea producatorilor de inregistratoare ofera aplicatii proprii, atat pentru computere (PC cu Windows, Mac OS, etc.), cat si pentru telefoanele mobile (iOS, Android, etc.)

2. HARD DISK-UL – MEDIUL DE STOCARE

Chiar daca la prima vedere hard disk-ul unui sistem de supraveghere video pare unul normal, de desktop, in realitate acestea sunt create special pentru acest domeniu. Un sistem CCTV functioneaza NON-STOP, iar hard disk-urile normale nu sunt concepute pentru o asemenea functionare.

Pentru dvr,nvr,xvr se folosesc harduri desktop Sata

Hardiskul inregistreaza informatia video,audio sau foto de la cemerele de supraveghere si se subscriu informatiile automat astfel incat sa aveti acces la inregistrari de la 5,10 zile pana la 30-40 zile in functie de capacitatea hardului, inregistrare continua sau doar la miscare,numarul de framuri setate in dvr pe fiecare canal.

Producatorii consacrati din domeniu, Western Digital Seagate,Toshiba au serii dedicate inregistratoarelor video.

Cum alegeti un HDD pentru DVR3. CAMERELE – ANALOGICE HD SAU IP PROFESIONALE

Alegerea camerelor este o etapa destul de complexa, deoarece acestea au foarte multe specificatii importante, de care trebuie tinut cont. In primul rand, camerele analogice HD (Camere HDCVI, Camere HDTVI, Camere AHD, Camere ANALOGICE), trebuie sa fie compatibile cu DVR-ul si invers (Vezi si articolul: “Ce tehnologie sa aleg?”). In cazul sistemelor IP, este recomandat ca NVR-ul si camerele IP sa aiba acelasi producator, nu este obligatoriu, dar este cea mai buna varianta pentru a evita eventualele probleme de compatibilitate.

Camere de supraveghere video profesionale

Protectie (interior/exterior)
In primul rand, atunci cand alegem camerele de supraveghere, trebuie sa tinem cont de locul unde vor fi amplasate. In cazul in care vor fi instalate in exterior, trebuie sa verificam ca acestea sa aiba o carcasa cu indice corespunzator (IP65, IPX7, etc.), sa ofere protectie la temperaturi foarte scazute, dar si la cele foarte mari. In interior, se pot pune camere cu carcasa de plastic, fara rezistenta la stropire cu apa sau praf, insa se pot instala chiar si cele cu carcasa rezistenta la exterior (chiar recomandat pentru a oferi protectie la stropiri accidentale sau chiar pentru praf).

Rezolutie (720P, 1080P, 4K, etc.)
Rezolutia este principala caracteristica a camerelor de supraveghere video. Ea reprezinta rezolutia unui cadru din inregistrarea video si implicit numarul de pixeli din care este formata aceasta (Ex. 2 Megapixeli = 1920 x 1080 pixeli). Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat vom avea mai multe detalii in imaginea obtinuta.

Diferenta-intre-rezolutii-720P-1080P-4MP-8MP-12MP
Iluminator Infrarosu (pana la 20 metri, 50 metri, etc)

iluminare infrarosu camere supraveghere video
Majoritatea camerelor de supraveghere video sunt dotate cu iluminator in infrarosu, format din LED-uri IR, ce produc o lumina invizibila ochiului uman. Acesta lumina ajuta insa senzorul de imagine al camerei sa obtina imagini clare si in conditii de iluminare extrem de scazute (chiar si la 0 Lux). Cu cat distanta estimata de producatorul camerei este mai mare, cu atat puteti obtine imagini de la distanta mai mare.

Obiectiv (Lentila) (fixa, varifocala, etc.)
Tipul obiectivului determita metoda de reglare a distantei focale. In cazul lentile fixe, unghiul ramane fix, neavand posibilitatea reglarii. In cazul lentilei varifocale, exista posibilitatea reglarii atat a unghiului de vizualizare, cat si a focalizarii, insa doar manual, direct din camera. In situatia in care doriti reglarea unghiului de vizualizare direct din DVR sau chiar de pe telefonul mobil, trebuie sa optati pentru lentila cu zoom motorizat.
Cu cat distanta focala este mai mica, cu atat unghiul orizontal de vizualizare este mai mare (Exemplu teoretic: 2.8 mm -> unghi orizontal de aproximativ 90 grade, iar la 6 mm -> 60 grade)

4. SURSA DE ALIMENTARE – COMUNA SAU INDIVIDUALE

In cadrul unui sistem de supraveghere video, camerele pot fi alimentate fie individual, folosind surse mai mici, pentru fiecare camere in parte, fie dintr-o sursa comuna. Ambele variante sunt corecte, atat timp cat alimentarea generala a acestora este centralizata si este din aceeasi faza cu restul echipamentelor componente. Solutia cu sursa individuala se foloseste in cazul distantelor mai mari, deoarece exista riscul de a nu ajunge o tensiune utila la unele camere. Este recomandata folosirea unor surse de alimentare cu protectie la suprasarcina sau scurt-circuit, eventual cu siguranta individuala pentru fiecare iesire.

Surse alimentare camere supraveghere videoIn cazul camerelor IP, exista si varianta ca acestea sa fie alimentate POE, direct dintr-un switch ce permite acest lucru, sau chiar dintr-un NVR ce are incorporat un asemenea switch. In aceasta situatie, instalarea este mult mai simpla, economisind timp, insa de cele mai multe ori si bani, deoarece dispare cablul de alimentare, dar si sursele de alimentare ale camerelor.

5-6. CABLURI – MEDIUL DE TRANSMITERE

In cazul sistemelor de supraveghere video analogice, atat a celor clasice, cat in cazul celor HD, pentru transmiterea semnalului video, se poate folosi atat cablu coaxial (Coaxial RG59, Coaxial RG6, etc.), cat si de retea (UTP, FTP, SFTP, etc.), insa este recomandat cablul coaxial. Pentru alimentarea camerelor se foloseste cablu bifilar 2×0,75 mm, 2×1 mm sau 2×1.5 mm, in functie de distante. In anumite situatii, cand este nevoie si de impamantare, se poate folosi cablu de 3 fire. In toate situatiile este recomandat sa folositi un cablu de calitate buna, de cupru.

Cablu pentru supraveghere video coaxial utp ftpIn cazul sistemelor de supraveghere video IP transmiterea datelor, pe distante mai mici (aprox, 100 metri), se poate face folosind cablu de retea (UTP, FTP, SFTP, etc.), iar pe distante mari, folosind fibra optica si media convertoare. Fiind un semnal digital, se poate folosi chiar si tehnologia wifi impreuna cu camere wireless.

7. MUFE – CONECTICA

Alimentare
Majoritate camerelor de supraveghere video, atat analogice cat si digitale, au nevoie de o mufa de alimentare standard, iar celelalte au reglete de conectare. In cazul in care folositi camere IP cu POE, nu este nevoie de aceasta mufa.

Mufe si accesorii camere de supraveghereSemnal video analogic (Camere analogice HD)
In situatia in care se foloseste cablu coaxial, aveti nevoie de mufe BNC, RG59 sau RG6, in functie de cablul folosit. Acestea exista de mai multe feluri, in functie de metoda de prindere de cablu: prin infiletare, prin sertizare, prin lipire sau chiar cu prindere prin surub. In situatia in care folositi cablu FTP sau UTP, este necesara folosirea unor transmitatoare speciale, denumite video balun-uri.

In cazul camerelor analogice HD, distanta maxima la care se poate transmite semnalul video este mai mica pe cablu FTP sau UTP, in comparatie cu Coaxial.

Semnal video digital (Camere IP)
Toate camerele IP au nevoie de mufa RJ45, mufa standard pentru conexiunea la internet.

8. UPS SAU SURSA BACKUP – AUTONOMIE LA LIPSA 220V AC OPTIONAL

Un sistem de supraveghere video profesional trebuie sa functioneze NON-STOP. Astfel, trebuie luata in calcul si intreruperea tensiunii de alimentare de baza, 220V AC, fie ea accidentala sau intentionata. Pentru a rezolva aceasta situatie, trebuie luat in calcul o sursa neitreruptibila de tensiune numita UPS sau sursa de alimentare cu backup la care atasati acumulator.

9. ACCESORII INSTALARE – PAT DE CABLU, COPEX, DOZE JONCTIUNI, ETC.

Realizarea traseelor de cablu se poate face aparent, prin pat de cablu, sau ingropat, folosind copex. Pentru realizarea conexiunilor la camere, este recomandata protectia acestora folosind doze de jonctiuni, atat in interior, cat si in exterior.

10. MONITOR – AFISARE LOCALA

Orice inregistrator are nevoie, pentru afisarea imaginilor, de un monitor. Se poate folosi orice monitor sau televizor ce are intrare VGA sau HDMI, in functie de iesirile oferite de DVR/NVR. Pentru sistemele cu rezolutie de minim 2 megapixeli, este recomandata folosirea unor monitoare cu intrare video HDMI si rezolutie minima Full HD.

Va recomandam sa cumparati un monitor la cel mai bun raport pre/calitate de pe situl rovision.ro

In functie de bugetul dumneavoastra va recomandam camere supraveghere Hikvision si Dahua unele din cele mai cunoscute branduri mondiale.

Situl rovision.ro va ofera si montaj camere supravegehre judetul Bacau dar si in toata tara prin colaboratori avizati IGPR.

Ce trebuie sa stiu inaintea achizitionarii unui sistem camere supraveghere video

Blog Ce trebuie sa stiu inaintea achizitionarii unui sistem camere supraveghere video
Este posibil să cumparati si sa instalați un sistem de supraveghere video bazat pe cunostintele dumneavoastra?

Tot ce trebuie să faceti, ce să cumpărați și cum să faceți acest lucru.

Sunt 5 etape pentru alegerea si montarea unui sistem de supraveghere ideal pentru locatia dumneavastra.

1.LOCALIZAȚI  ZONA  CARE  URMEAZĂ  SĂ FIE  MONITORIZATĂ

Evident , înainte de a vă da seama cum să configurați un sistem de supraveghere video trebuie să decidem și să știm ce trebuie să monitorizam: prin urmare ,trebuie sa luam în considerare factori cum ar fi distanța IR(infrarosu) doar pentru noapte,unghiul camerei de vizualizare care se reflecta in lentila camerei de supraveghere cu cat este lentila mai mica de ex 2.8mm cu atat unghiul este mai larg și numarul de camere pentru ca inregistratoarele(dvr,xvr,nvr) sunt  de obicei  în multipli de 4,apoi 8,16,32,64 de canale.

Este important să vă amintiți câteva note tehnice importante:

  •  Doar tehnologia IP poate fi accesată fără fir (adica semnal de la dvr sau xvr pana la camera de supraveghere)
  •  Distanța maximă a cablului pentru care  nu se pierde semnal, pentru o sursa de alimentare 12v este de 30 de metri  cu tehnologia AHD / CVI / TVI , acest lucru se intampla dacă vrem să se alimenteze camerele direct de unde pleaca spre camera, altfel ar trebui să folosim puterea la punctul de instalare si aducem in acest caz un  singur cablu de 220v  și apoi conectați sursa de alimentare direct la punctul de instalare a camerei de supraveghere.
  • Distanța maximă pentru semnalele video este de până la 100 de metri pentru soluții IP fara injectoare POE, și până la 300 m pentru
  • Cabluri coaxiale,utp,ftp cu tehnologii AHD / CVI / TVI .
  • Folositi o sursă de alimentare neîntreruptibilă , care asigură stabilitate , LED – urile camerelor de luat vederi sunt foarte sensibile la fluctuațiile de tensiune, precum și  hard diskul , care păstrează informatia video

2.CARE  ESTE  BUGETUL  DVS.  PENTRU A  INVESTI ÎN  SISTEMUL DE  SUPRAVEGHERE  VIDEO?

  • Bugetul este cel mai important impediment in alegerea sistemului multi dintre noi vrem ieftin si bun , noi vă sfătuim să alegeți o tehnologie si un sistem complet in functie de pretentiile dumneavoastra,pretul fiind principalul indicator de calitate al  sistemului.
  • Amintiți – vă că un produs pentru supraveghere video va trebui să fie pornit 24 din 24 , în orice condiții , astfel încât calitatea de asamblare și componente este foarte importantă în evaluarea corecta. Ganditi-va ca tehnologia se schimba foarte repede,un sistem analog de camere cu 700 linii de acum 3-4 ani nu mai valoreaza acum mai nimic, poate un sistem IP 4K peste 4-5 ani va fi ceva de domeniul trecutului.
  • Un alt aspect pe care va sfatuim  este sa achizitionati un dvr cu mai multe canale decat aveti nevoie acum, pe viitor nu se stie cand mai doriti 2 sau 4 camere si nu veti mai putea pentru ca nu mai sunt canale disponibile la dvr sau nvr. .
  • Monitorul nu folosește de multe ori, și luati în considerare dacă să cumparati  sau nu, puteti folosi un monitor de calculator pentru instalare unică, sau un televizor, consideră că acum toate recordere au ieșiri VGA și HDMI si mai ales ca va ajuta vizionarea live de pe telefon mobil.

3.CARE  SUNT  ACCESORIILE  NECESARE  PENTRU  INSTALAREA  UNUI  SISTEM DE  SUPRAVEGHERE  VIDEO?

Să ne uităm acum la lista de cheltuieli , amintindu-vă tot ce trebuie să instalați:

  • Recorder,sau dvr,xvr,nvr : amintiți-vă că trebuie să aveți atât de multe canale cât de multe camere  am de instalat , nu doar acum ci și mai târziu, așa că dacă ați cumpărat acum un model de dvr de 8 canale nu se pot instala mai mult de 8 camere.Bineinteles sunt cateva modele la care mai puteti adauga 1,2,4 sau 8 camere IP fata de canalele dvr sau nvr.
  • Hard Disk : trebuie instalat in recorder pentru a salva ceea ce se întâmplă la nivel local ,inregistrarile se prescriu automat iar numarul de zile de inregistrare depinde de cate framuri ati setat dvr pe fiecare canal,capacitatea hdd,cate camere sunt cuplate,ce tehnologie are camera,cati megapixeli are camera,daca ati setat dvr sa inregistreze continuu sau doar la detectie miscare,etc.
  • Camere de supraveghere : evaluăm câte și ce tip ( Dome, bullet, ptz,fisheye etc.), pe baza tehnologiei camerei(AHD,CVI,TVI,ANALOG,IP) care trebuie sa fie compatibila cu tehnologia dvr,xvr,nvr
  • Cabluri Video : se ia in considerare traseele si distantele pentru fiecare camera pana la dvr,se recomanda cablu coaxial cu alimentare,utp cu alimentare separata,ftp cu alimentare separata,utp sau ftp simplu fara alimentare cand doriti sa alimentati cu un singur cablu pana la 3 camere+ alimentare(4 perechi are cablu UTP)
  • Video Balun : pentru a aduce semnalul video la un cablu rețea (pentru tehnologiile analogice, AHD, CVI, TVI)este nevoie de kitbalun, vândute în perechi pentru utilizare în cele două capete ale cablului UTP
  • Conectori Video : trebuie să instalați conectori mufa Tata sau mama la capetele cablului, RJ45 pentru cabluri de rețea camere IP și conectori BNC pentru cabluri coaxiale
  • Surse de alimentare :  camerele necesită alimentare cu energie de 12v pentru cel puțin 0,6A per camera pana la distante de 30m , pentru distante de peste 30 m vă recomandăm sa instalați o sursa alimentare direct la punctul de instalare a camerei sau o sursa cu mai multi amperi. sursa 10A 12V pentru 4 camere 2MP este suficient.
  • camere IP  : puteti utiliza  sursa12v , sau switch PoE care transporta sursa alimentare direct de la cablul rețelei până la 100metri, iar apoi in cazul în care camera are PoE se poate conecta direct prin cablu UTP fara nici o sursa de alimentare si utilizați doar un splitter PoE .
  • Cablu de rețea : trebuie să conectați dvr-ul la rețea(ruter) pentru al putea vedea de la distanță pe internet
  • Monitor : optional pentru a evalua dacă este util pentru casa/spatiul dvs
  • Clești : dacă folosiți conectori bnc sau rj45, veți avea nevoie de cleste sau cleste sertizare pentru a conecta conectorii de cablu
  • Sursa de alimentare neîntreruptibilă sau UPS : recomandata sursa comutatie stabilizata eventual si cu backup + acumulator(un mini ups) sau UPS cu sau fara management.
  • Supraveghere video : legislația prevede semne în locurile publice care vă avertizează asupra prezenței unui sistem de supraveghere astfel încât, pentru a evita posibilele sancțiuni grele, nu uitați să le faceți vizibile,nu uitati sa montajul unui sistem de supraveghere se face de o firma avizata IGPR,altfel garantia echipamentelor se poate pierde daca se monteaza incorect.
  • Tester : dacă vă simțiți că este necesar pentru a face mai multe instalări în viitor,un tester este un instrument excelent care vă va ajuta in timpul instalării
  • În cele din urmă, uneltele de lucru comune, cum ar fi șurubelnițele de diferite dimensiuni,pat cablu,soricei,doze,dibluri, și scări pentru instalarea la altitudine.

4.INSTALAREA  UNUI  SISTEM  DE  SUPRAVEGHERE

Instalarea unui sistem de securitate , după ce aveți toate produsele disponibile, este simpla daca aveti tot ce va trebuie si sunteti documentati si chiar nu vreti sa apelati la o firma de montaj pentru costuri suplimentare,dar trebuie sa va asumati si un risc de legislatie si riscul de a praji’ echipamentele.

Pentru camerele de exterior bullet înălțimea uzuala este 4m, asigurați-vă că camerele de luat vederi nu au noaptea o sursa de lumina in fata camerei sau fascicul care sa bata spre ea

Pentru camerele dome de interior nu sunt restrictii, chiar se recomanda sa nu fie nici o sursa de lumina pe timp de noapte in interior.

Există camere PTZ de exterior care respectă anumite reguli speciale, care trebuie sfătuite cu un specialist la fata locului înainte de a le cumpăra.

Toate partea activă (recorder, surse de alimentare, etc.) ar trebui să fie într-un mediu protejat, mai bine dacă este ascuns (blat, dulap, etc) , astfel încât să se evite , în cazul accesului neautorizat , dar amintiți – vă că DVR , necesită o aerisire corectă, se așteaptă întotdeauna cel puțin 10 cm spatiu liber  de ventilație , și pentru a evita prea cald, umed sau cu praf, evident ,

În plus, vă recomandam o sursa cutie metalica protejata care asigură regularitatea curentului, ceea ce va asigura o durată lungă de viață a instalației dumneavoastră.

5.PORNIȚI  SISTEMUL DE  SUPRAVEGHERE  VIDEO  INSTALAT  SI  FACETI  SETARILE  PENTRU  VIZIONARE  MOBIL, DESKTOP, TABLETA, LAPTOP

În acest moment, pornim dvr ,alimentam inclusiv camerele și configurăm dvr sau nvr. 

  •          Asigurați-vă că toate conexiunile sunt stabile, probabil mișcând cablul și asigurându-vă că nu pierdeți semnalul
  •          Asigurați-vă că există o ventilație corespunzătoare în care este prezent dvr-ul
  •          Configurați dvr și toate funcțiile (ip, mișcare, acces la distanță) din instructiuni de folosire,manual,cd de instalare, tutoriale,sectiune download programe dvr

Va recomandam  urmatoarele masuri de securitate pentru dvr sa nu fie hackerite pe net

–   sa actualizati firmware-ul la ultima versiune disponibila la toate dvr-urile in functiune.

–   sa nu folositi utilizatorul si parola implicite, si sa creati un nou utilizator si o noua parola;

–   sa nu folositi functia tip DMZ (demilitarized zone) a routerului, pentru ca video recorderul nu este protejat si poate fi usor accesat de o persoana neautorizata, ci rutari individuale port forwarding sau cloud a porturilor de stream (80) si web (34567), pe care apoi le modificati;

Cum iti dai seama ca video  recorderul a fost virusat?

–      videorecorderul porneste, dar nu trece de faza de boot;

–      placa de baza are doua led-uri, unul rosu si unul verde. In cele mai multe cazuri LED-ul verde nu functioneaza sau are o intensitate foarte scazuta.

Din pacate virusarea video recorderului poate duce la distrugerea iremediabila a placii de baza, prin stergerea memoriei Flash.

Situl rovision.ro rezolva probleme dvr care sunt hackerite pe net daca sunt achizitionate de pe acest site dar costul transportului este asigurat de client (tur-retur).

Supraveghere video wireless

Blog GHIDUL TEHNOLOGIEI WIRELESS
Ghidul tehnologiei Wireless – Esti interesat sa afli mai multe despre supravegherea video wireless? Aceasta pagina este un punct de inceput excelent pentru a intelege mai multe despre tehnologia din spatele sistemelor de supraveghere video.

Esti interesat sa afli mai multe despre supravegherea video wireless? Ai ajus in locul potrivit: rovision.ro are ani de experienta in a crea sisteme de monitorizare video pentru o paleta larga de aplicatii. Aceasta pagina este un punct de inceput excelent pentru a intelege mai multe despre tehnologia din spatele sistemelor de supraveghere video.

 

GHIDUL TEHNOLOGIEI WIRELESS

PUTEREA WIRELESS PE DISTANTA LUNGA

Afla cum flexibilitatea supravegherii wireless te poate ajuta sa-ti monitorizezi in mod sigur casa, cladirea, locuri de parcare si garaje, dar si campusuri mari.

SISTEMELE DE SUPRAVEGHERE WIRELESS

Indiferent daca ai de gand sa utilizezi sistemul wireless pentru interior sau pentru a monitoriza o locatie exterioara, un sistem de supraveghere wireless IP poate deveni cea mai sensibila optiune pentru a o instala in zone care nu permit cabluri groase. Ceea ce urmeaza este o privire detaliata asupra a trei camere de supraveghere.

TRANSFORMAREA POE INTR-O INSTALATIE WIRELESS

Pare incredibil, dar numai o parte din camerele IP sunt de fapt gata pentru instalare wireless. Rovision.ro are experienta de a transforma orice camera de supraveghere PoE intr-un sistem wireless.

Nu e atat de costisitor pe cat ai crede

Am ajuns intr-un moment in care tehnologia wireless este foarte ieftina si e nevoie doar de o mica investitie pentru a transforma orice camera PoE in a opera wireless.

Distanta lunga

Un sistem de monitorizare video wireless instalat corect poate comunica pe o distanta de pana la 10 mile. Sistemele wireless functioneaza excelent pentru a supraveghea cladiri diferite sau zone rurale in care distanta intre 2 asezari este foarte mare.

Solutii de la cladire la cladire

Denumite si “din punct in punct” (point to point), acest tip de instalatie wireless este ideal daca aplicatia ta include si o alta cladire in perimetru, ca in cazul unui campus sau a unui lot rural.

AMPLASAREA CAMEREI SI INSTALAREA EI

Camera instalata intr-o cladire trebuie sa fie intre liniile asezarii pana la cladirea “mama” sau pana la cladirea principala. Injectorul PoE este apoi instalat in sursa de curent care se afla pana la 100m distanta fata de locatia camerei. Antena wireless din locatia-mama se conecteaza inapoi la reteaua principala cu un NVR sau un sistem software de monitorizare video pentru a inregistra live video.

Solutii pentru cladirile multiple

Conduci o afacere sau detii o organizatie cu mai multe cladiri? Nici o problema. Afla despre ce presupune un astfel de sistem putin mai jos.

MODELUL STEA

O antena multi-directionala in locatia-mama primeste semnale din toate directiile. Legaturi wireless multiple point-to-point leaga camerele de cladiri.

Stai de vorba cu tehnicienii nostril IP experimentati pentru a discuta despre optiunile de supraveghere wireless care se potrivesc cel mai bine proiectului tau.

CAMERELE DE SUPRAVEGHERE WIRELESS SI PREJUDECATILE COMUNE

Cum tehnologia de supraveghere video continua sa evolueze, exista solutii noi pentru cei care nu puteau utiliza inainte sisteme cablate. Camerele de supraveghere wireless sunt foarte avantajoase pentru clientii care au nevoie sa nu aiba fire prin cladire. Un motiv pentru care clientii aleg camerele de supraveghere IP in defavoarea altor tipuri de tehnologie este flexibilitatea lor. Inainte de a detalia despre tehnologia wireless, este important sa anulam cateva prejudecati frecvente pe care oamenii le au despre acest tip de supraveghere video:

CAMERELE DE SUPRAVEGHERE VIDEO CU BATERII

Camerele video au nevoie de o sursa de electricitate pentru a functiona. Credinta precum ca ele ar opera pe baza de baterii este o greseala comuna. Nici o camera de supraveghere nu foloseste baterii. Camerele care sunt pe baza de baterii nu sunt recomandate pentru a ne proteja casa sau afacerea si nu pot fi incluse intr-un sistem de monitorizare video deja existent. Iata cele mai comune tipuri de camera wireless in acest sens:

CAMERELE CU ADAPTOR PENTRU PERETE

Poti alege sa operezi camera wireless cu un adaptor de perete , dar este bine sa nu uiti un lucru: nu este foarte sigur si nu este o solutie pentru o casa sau un birou. Cablurile negre care vor fi introduse in perete nu sunt estetice deloc si chiar pot fi periculoase pentru copiii sau adultii care se pot impiedica in ele.

TEHNOLOGIA POE

Tehnologia PoE este de multe ori cea mai buna optiune pentru a-ti alimenta sistemul de monitorizare, eliminand nevoia pentru wireless. Si mai important este ca aceasta solutie este sigura si nu necesita alte cablari pentru a lega camera de un adaptor de perete. In plus, extenderii PoE pot sustine o distanta de pana la 300m, ajutandu-te sa amplasezi camera intr-o locatie indepartata, fara a pierde conexiunea.

Exista de asemeni preconceptia ca retelele Wi-Fi deja existente vor putea sustine sistemul de supraveghere wireless. Acest lucru se poate intampla in cazul unor proiecte mai mici, care nu implica mai mult de 4 camere pentru fiecare punct de acces, dar nu este recomandat pentru aplicatiile medii sau foarte ample. Daca tehnologia wireless este neaparat necesara, este nevoie sa creezi o retea wireless point-to-point pentru transmisia camerei. Iata doua motive pentru care sa nu integrezi 2 camere wireless in reteaua ta network Wi-Fi deja existenta:

LIMITELE DE LATIME DE BANDA

Reteaua Wi-Fi existenta si traficul retelei Wi-Fi vor reduce, cel mai probabil, latimea de banda valabila pentru camera, facand dificile incarcarea imaginilor video si chiar transmisia.

SECURITATEA RETELEI

Atunci cand folosesti reteaua Wi-Fi deja existenta, le dai utilizatorilor acces la reteaua de camere si acest fapt poate periclita securitatea.

 

INSTALAREA SISTEMULUI DE MONITORIZARE WIRELESS NECESITA PLANIFICARE

Sistemele de monitorizare video instalate defectuos pot sa nu functioneze eficient intrucat intreruperea de semnal poate duce la erori de inregistrare a activitatii. Tehnicienii profesionisti de instalare a camerelor video pot gandi o instalare detaliata pentru a fi siguri ca sistemul de monitorizare wireless va functiona in mod optim. Iata cativa factori de luat in considerare pentru instalatiile de supraveghere wireless.

Campul vizual dintre cladiri

Ar trebui sa existe un camp visual liber intre emisie-receptie, astfel incat camera sa poata “vedea” cladirea-mama pentru a putea transmite semnalul video.

Absenta obstacolelor

Atunci cand se instaleaza un sistem de monitorizare video, ar trebui sa nu existe obstructii intre antenele care transmit si cele care receptioneaza. Receptorii si transmitatorii folosesc o frecventa dedicata pentru ambele aparate dar ofera, de obicei, 4 frecvente diferite intre care poti sa alegi pentru functionare. Receiverul sistemului de monitorizare video trebuie sa mentina mereu o conexiune wireless pentru a inregistra sau monitoriza astfel incat camera sa afiseze imaginile capturate din feed.

Reteaua cablata nu este mereu practica

Instalarea unei retele cablate nu este mereu o solutie practica sau nici macar posibila in anumite situatii. Exista multe proiecte care necesita un semnal wireless puternic.

INSTALATIILE LA DISTANTA SAU FOARTE AMPLE

Sa luam spre exemplu fermele, parcarile si campusurile cu cladiri multiple. Din cauza limitelor tehnologice si/sau a costurilor pentru sapaturi, va fi aproape imposibil sa instalezi cabluri de retea in aceste tipuri de instalatii. Desigur, vei avea nevoie de o sursa de electricitate pentru fiecare camera instalata. Veti avea nevoie de un consultant in sistemele de monitorizare wireless care folosesc legaturi wireless, emitatori-receptori wireless si antene omni-directionale pentru a extinde conexiunea wireless in mediile complexe.

Expertii camerelor de supraveghere wireless

Rovision.ro are experienta in tehnologia IP si in a crea sisteme de monitorizare wireless. Fii sigur ca vom instala un sistem de monitorizare wireless economic pentru locatia ta. Sistemele de supraveghere pot fi personalizate de echipa noastra de profesionisti pentru a acoperi toate zonele iar limitele de frecventa nu vor fi o problema pentru noi.

Atunci cand devenim parteneri, iti oferim consultatii detaliate, vizite la fata locului si asistenta IT in timpul instalarii si dupa instalare.

Daca esti interesat sa afli mai multe despre tehnologia wireless, nu ezita sa ne contactezi. Nu amana- incepe sa iti protejezi azi locatia cu sistemele de securitate wireless.

Cele mai bune kituri si sisteme de supraveghere video

Blog sistem de supraveghere video amplasat pe peretii unei cladiri

Asigurarea linistii si cresterea sentimentului de protectie a casei sau a unui obiectiv comercial pot fi realizate azi prin intermediul montarii de sisteme de supraveghere video care pot asigura captarea imaginilor in diverse amplasamente strategice. 

In acest articol vei afla cateva detalii despre alegerea celui mai bun sistem de supraveghere video, precum si detalii despre functionarea acestuia.

1. Cele mai bune kituri de sisteme de supraveghere video – Clasament TOP 3

Un kit de sistem de supraveghere video asigura monitorizarea unor largi suprafete si acoperirea multiplelor unghiuri de vizualizare. Deoarece este vorba despre kituri, sistemele inglobeaza toate piesele si accesoriile necesare fara a mai fi nevoie de achizitia unor componente suplimentare.

1 cele mai bune sisteme de supraveghere video - Sistem supraveghere video 4 camere exterior 2 MP 1080P FULL HD IR30m DVR 1 cele mai bune sisteme de supraveghere video - sistem supraveghre complet 4 camere IP POE 2MP 1 cele mai bune sisteme de supraveghere video - Sistem de Supraveghere Wireless cu 6 Camere Hikvision de 4MP NVR 8 canale
Produs Sistem supraveghere video 4 camere exterior 2 MP 1080P FULL HD IR30m, DVR, HDD 500 GB, accesorii full Sistem supraveghere complet 4 camere IP POE 2MP FULL HD IR 30m, NVR 4 canale POE, HDD 1TB WD Gata instalat, accesorii, Plug and play + Cadou Camera Wifi 1MP IR 7.5 m Slot Card Audio bidirectional Sistem de Supraveghere Wireless cu 6 Camere Hikvision de 4MP, 30m IR, lentila 2.8mm, NVR 8 canale
Caracteristici Numar de camere: 4

Rezolutie camere: 1080P/2MP, FHD 14-25 FPS

Tehnologie camere: AHD

Senzor: 1/2.9″ CCD Aptina FH8536(V30E) + AR0337

Filmare infrarosu: da, IR la 30 m

Clasa protectie intemperii: IP66

DVR: cu 4 canale, compresie H265

Capacitate de stocare HDD: pana la 6 TB 

Software: cu vizualizare live prin telefon prin Cloud 

Tip de amplasare: exterior

Numar de camere: 4

Rezolutie camere: 1080P/2MP, FHD 25 FPS

Tehnologie camere: CMOS

Unghi de vizualizare: 114.8  grade

Alimentare: prin PoE prin cablul de retea si cu ajutorul NVR-ului sau clasic cu alimentator de camere analogice

Filmare infrarosu: da, IR la 30 m, tehnologie IR cut filter

Detectie miscare: Da, cu transmitere notificare in aplicatia mobila Rovision Connect

Clasa protectie intemperii: IP67

NVR: cu 4 canale, compresie H265+

Capacitate de stocare HDD: pana la 6 TB 

Software: cu vizualizare live prin telefon prin Cloud 

Tip de amplasare: exterior

Numar de camere: 6

Rezolutie camere: 4MP(2560×1440) / 1080P / 720P @25fps

Senzor: 1/2.7′ 4.0 megapixel progressive scan CMOS

Tehnologie camere: CMOS

Unghi de vizualizare: 97  grade

Alimentare: electrica 12VDC

Filmare infrarosu: da, IR la 30 m

Conectare:  prin LAN (cablu) sau Wi-Fi

Wi-fi: Dual antenna 2,4G Wi-Fi

Distanta Wi-Fi: 120 metri in camp deschis

NVR: cu 8 canale IP, Ultra HD rezolutie 4K DS-7608NI-K1 – HIKVISION, compresie H.265 +, H.265, H.264 +, H.264, MPEG4

Capacitate de stocare: Slot Micro SD/SDHC/SDXC pana la 256 GB / interfață SATA pentru 1 HDD de maxim 6 TB

Software: cu vizualizare live prin telefon prin Cloud 

Tip de amplasare: exterior

PRO – Sistem video de supraveghere format din 4 camere 

– Posibilitate de transmisie a imaginilor in timp real pe telefon, tableta sau PC/laptop

– Rezolutie full HD de filmare

– Grad de protectie IP66 la intemperii

– Filmare pe timp de noapte pana la o distanta de 30m cu trecere automata in modul nocturn 

– Compensare iluminare si optimizare a expunerii

– Raport excelent calitate-pret

– Kit complet de supraveghere

– Kit complet de sistem de supraveghere video tip plug and play, format din 4 camere IP PoE, gata instalat si cu toate accesoriile incluse 

– Kitul de supraveghere include si un cadou – o camera WiFi de 1MP IR 7.5m

– Sistem usor de instalat fiind configurat din fabrica

– Tehnologie IP cu alimentare prin functia POE care elimina nevoia alimentarii si a cablurilor separate pentru camere. Camerele se alimenteaza din sursa NVR

– Kit complet de sistem de supraveghere video cu posibilitate de conectare duala atat prin LAN cat si prin Wi-Fi

– Numar de 6 camere de supraveghere cu unghiuri de vizualizare de 97 de grade care pot asigura o acoperire generoasa de suprafata monitorizata

– Rezolutie 2K a camerelor care asigura un nivel superior al detaliilor imaginilor capturate

– Redare sincron pe 8 canale 

CONTRA – Camarele solicita alimentare proprie – Pretul poate fi considerat ca fiind din gama superioara – Pretul ridicat
VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL

 

2. Cum sa alegi un sistem de supraveghere video potrivit nevoilor tale de securitate

Alegerea unui sistem performant de supraveghere video implica luarea in considerare a catorva factori esentiali. 

  • Rezolutia camerelor 

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand trebuie sa instalezi un sistem de supraveghere video este rezolutia camerelor componente. Este de la sine inteles ca o rezolutie mai inalta se traduce printr-o imagine mai clara, fiind astfel mai simplu de identificat persoanele sau obiectele filmate. Camerele cu un raport bun de eficienta-pret sunt cele care ofera o rezolutie de 1080 pixeli, fiind incadrate in categoria Full-HD. 

Desigur, exista si camere de supraveghere cu rezolutii superioare de 4K sau 3840×2160 pixeli, dar, in acest caz, trebuie luata in considerare necesitatea unui spatiu mai generos de stocare, deoarece materialele video de inalta rezolutie au o marime net superioara.

  • Filmarea pe timp de noapte

Posibilitatea de a inregistra imagini pe timp de noapte este un aspect destul de important de luat in considerare la un sistem de supraveghere video, avand in vedere ca majoritatea tentativelor de efractie sau alte evenimente cu conotatie potential periculoasa au loc mai ales sub protectia intunericului. 

Astfel, fasciculele LED cu infrarosii sunt aproape un standard care nu ar trebui omis din componenta unui sistem de supraveghere video bun. Trebuie tinut cont, totusi, de faptul ca, in functie de sistemul de infrarosii montat si de posibilitatile acestuia de a furniza imagini cat mai clare, pretul sistemului poate fi mai crescut.

  • Numarul de cadre pe secunda

Cunoscut in limbajul tehnic de specialitate sub prescurtarea de FPS ( de la expresia din limba engleza, “frames per second”) numarul de cadre pe secunda este un factor important de luat in considerare la alegerea unui sistem de supraveghere video. Cu cat acest indicator are o valoare mai inalta, cu atat imaginea va fi mai fluida, mai cursiva, eliminand fragmentarea sau redarea sacadata a materialului filmat.

De regula, un sistem ce poate oferi peste 15 FPS este considerat unul de top, alegerea unui astfel de kit ale carui camere ofera 15-30 FPS fiecare, este o strategie buna pentru asigurarea unui sistem de supraveghere video performant.

  • Protectia la intemperii 

Un sistem de supraveghere video pentru exterior va trebui sa infrunte vicisitudinile meteorologice si sa fie capabil sa functioneze chiar si pe timp ploios sau iarna, la temperaturi scazute. In acest caz, un cumparator avizat va verifica daca sistemul de supraveghere video ales este certificat cu o clasa de protectie IP corespunzatoare. 

 

Clasele IP sunt urmate de 2 cifre, prima serie de cifre de la 0 la 6 exprimand, in mod crescator, gradul de protectie la praf si alte particule, iar, in mod similar, cea de-a doua serie de cifre, de la 0 la 9 protectia la umiditate si la actiunea elementelor lichide. Astfel, un indice IP69 este considerat ca reflecta o protectie maxima pentru ambele situatii. 

  • Pretul 

Pretul unui kit sau sistem de supraveghere video instalat in exteriorul obiectivului este ceva mai mare decat al unuia similar destinat interioarelor. Desigur, exista o varietate de sisteme de supraveghere cu preturi dintre cele mai diferite. Un cumparator cumpatat nu ar trebui totusi sa se orienteze spre optiunile cele mai ieftine daca are nevoie de un sistem care sa poata livra rezultatele necesare. 

Pretul mai ridicat al unui sistem de supraveghere bun este justificat de posibilitatea ca sistemul sa detecteze miscarea si sa se activeze la acel moment, de posibilitatea recunoasterii faciale, conectivitatea cu device-uri din domeniul casa inteligenta, posibilitatea de stocare in cloud etc.

3. Marcile de sisteme de supraveghere recomandate de Rovision.ro

Rovision.ro si-a luat angajamentul de a oferi cele mai bune solutii in domeniul sistemelor de supraveghere video pentru zona rezidentiala, dar si pentru scenarii de lucru in domeniul comercial. Astfel, gama de produse puse la dispozitie de magazinul online Rovision este compusa din marci verificate si cu un raport excelent pret-calitate.

3.1. Marca Rovision

Rovision este brandul firmei Cristal SRL care activeaza in domeniul IT&C, fiind importator si integrator de sisteme, precum si de servicii in domeniul CCTV. Compania are sediul in Bacau si o vechime pe piata de peste 30 de ani. 

Kiturile sau sistemele de supraveghere video integrate de Rovision si comercializate sub aceeasi denumire sunt renumite prin raporturile excelente intre calitate si pret, precum si prin tehnologia de ultima ora incorporata.

3.2. Marca Hikvision

Hikvision este o companie cu sediul principal in Hangzhou, China. Cu nu mai putin de 66 de filiale in intreaga lume, cu 42000 de angajati din care jumatate activeaza in domeniul cercetare-dezvoltare, compania investeste masiv peste 10% din cifra anuala de afaceri in dezvoltarea de noi solutii si inovatii in domeniul video-audio si al procesarii de imagine. 

Alaturi de sistemele de supraveghere video, compania activeaza si in domeniul tehnologiilor smart pentru zona rezidentiala, automatizari industriale si electronica industriei automotive.

4. Modul de functionare al unui sistem de supraveghere video

Unele dintre cele mai moderne si mai avansate modele de sisteme de securitate video sunt dotate cu camere de supraveghere care folosesc undele radio de tip Wi-Fi pentru a se conecta la reteaua obiectivului, fie ca este vorba de o locuinta sau de o locatie comerciala ori de alta natura. Astfel, accesul la controlul camerelor de luat vederi este permis de oriunde s-ar afla beneficiarul prin intermediul unei aplicatii mobile, direct de pe un telefon inteligent. 

Desigur, exista si unele modele clasice de sisteme de supraveghere video care se conecteaza la hub-ul dedicat de salvare si retransmisie a datelor prin intermediul cablurilor. Sistemele wireless sunt unele dintre cele mai usor de montat kituri de supraveghere, deoarece acestea nu trebuie sa fie neaparat pozitionate in apropierea unui port Ethernet si nu ai nevoie de cablaje de conectare. Camerele wireless de luat vederi pot fi alimentate fie de la reteaua electrica, fie prin intermediul unor baterii sau acumulatori reincarcabili, fie cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. 

Atat timp cat sunt asigurate semnalul si conexiunea cu routerul principal, camerele wireless pot fi instalate in diverse locuri. Pentru suplimentarea puterii semnalului se poate apela la amplificatoare wireless care pot extinde considerabil distanta pana la care se poate comunica eficient cu camerele video ale sistemului de supraveghere. 

Imaginile captate de camerele video pot fi stocate in diverse moduri. O mare parte dintre sistemele de supraveghere video ofera stocare in cloud pentru a anumita perioada de timp (de regula cateva zile) inainte ca fisierele inregistrate sa fie suprapuse de altele noi sau sterse. In functie de nevoile de securitate ale obiectivului la care se instaleaza, durata de stocare a materialelor filmate poate fi mai mica sau mai mare, in acest din urma caz si spatiul necesar stocarii fiind unul apreciabil. 

Desigur, solutia de stocare in cloud poate fi inlocuita sau dublata cu solutia statica, clasica, locala, de salvare a datelor pe discuri magnetice din categoria hard-disk-urilor sau cardurilor de memorie ori chiar a stick-urilor USB.

Pentru obiectivele strategice a caror securitate este esentiala se poate apela la sisteme care inregistreaza non-stop si stocheaza date pe termen lung de pana la o luna de zile. 

Kiturile moderne de supraveghere video ofera si cateva optiuni suplimentare in afara de simpla inregistrare a imaginilor si transmiterea de alerte catre utilizatori. Interconectarea cu device-uri inteligente de control si comanda al unor actiuni din interiorul obiectivelor este unul dintre pasii catre automatizarea acestor sisteme si transformarea lor in parti integrante ale conceptelor de casa sau cladiri inteligente. De exemplu, sistemul de supraveghere se poate interconecta cu cel automatizat de inchidere a cailor de acces la obiectiv si porni la momentul in care se detecteaza parasirea casei de catre proprietari. 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre sistemele de supraveghere video

Se pot inregistra sunete prin sistemul de supraveghere video?

Da. Unele dintre cele mai moderne sisteme de supraveghere video au si posibilitatea de inregistra sunetul ambiant. Totusi, poate fi nevoie ca optiunea de inregistrare sunet sa fie activata manual din setarile sistemului.

Se poate inregistra si activitate de noapte pe un sistem de supraveghere video?

Da. Cele mai multe modele de sisteme de supraveghere sunt prevazute si cu un asa numit tun de raze infrarosii, care ofera posibilitatea inregistrarii video pe intuneric. Modelele avansate pot capta chiar si imagini color pe timp de noapte.

Trebuie sa apelez la o echipa de profesionisti in domeniu pentru a-mi instala un sistem de supraveghere video?

De cele mai multe ori nu este nevoie de ajutor specializat la montajul unui sistem de supraveghere. Dar, desigur, daca este vorba de un sistem complex pentru un obiectiv de mai mari dimensiuni si cu cerinte de securitate avansate, este recomandabil sa apelezi la specialisti in domeniu.

Ceea ce se inregistreaza intr-un sistem de supraveghere ramane salvat undeva?

Cu siguranta da, acesta fiind si rolul unui sistem de supraveghere video. Materialele filmate raman salvate fie intr-o solutie de tip cloud, fie local, cu ajutorul unor hard disk-uri – parte integranta a sistemului.

Ce se intampla pe timp de ploaie sau ninsoare cu sistemul de supraveghere video?

Majoritatea sistemelor de supraveghere video au in componenta camere video exterioare cu protectie la umezeala si intemperii. Ar trebui sa te asiguri ca modelul ales de tine asigura o astfel de protectie daca instalezi camere de supraveghere in mediul exterior.

Surse foto: Rovision.ro, Pixabay.com.

Cum sa conectezi o camera IP cu POE la un NVR Hikvision

Blog Cum sa conectezi o camera IP cu POE la un NVR Hikvision

Manual mode sau Plug-and-Playmode. In continuare vom descrie pasii ce trebuiesc urmati pentru a conecta camerele IP cu POE la un NVR.

CAMERELE IP CU POE POT FI CONECTATE LA UN NVR CARE SUPORTA FUNCTIA POE IN DOUA MODURI:

– Manual mode

– Plug-and-Play mode

Daca aplicati varianta “ Plug-and-Play “ trebuie sa va asigurati ca parola camerei Ip este aceiasi cu parola NVR-ului

*Modul de conectare Plug-and-Play poate fi utilizat doar in cazul in care camera este introdusa direct in unul din porturilr POE din NVR

CUM ADAUGATI O CAMERA IP POE LA UN NVR HIKVISION CU SWITCH EXTERN UTILIZAND FUNCTIA “MANUAL MODE ” :

1). Conectati camera IP in portul POE al switch-ului. Conectati si NVR-ul in acelasi switch
2). Accesati urmatoarele meniu-ri din NVR: Camera Management->Camera->IP Camera, selectand unul dintre canale apoi click pe “Edit

adaugati o camera IP POE la un NVR HIKVISION

3). Selectati ‘’Manual” si in campurile: “IP Camera Address & User Name & Admin Password” se completeaza cu adresa IP a camerei, user si parola. (pentru fiecare camera din sistem e necesara alocarea unei adrese IP diferite)

conectarea unei camere IP

 

apoi

pasul 3

Atentie!

1). Daca selectati “Manual mode” ca sa adaugati o camera Ip POE, parola camerei ar putea fi diferita de parola NVR-ului
2). Nu accesati “One- touch Adding” pana cand parola camerei este aceiasi cu a NVR-ului

 

CUM ADAUGATI O CAMERA IP POE LA UN NVR HIKVISION POE UTILIZAND FUNCTIA “PLUG-AND-PLAY ” :

1). Conectati camera Ip in unul dintre porturilr POE ale NVR-ului (sa presupunem ca este conectata in portul

2) Accesati Camera Management->Camera->IP Camera apoi intrati in dreptul canalului nr.2 (D2) pe butonul “Edit

camere IP POE plug and play

 

camera IP POE la un NVR HIKVISION POE pasul3

3). Selectati Adding Method -> Plug-and-Play, click OK.

pas final la adaugarea unei camere ip poe

Atentie!

1.Parola camerei trebuie sa fie aceiasi cu parola NVR-ului

2.Nu accesati “One- touch Adding